· 2020. június 25. 14

Rally kiadás érkezik a Ténéré 700-ból

Irány Dakar?

Még látványosabb, könnyebb, egyszersmind terepképesebb lett a Yamaha endurója, a Ténéré 700, miután megkapta a gyári Rally csomagot. A gyönyörű fényezés már csak hab a tortán.
A felejthetetlen kék-sárga színben, masszív haspáncéllal és megannyi hasznos felszereléssel lépett színre a Ténéré 700 legújabb változata. A tegnap bemutatott Rally kivitel elsősorban azokat célozza meg, akik valóban terepmotorként használják a 21-es első keréken futó gépet, így például még karcsúbb, csúszásmentes ralinyereg díszíti a motort, míg a kiváló hangról (no meg a súlycsökkentésről) Igor Akrapovič mester gyönyörű és pillekönnyű kipufogója gondoskodik.
{{articleGallery[25801].caption}}
Mindezt megfejelték a mérnökök gyárinál is jobb off-road markolatokkal, s hogy eséskor se váljon mozgásképtelenné a gép, extra védelmet kapott az olajteknő egy masszív, nagyméretű haspáncél képében. Ezen felül a hűtőradiátort és a láncot is strapabíró protektor védi a sérülésektől.
{{articleGallery[25798].caption}}
Maga a műszaki alap nem változott, tehát továbbra is a 75 lovas, 689 köbcentis CP2-erőforrás dohog a vázban, minden paraméterében állítható felfüggesztés dolgozik a motor alatt, míg a kéttárcsás fékrendszert felügyelő blokkolásgátló – valódi terepmotorhoz illően – kikapcsolható. A kizárólag egyféle, Sky Blue fényezéssel elérhető Ténéré 700 Rally várhatóan júliustól kapható a Yamaha márkakereskedésekben.