Immáron hivatalosan is megerősítette a Yamaha, hogy májustól kezdi forgalmazni a Ténéré 700 modellcsalád harmadik tagját, a World Raidet.

yamaha-tenere-700-world-raid-bemutato
Új első-hátsó felfüggesztést kapott a World Raid

Az újdonság már első ránézésre is felismerhető, hiszen számos ponton eltér az eddig ismert T700-aktól. A legfontosabb módosítás a két részre osztott, 23 literes (!) üzemanyagtartály, amivel – a korábbi Ténéré-tulajdonosok mérései alapján – legalább ötszáz kilométert lehet megtenni egyhuzamban.

Hamarosan megjelenik a Yamaha Ténéré 700 World Raid

Alaposan átdolgozták a nyerget is, az új, kétrészes ülés keskeny, így nem gátolja a pilótát előre-hátra mozgás közben, ugyanakkor elég kényelmes, hogy ne ülje el a hátsóját egésznapos túrákon sem.

yamaha-tenere-700-world-raid-bemutato
Mobillal összekapcsolható, színes TFT-műszeregység – ez is fontos eltérés a többi Ténérével szemben

Terepmotorhoz illően szabályozható a Yamaha blokkolásgátlójának működése – használható hagyományos üzemmódban, illetve beállítható, hogy csak az első kerék forgását figyelje, valamint terepen teljesen ki is kapcsolható.

yamaha-tenere-700-world-raid-bemutato
Mivel elsősorban terepre szánják, az alapmodellénél masszívabb, többrészes haspáncél védi a sorkettes erőforrást

Új az első villa is: a World Raidben már 230 mm-es rugóúttal felvértezett, 43 mm-es csúszószár-átmérőjű KYB teleszkópok dolgoznak, míg a – szintén új – külső gáztartályos központi rugóstag rugóútja 220 mm. Alapáras az állítható Öhlins kormány-lengéscsillapító is, csakúgy, mint a magas légterelő, valamint az új, háromrészes haspáncél.

yamaha-tenere-700-world-raid-bemutato
Teljesen vagy részlegesen kikapcsolható ABS? Ez is alapáras a Ténérén, csakúgy, mint a kormánygátló és a hatalmas, 23 literes üzemanyagtartály

Mindezt megkoronázza az 5 colos képátlójú, színes TFT-kijelző, mely összekapcsolható a vezető mobiljával, így megjelennek a képernyőn a beérkező SMS-ek, a bejövő hívások értesítései, sőt a telefon töltöttsége is. Miként említettük, májustól kapható az újdonság, de listaára egyelőre nem ismert. Aki kíváncsi rá, hogy pontosan mennyit is kóstál a World Raid, az – idézzük – keresse fel a Yamaha-forgalmazókat, mert a modell ára régiónként változhat – áll az új 700-as bemutatójában.