A 2019-ben piacra dobott Yamaha Ténéré 700-ból immáron több mint 40 ezer darab talált gazdára Európában. Hogy a tulajdonosok valóban kihasználhassák a gépek tudását, a vállalat most lehetőséget nyújt néhány motorosnak, hogy részt vegyenek a gyár versenyzőivel egy életre szóló kalandban.

Mitől különleges a Ténéré Spirit Experience?

A márka képviselői tegnap jelentették be, hogy idén elindítják a Ténéré Spirit Experience programot, amelyben a Ténéré-tulajdonosok csatlakozhatnak a világ leghíresebb Rally Raid-eseményeihez a hivatalos Yamaha World Raid-csapattal.

– Összesen húsz Yamaha-ügyfelet és motorkerékpárjaikat szállítjuk az általuk választott Rally Raidre, ahol a tényleges versenyútvonalat és az azzal párhuzamos, könnyebben teljesíthető nyomvonalakat is követjük, és minden este a versenycsapattal szállunk meg a közös táborhelyen. Sok motoros számára ez egy életre szóló élmény lesz, amely örökké élni fog az emlékezetükben, másokban pedig fellobbanthatja a vágyat, hogy a jövőben ők is elinduljanak a Rally Raid-versenyeken – mesélték a yamahások.

Túl a csúcson: a Ténéré 700 többek között azzal vált híressé, hogy Pol Tarrèssel a nyergében messzebbre jutott az Erzberg Rodeón, mint korábban bármelyik más kéthengeres terepmotor

Ha ez egy hagyományos utazás lenne, bátran mondhatnánk rá, hogy „all inclusive”, hiszen a Ténéré Spirit Experience egy mindent magában foglaló csomag, amelyet úgy állítottak össze, hogy lefedje a felkészülés, a repülés, a motor szállítása és természetesen a motorozás minden részletét. Az esemény előtt minden versenyző eldöntheti, hogy ellátogat-e valamelyik Ténéré Központba, hogy részt vegyen egy motoros, illetve navigációs készségeket fejlesztő képzésen. A szervező MBSM minden egyébről gondoskodik az elejétől a végéig, beleértve a napi esemény előtti eligazításokat, a logisztikát, a technikai segítségnyújtást, a GPS-nyomkövető felszerelését, a reggelit és a vacsorát, valamint a kempinget.

yamaha-tenere-pol-tarresszel

– Az ügyfelek a saját motorjukkal vesznek részt a Ténéré Spirit Experience-en, de előtte az MBSM szerelői minden gépet speciális kerekekkel és abroncsokkal, valamint navigációs eszközökkel szerelnek fel, valamint néhány esetben felszerelnek egy-egy extra üzemanyagtartályt is a leghosszabb etapok előtt – tették hozzá.