Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Keresek Yamaha YZ 125 gyújtótekercset és CDI-t, estleg alternatívát.
Sziasztok !
Honda FMX 650-hez keresek ülés mögötti,és baloldali ülés alatti idomot.Ha esetleg valaki tud kérem jelezze.
Sziasztok!

Valaki bont most CB500-at?
Szia, 2000-es van
Sziasztok!

2005-ös YZF-R6-hoz keresek hiánytalan gyári szerszámkészletet és gyári üléspúpot!
GSX 1.4 2003-hoz műszerfalat keresek!!!!

Pink motorkerékpár szerviz, Szerviz tulajdonos
Sziasztok! 99-es Yamaha R1-hez keresek papírozható vázat!
Honda XL500R PD02 (nem RFVC, tojásblokkos) blokkot keresek..
Sziasztok.
Honda VFR 1200 F-hez keresek gyári felső villahidat és kormány markolatokat.
Köszönöm.
Sziasztok! Keresek a képen látható felnihez való hátsó féktárcsát. Adatai: Belső átmérő 110mm, külső átmérő 240mm, osztókör 125mm, 6 csavaros
Sajnos a felniről ezen kívül nem tudok mást, sm szettként kaptam a motorhoz.
Sziasztok!
Valamikor régen volt itt egy srác aki doboztartó konzolokat készített nem találom a számát.
Vagy esetleg ha valaki tud ilyen embert aki le tud gyártani azt megköszönném.
Erre lenne szükségem
Köszi
Sziasztok! 🙂 K2 1000-re keresek kipufogótartót! Nem olyat, mint a gyári ami a lábtartóval együtt van hanem valami lézer vágott vagy egyedi akár karbonmintás megoldás is érdekel! Utast nem viszek (mert nincs kit), a másik oldalt leszedtem, púpot visszaraktam... csak így kicsit idétlen! Előre is köszönöm a segítséget! Akinek van az kérem képpel és árral üzenetben vagy hozzászólásban keressen meg! Köszönöm! 🙂
A hat görgős megfejtés tajvani gyártmány, egy Ideal Engine Parts nevű cég munkája, akik több modellhez gyártanak erősített szabadonfutót. Én onnan szereztem róla tudomást, hogy dél-kelet ázsiai szerelőkkel, motorépítőkkel hozott össze a sors közösségi oldalakon, azokban az országokban erősen dívik a levetett japán belpiacos, konténeres motor. A közepes Virago-ban ugyanaz a három görgős dolog van.
Jók a tapasztalatok, mind a nagy Drag Starhoz gyártott, mind a hat görgős XV/VMX kosár népszerű alkatrész. Anno a saját Drag Staromba is ilyen Ideal-féle szabadonfutó ment.

Lehet találni közvetlen tajvani eladótól is, de én inkább a jenkiktől szoktam rendelni ilyesmit, mert jobb a csomag nyomkövetésük, árban meg kb. ugyanott van. Az olaszok ceruzája szerintem kissé túl vastagon fog.

https://www.ebay.com/itm/12506...
Tavaly itt volt egy "eset"...végigkisérheted:
https://www.sportmotor.hu/foru...
Blackiex elég komoly ismeretekkel rendelkezik ezen a téren..
Továbbá javaslom szétnézni külföldi forumokon, hogy csak javítgatják, vagy vannak elöremutató megoldások is...

Amúgy az én tapasztalatom az, hogy sok esetben a lelazuló 3 csavar miatt fekszik ki a szabadonfutó, de nálam volt olyan is, hogy a görgöket nyomó rugók perselyei fogytak el...Gondolom ilyenkor a rugó menete bejut a görgö, meg a futófelületek közé, és excentirkusan megfesziti a szabadonfutó öntvényét, ami aztán elreped-eltörik.

Számomra az a következtetés, hogy érdemes idönként megbontani a motort, és leellenörizni, hogy a csavarok nem lazultak fel, szépen dolgozik-e...Sanjos a motor kopása miatt idövel nö a vibráció, nagyobbok lesznek a lógások, a kidekázot-preciz alkatrészek ilyenkor kezdenek el pusztulni...
Enyémnél nincs annyira rossz helyen, de ezt ígyis-úgyis szerelőre bíznám.
Viszont utángyártott blokkalkatrészekben eddig nem igazán gondolkodtam, de most már el tudnám képzelni éppenséggel..
Tapasztalatok esetleg?
A helyedben valami ilyenre kuporgatnék:
https://www.ebay.de/itm/384781...
A yamaha szabadonfutói az idö mulásásval hullanak ki mint csontvázak a szekrényböl...én még a 90 -es évek végén nyúzott xs 400 dohc-ban is 3x cseréltem a 40e km alatt szabadonfutót.
A viragosoknál is egyik másik típusban ritka szarul sikerült a yamahának->tipushiba.
Ha teheted tegyél bele erösített verziót, és mikor egy -egy nagyobb karbantartásnál közel kerülsz hozzá, ellenörizd a csavarkötéseket, hogy rendesen meg vannak-e húzva.
Szerintem ezeknek ez a titka, mármint, hogy hosszú idön keresztül müködjenek gond nélkül.
Nem tudom, hogy ez a te motordnál hol helyezkedik el pontosan, de ha kevés bontással elérhetö, akkor én így cselekednék. (nekem ketté kellett venni a blokkot a fötengely-hajtómü tengelyek mentén..., ma is használok ilyen motort, de most van egy komplett blokkom (is), ha megadná magát...)
Az a gondom alapvetően, hogy első ütemben nem szeretnék bontóból rendelni, vagy kintről (bár szoktam) mert a használt verzióknál gyakran nincsenek meg a rugók aljánál lévő 'fenekelések'. Ezt szerelő és bontós is megerősítette. Emiatt jobb lenne, ha rá tudnék nézni, vagy ilyesmi, hogy ne kelljen utólag variálni..
TourMax javítószett megvolt, bekerült belőle ez-az, most jó, de hosszú távon szeretnék majd tartalékot..
Nem irtad, hol kerested...
Nemet ebay pl:
https://www.ebay.de/itm/Anlass...
Van javitokeszlet, utan gyartott, talan eredeti is...
Keresek Yamaha VMX 1200 szabadonfutót..
Köszönöm
kérdezz rá bencsik attilára, mindenféle bontott cucca van/volt
http://krosszmotorok.hu/
Széles utat mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni, volt szerencsém megszerezni egy Husqvárna TE 450 es vashoz. Sajnos nagyobb a gond vele mint gondoltam. Megált az oljzása és jött a baj csőstül. Nem igazán mozgok rutinosan ebben a motoros stilusban, de nagyon szerettem volna kipróbálni ezt a tecnikát is. Esetleg ha tudnátok ajánlani valakit aki bont vagy javít efféle husqvarna TE 450 es vasakat vagy tudna tanácsot adni hogy milyen blokk passzolna bele. 2007 es a motor a piros szelepfedeles. Talán ha jól sejtem akkor a TC 450 es blokk is jó lenne hozzá. Sérült a hajtókar, dugattyú, henger, és a kipufogó szelepek is kaptak. Minden segítséget megköszönök.
Szia ez?
Cbr?
Köszi a választ, utánanézek. 🙂