Pár hónapja csináltam egy RS-t, 2006 utáni, mivel már az új idomos (hegyes orrú). A vakcső és a szekunder levegőrendszer már ki volt kötve, de benne volt még ez a CDI "fojtás". Nézd meg a CDI-n a sorozatszámot, ha valami ilyet látsz, hogy 071000-XXXX-XXXXX, akkor benne van ez a kis bibi. Kiveszed a dobozt a helyéről, vágsz egy téglalapot a hátulján van egy kis biztosíték alakú nyáklap, azt eltöröd, majd vízmentesen felöntöd valami tömítő anyaggal.
Vannak olyan verziók is, ahol nem csak ez a fojtás van benne, hanem maga a power (RAVE) mechanizmus és elektronika sincs benne gyárilag. Ehhez sajnos be kell szerezned az elektronikát, behúzómotort, power nyelvet fedelet, rugót bowdent. Ezt onnan tudod, hogy ha megcsinálod a CDI fojtás kiszedést az istenért nem akar 8000 fölé menni a fordulatszám. És gyertyát is cserélj benne, NGK BR10EG!
Aha értem, köszi a válaszod!
Hát most elgondolkodtattál, mert elég rövid áttétellel használom az Rx-et főleg terepen, és hát ha cross pályán nem is megyek, azért szoktam nyelezni sűrűn. Bár most sajnos elég kevés időm van rá egyetem mellett...
Az olajból én is motult szerettem volna, de mivel hogy 500km alatt 1 litert benyel, így kicsit nehézkes lenne fentartani nekem
Gyertából, nem iridiumos van, hanem arany-palládiumos középelektródás BR10EGV, elvileg valamilyen verseny gyertya. Sem amal gyújtás.
Meg ha már szétkapom a blokkot csapágyakat is cserélek Koyo-ra.
Hajtókart meg akkor még átgondolom!
Köszi!
Igen és voltam aki a "tűszelep kicserélése helyett visszavettem a benzin szintet", mivel a tűszelep tökéletesen zárt és a kúpján lévő gumírozott réteg is sértetlen, kopásmentes volt, tehát szerény véleményem szerint az jól működött. Amúgy a benzin kiömlési probléma ezzel a művelettel meg is oldódott.
Amúgy a motorban vadiúj, Aprilia NGK BR10EG kódú gyertya van.
Cserélj gyertyát! Lehet h a hengerben nyomás alatt már nem ad szikrát! (NGK BR10EG)
Nekem akkor csinált ilyet, amikor fennakadt az úszóm. Bár írtad h pucoltál karbit, azért ránézhetsz mégegyszer
Sziasztok!
Karbin, hogyan lehet visszavenni a benzin adagolást? Mert szerintem rengeteg kaját kap az RS... Fekete a gyertya és érződik is rajta hogy sokat kap...
(NGK BR10EG)
Sziasztok Márkatársak.
Gabe vagyok !
Nemrégiben jutottam hozzá egy 2003-as Rs 125 höz.
Kicsit nehézkesen indult a kapcsink de igen hamar szerelmes lettem .
viszont vannak furcsaságok amiket szeretnék orvosolni.
ebben kérném a ti segítségeteket.
Nem sorolok fel mindent csak egyesével.
PL: A motorom olyan 6 ezerig szépen húz de ott elkezd dadogni majd nagy nehezen kinyit a Power de akkor megy is .
Viszont ott abban a tartományban bedadog.
Hvégén szétszedtem megtisztítottam a powert a bowdenje OK.
viszont érdelkesen rángatózik s nem nyit mint ahogy kellene.
Tippem az az lenne hogy csak be kellene hangolni a karbit.
igaz hogy eddig csak veterán autókkal foglakoztam.
autószerelő vagyok de gondoltam inkább kérdezek.
Ha ütközésig betekerem a karbin az állítócsavart akkor mennyire kel kitekernem hogy beállíthassam.
(most tekintsünk el attól hogy milyen hőmérsékleti viszonyok vannak.)
légyszűrő tiszta Gyertya BR10EG. zsír új.
Sziasztok
tanácsotokra lenne szükségem,
Br10eg gyertyát használtam melyből 2öt is "tönkretett" 3 nap alatt
majd vettem b10egv-t ezzel kb 20km tudtam menni:S
a gyertya nincs beköpve, de mégsem indul a motor, azonban ma az egyik "rossz" gyertyán megpróbáltam a hézagot növelni, és egyből elindult a motor. szerintetek mi lehet a gond? mitől mehet összébb a hézag?
Legalább is szerintem!
Nem hinném, hogy bármivel is jobb lenne tőle a motor! Nekem igazság szerint pénzkidobásnak tűnik!
Megveszed az NGK BR10EG-t 2410Ft-ért az tuti jó bele ;)
link: http://robogotuning.hu/spd/BR1...
Mondjuk a te döntésed, de ha gondolod, akkor tudok neked rendelni EG-t is meg EIX-et is, lehet hogy még olcsóbban is,mint a netes ára!
Írj rám majd MSN-en, és megbeszéljük!
Azért ez nem olyan biztos.
Felőlem tehetsz bele 8-ast, de minek kockáztatni?
Enyémben BR10EG van soha se köpte be nem volt vele semmi gond, mi indokolná a 8-ast?
Akkor miért br8eg-s gyertyával kell jobb esetben bejáratni 1 motort?
Ragadás meg nem a gyertyától van és service manual szerint is br8eg és br10eg való bele.
Szia!
Gyertya br10eg nyáron, télen br8eg---- r betű nem fontos, az csak a tetején egy zajszűrő.
hajtóműolaj: Szerintem automata váltós autókhoz való váltóolaj (castrol, motul)
Motorolaj: Nem írtad le, hogy különolajzás benne van-e vagy nincs!
Ha benne van, akkor castrol power1 vagy agip speed vagy motul 710.
Ha nincs benne különolajzás, akkor érdemesebb jobb minöségű olajat tenni: Castrol A 747, Agip racing
Sziasztok! Valaki megtudná mondani h mi a különbség az NGK BR10EG a BR10ES valamint a BR8ES között? ja és hogy 2008as rs-en mi a gyári áttétel? (elöl 17 hátul 40?) köszöntem!
A gyári NGK BR10EG gyertya helyett próbált már valaki hasonló hőértékben jobb (verseny) gyertyát?
pl: NGK IRIDIUM BR10EIX vagy Denso IW31 Iridium Power
Érdemes betenni, érződik hogy jobban menne?
Vannak olyan verziók is, ahol nem csak ez a fojtás van benne, hanem maga a power (RAVE) mechanizmus és elektronika sincs benne gyárilag. Ehhez sajnos be kell szerezned az elektronikát, behúzómotort, power nyelvet fedelet, rugót bowdent. Ezt onnan tudod, hogy ha megcsinálod a CDI fojtás kiszedést az istenért nem akar 8000 fölé menni a fordulatszám. És gyertyát is cserélj benne, NGK BR10EG!