· Képek: Yamaha · 2017. október 5.

Yamaha XSR-széria múltidéző színekben

Őseink szelleme

Töretlen a retróláz, így nem csoda, hogy a Yamaha klasszikus kéthengeresei is igencsak kelendőek. Az XSR család tagjai most még jobban hasonlítanak a nemes ősökre - új fényezésüket az ikonikus XS650 ihlette.
A Yamaha négyütemű forradalma anno az ikonikus XS650 motorkerékpárral kezdődött, ami a márka történetének egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb modelljévé vált. A hagyományőrzés fontos szerepet tölt be a Yamaha filozófiájában, így aztán a Sport Heritage sorozat tagjait is a múlt legemlékezetesebb modelljei ihlették, s a típusok nagy sikernek örvendenek az időtlen, kifinomult stílus kedvelőinek körében. A Faster Sons járműtervezés egy olyan, friss szellemiségű megközelítése, ami életkortól függetlenül rengeteg motoros érdeklődését felkelti a gépek iránt. Így aztán nem is meglepő, hogy az XSR700 és XSR900 típusok is az eladási lista csúcsán tanyáznak, ez előbbiből 2015 és 2017 között több mint 11 ezer darab talált gazdára, a háromhengeres nagytestvérből pedig mindössze két év alatt 7500 darabot adtak el Európában.
{{articleGallery[15843].caption}}
A 2018-as modellévre egy vadonatúj, Brilliant Red fényezéssel készülő XSR700-sorozatot dob piacra a Yamaha, amivel az 1972-es XS2-nek állítanak méltó emléket, mintegy 46 évvel azután, hogy a gyártó először használta ezt a kifejező színösszeállítást. Ez a változat jövő januárjától kerül a boltokba. Természetesen az XSR900 sem maradhat ki a sorból, ez – már novembertől – az eredeti fényezések mellett szintén új, Racing Red árnyalatban is elérhető lesz, ami az eredeti XS850 modell 1980-as években használt színeit idézi.