CPO, azaz Certified Pre-Owned néven indítottak új programot a Yamaha brit márkakereskedői. Az ötlet lényege röviden, hogy felvásárolják a 2016 után forgalomba helyezett, megkímélt Yamahákat, azokat átvizsgálják, leszervizelik és egy év jótállással adják tovább a vásárlóknak.

yamaha-hasznalt-motorok
Az egyéves garancia mellett azt is vállalják a forgalmazók, hogy ha – a lelkiismeretes felkészítés dacára – útközben meghibásodik a motor, akkor kiszállnak a helyszínre, megpróbálják megjavítani és/vagy a legközelebbi Yamaha-szervizbe szállítják a gépet

Felvásárláskor csupán annyi a kikötés, hogy ha a motor elmúlt három éves, akkor kizárólag érvényes műszaki vizsgával veszik át a tulajdonostól. Ezután a Yamaha saját műhelyébe szállítják a megvásárolt járművet, ott a robogók 47, a motorkerékpárok pedig 49 pontos ellenőrzésen esnek át, mielőtt elkezdődik a felkészítésük az eladásra.

A kampány célja, hogy a leendő vevők várakozás nélkül jussanak újszerű, garantált állapotú motorhoz, az eladók pedig egyszerűen túladhassanak a motoron, ha újat szeretnének vásárolni helyette.