· 2018. november 29. 10

Eladó egy WSBK-s Honda CBR1000RR SP2

Jó lesz a karácsonyfa alá?

A gyűjtők nyálelválasztása valószínűleg azonnal megindul a lenti hirdetés láttán, melyben eladásra kínálnak egy Superbike-világbajnokságon használt Fireblade-et, ráadásul igencsak meglepő áron.
Úgy tűnik, manapság már mindent meg lehet vásárolni, így többé vb-versenymotor birtoklása sem a valóságtól elrugaszkodott vágy, nemrégiben ugyanis meghirdettek egy Triple M Honda CBR1000RR SP2 superbike-ot a világhálón. A kétkerekű nem replika, hanem ténylegesen egy példány a bajnokságban használt motorok közül, konkrétan a fiatal Patrick „PJ” Jacobsen rótta vele a köröket a 2018-as szezonban. A gép erőforrását a Cosworth építette és fejlesztette, a Ten Kate csapata szabta személyre, a váltót maga a HRC szakemberei készítették, az elektronikát pedig a Magneti Marelli szállította hozzá. Hogy a műszaki csomag további csemegéi közül még néhányat említsünk, a masina alá Öhlins futómű került, a fékrendszeren Nissin felirat díszeleg, a kipufogó az olasz SC-Project terméke, a felnik pedig az OZ Racing boszorkánykonyhájából származnak.
{{articleGallery[20221].caption}}
S hogy mennyit kérnek mindezért? Meglepő, de alapvetően nem is annyira sokat. Bár a hirdetéshez pontos árat nem írtak, de annyit tudni lehet, hogy az eladó hozzávetőleg 40 ezer eurót, vagyis úgy 13 millió forintot szeretne kapni a portékáért. Elgondolkodtató ajánlat, főként, hogy egy Panigale V4 R is ennyit kóstál, a H2R-ről és társaikról nem is beszélve.