Szokatlanul későn, de elkezdődött az idei Superbike-világbajnokság is, és már az első hétvégén komoly szenzációkkal szolgáltak a pilóták. Először is a Ducatihoz visszatérő Bautista vezeti a világbajnokságot a nyitófutam után, és Razgatlioglu annak dacára harmadik, hogy ő volt a leggyorsabb az időmérőn.

wsbk-superbike-aragon-2022
Alvaro Bautista

Jót ment Rea is, megnyerte az első futamot, így Aragon után már kezdenek kirajzolódni az idei erőviszonyok. Ez alapján Bautista, Rea és Razgatlioglu egyaránt esélyes a vb-címre, a Ducati rendkívül gyors – bár ez nem meglepő a nagy átlagsebességű spanyol pályán –, és az is kiderült, hogy a ducatisok közül nem csak Bautista szólhat bele a dobogós helyek sorsába.

wsbk-superbike-aragon-2022
Jonathan Rea ismét a régi, 65-ös rajtszámával

A hétvége egyik szenzációja a sérült van der Mark helyett pályára lépő Mykhalchyk volt, aki rögtön az első futamon legjobb BMW-s pilótaként a 8. helyen zárt (!), megelőzve például Gerloffot, Lavertyt és csapattársát, Reddinget is – az összecsapás részletes eredményeit itt találjátok.

wsbk-superbike-aragon-2022
Sajnos Sebestyén Petinek nem indult könnyen a szezon: szombaton 14. helyen intették le, míg vasárnap a 10. körben kiesett a versenyből

Most a szokásos, kéthetes pihenő következik, majd április 24-én Assenben csapnak össze a pilóták. Mivel az egy teljesen más karakterű, sokkal lassabb pálya, kíváncsian várjuk, hogy miként alakul majd a sorrend és az üldözők faragnak-e hátrányukból a tabella élén álló Bautistával szemben.