A sajtóközleményből az is kiderült, hogy a Yamaha R7 Series European SuperFinale a 2022-es FIM Superbike-vb egyik utolsó fordulója során kerül megrendezésre, és a Yamaha európai kirendeltségei által szervezett, nemzeti R7 kupaversenyek 36 legjobb versenyzője vesz rajta részt.

Yamaha R7 Kupa indul 2022-ben

A Yamaha R7 kupasorozatot, amely Európa-szerte 2022-ben debütál, a Yamaha-forgalmazók rendezik, és célja, hogy költséghatékony, elérhető versenyzési lehetőséget kínáljon a pályamotorozásban jártas motorosoknak. Persze azokat is szeretettel várják, akik eddig nem versenyeztek, de már kinőtték a hagyományos pályanapok kereteit, és szeretnének továbblépni egy komolyabb, de ugyanolyan jó közösséggel rendelkező versenysorozatba.

yamaha-r7-versenysorozat

Az egyes Yamaha R7 kupaversenyeken remekelő, legjobb 36 versenyző meghívást kap a szezon végén megrendezésre kerülő R7 Series döntőre, amelyet a FIM superbike-világbajnokság egyik utolsó, európai fordulóján tartanak. Itt a pénteki edzéseket és kvalifikációt követően a versenyzők szombaton két futamban mérik össze tudásukat.

A Yamaha R7 kupasorozat európai SuperFinale rendezvénye azonban nem csak a versenyzésről szól, hanem arról is, hogy a résztvevők életre szóló élményeket szerezhessenek. A SuperFinale résztvevői a WorldSBK sztárjaival osztoznak a paddockon, találkozhatnak és beszélgethetnek a Yamaha mindhárom világbajnoki osztályban szereplő versenyzőjével. A pilóták számíthatnak a Yamaha munkatársainak támogatására és tanácsaira, és a két verseny során akár jól ismert arcokkal is találkozhatnak a rajtrácson.

– A nemzeti R7 kupaversenyek és az R7 versenysorozat európai SuperFinale koncepciója eltér a többi versenysorozatunkétól, mivel ezek nem kifejezetten azon fiatal versenyzők számára készültek, akik szeretnének a versenyzői ranglétrán feljebb lépni. A cél sokkal inkább egy költséghatékony és széles körben hozzáférhető versenyzési lehetőség biztosítása azok számára, akik elsősorban szórakozásból szeretnének versenyezni, vagy továbblépnének a pályanapokról. Olyan versenysorozatot szeretnénk létrehozni, amely valódi közösségi szellemben, korosztálytól és háttértől függetlenül nyitva áll a pilóták előtt. Egy olyan versenysorozatot és olyan rendezvényt szervezünk, ahol az apák akár gyerekükkel is versenyezhetnek, vagy a barátok egymásnak végre bebizonyíthatják, hogy ki a leggyorsabb. Noha ez legalább annyira a szórakozásról szól, mint a tiszta versenyzésről, biztosak vagyunk benne, hogy komoly küzdelmet fogunk látni a pályán, mivel a versenyzők a szezon vége felé mindent beleadnak, hogy ott lehessenek a Yamaha R7 Series European SuperFinale rajtrácsán

mesélte el a kupasorozatról Paolo Pavesio, a Yamaha Motor Europe marketing- és motorsport-igazgatója.