vezetestechnikai-kepzes-a-yamaha-topnal-9785
Díjmentes elméleti és gyakorlati képzésre is jelentkezhettek a Tatabányára látogató motorosok
Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a Yamaha Top Motorszalon és a Tatabányai Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága látta vendégül a kétkerekűeket, a közös program célja az volt, hogy a vendégek kipróbálhassák a japán gyár legújabb modelljeit, majd felmérjék tudásukat a kereskedés melletti bójasoron.
vezetestechnikai-kepzes-a-yamaha-topnal-9786
Tesztflotta a Yamaha Top parkolójában
A programok között kiemelt szerepet kapott a KRESZ tesztlapok kitöltése, s mialatt a pilóták a kérdéseken gondolkoztak, az NKH képviselői ingyenes állapotfelmérésre várták motorjaikat. Mivel napjainkban is a legtöbb motoros vétlen félként szenved balesetet, a hatóság emberei hosszasan elemezték a különféle láthatósági eszközök fontosságát, valamint kitértek a legfontosabb védőfelszerelésekre is, bemutatva, hogy azok miként segíthetnek megelőzni a jellemző sérüléseket.
vezetestechnikai-kepzes-a-yamaha-topnal-9788
Az NKH ingyenes átvizsgálással és állapotfelméréssel kedveskedett a motorosoknak
Rögtönzött házi versennyel ért véget a nap, melyben az előzetesen regisztrált motorosok egy ügyességi pályán mérték össze tudásukat. Természetesen ehhez értő segítséget is kaptak - képzett oktatók figyelték és korrigálták mozdulataikat a tucatnyi gyors irányváltást igénylő feladatban.