· Képek: Ducati · 2017. május 15. 9

Eseménydús hétvége a WSBK-ban

Ducati-győzelem Imolában

Az utóbbi évek egyik leglátványosabb bukása fémjelezte a Superbike-vb olasz hétvégéjét, ahol ezúttal nem lehetett megfogni Davies-t.
Bár a Ducati pilótája mindkétszer tetemes előnnyel diadalmaskodott, mégsem az ő sikere miatt volt emlékezetes a WSBK legutóbbi fordulója. Eugene Laverty ugyanis a pálya egyik legtempósabb szakaszán összeért az előtte haladó Alex Lowesszel, ezért nem tudott lassítani a következő, szinte derékszögű kanyar előtt, leesett motorjáról, az Aprilia pedig egyenesen a gumifalba rohant és ott kigyulladt:
Laverty szerencsére ép bőrrel megúszta a kalandot, s a szerelők bravúrjának köszönhetően ott lehetett a második összecsapáson, ahol a hetedik helyen végzett. Később elmondta, az ütközés következtében működésképtelenné vált az első fék, ezért szó szerint leugrott a motorról a kanyar előtt, hogy minél kisebb sérülésekkel megússza az elkerülhetetlen balesetet
Az első futamon Rea és - meglepetésre - Melandri állhatott a pódiumra, míg a másodikon szintén Rea lett második csapattársa, Tom Sykes előtt. Ezzel Rea továbbra is toronymagasan vezeti a világbajnokságot, előnye már 74 pont (!) Davies, és 75 Sykes előtt, míg a negyedig Melandri már több mint száz pont hátrányban van mögötte. A sorozat május utolsó hétvégéjén, a legendás Donington Parkban folytatódik.