· 2020. május 14. 15

Kétütemű Yamaha R6?

Éljen a 2T!

Mi történik, ha az R6 vázába építenek egy tuningolt RD500 erőforrást? Valószínűleg a világ egyik leggyorsabb, rendszámos motorja születik, ami földöntúli élményt ígér.
Mivel igencsak koros blokkról van szó (1984 és 1986 között gyártották az RD/RZ500-at), kezdésként felújították a legendás V4-est, és ha már szétszedték, a gyárinál tartósabb csapágyakkal, valamint Wiseco dugattyúkkal tették fickósabbá. Kapott egy ZeelTronics motorvezérlőt is, így a jó öreg kétütemű Jim Lomas kipufogójával tuningolva már 110 lóerő feletti teljesítményre képes.
{{articleGallery[25490].caption}}
Ami szem előtt van, az szinte mind az R6-ból érkezett, beleértve a felfüggesztést és a fékrendszert is, ám a műszerfal nem eredeti – immáron egy KOSO egységről olvashatja a le a vezető az adatokat. Mindezt megspékelték a márkára jellemző, sárga-fekete retró fényezéssel, és már gurulhatott is a pályára az „RZV500R”
{{articleGallery[25487].caption}}
Olyan nagy volt az érdeklődés a motorra, hogy az építők szinte egyből túladtak rajta, igaz, alaposan megkérték az árát – átszámítva 9,7 millió forintért cserélt gazdát a különleges vas.