– Sajnálattal jelentjük be, hogy a Monster Energy Yamaha MotoGP csapat visszavonta Maverick Vinales nevezését a hétvégi osztrák MotoGP-futamra. A döntés oka, hogy nemrég kiderült: a múlt hétvégi, Stájer Nagydíjon „nem rendeltetésszerűen használta motorkerékpárját”. Minderről napokon át tartó, alapos adat- és telemetriaelemzés után döntöttek a csapatnál.

A Yamaha nem indítja Vinalest a hétvégi nagydíjon

– A vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a pilóta komoly kárt okozhatott volna az YZR-M1-ben, és ez veszélybe sodorhatta volna őt és versenyzőtársait is. Arról is határoztak az alakulatnál, hogy nem helyettesítik Vinalest a hétvégi versenyen – áll a Yamaha friss közleményében.

vinales-yamaha-szerzodesbontas

Egyelőre nem tisztázott, hogy később újra motorra ülhet-e a spanyol pilóta. Mindenesetre a Monster Energy Yamaha MotoGP vezetői leszögezték, hogy további vizsgálatokra és tárgyalásokra van szükség ahhoz, hogy döntsenek Vinales jövőjéről. Mindez azért különösen érdekes, mert a spanyol éppen pár hete jelentette be, hogy nem tölti ki kétéves szerződését, és a szezon végén hátat fordít a Yamahának.