Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy további kérdésem lenne, hogy a légszűrő szivacsbetétet milyen olajjal szoktátok impregnálni? Én gázolajra vagy petróleumra gondoltam, ami megtapad de azért nem zárja el a pórusait. Vajjon az megfelelő?
Köszönöm, fel fogom keresni!
https://auto.jofogas.hu/heves/Benzinpumpa_elado_Ditech_es_Purejet_injektoros_robogokhoz_garanciaval_92889178.htm
AC pumpát keresek
Sziasztok, köszönöm a befogadást a fórumra; máris a lényegre térek, unokaöcsém vett egy 2001-es sr50 et, Ditech rendszerű; hogy elkezd vele futárkodni, első motorja, a vásárlás napján már hazafelé lerobbant, és hozzám került a motor. Keresek hozzá AC pumpát! Visszaolvasva hevenyészve a fórumot többen felújított pumpákról írnak. Nagy szükségem lenne egy felújított darabra, érte mennék, és elhozom magammal a régit esetleg beszámítás céljából. Bp-i vagyok de vidékre is levonatozom, ha úgy adódna, mert az új OEM pumpa még egy motor ára lenne.
Üdvözlök mindenkit. Tanácsot szeretnék kérni. Van nekem egy Aprilia sr 50 R factory robogóm. Karbis. A minap vettem rá sportkipufogót. De lassan gyorsul. Ha elér egy bizonyos sebességet utána már megy mit állat. Az lenne a kérdésem hogy mit cseréljek még rajta. A hengerhez nem piszkálnám. Köszönöm a segítséget.
Eh, én is a kábelsaru végét forrasztottam a bowdenre...
:-)
Aprilia SR 50 Factory (2007 Piaggio) átalakítása karburátorosra.
Egy kis segítség az átalakításhoz!
Sajnos a motor vásárlása előtt nem tájékozódtam előre milyen gondjaim is lehetnek, az Aprilia márkának szavaztam bizalmam. Mindenképp újabb motort akartam venni, tetszett a sportos formája, az old sr nem. Akkor még egy átlag ember voltam, aki a Ditechről szerencsére semmit nem tudott.
Senkit nem szeretnék bátorítani, hogy alakítsa át,vágja ketté, bontsa szét, dobja ki, én nem bántam meg, sokkal megbízhatóbb a motor, nem kell aggódnom, hogy a piros lámpánál leáll-e, elindul-e, hidegben melegíteni, elment e a levegő… és a többi és a többi..
A motorban jelenleg 31.125 kilométer van, kb 2000 kilométerrel ezelőtt fogyott el a türelmem mikor a kilyukadt benzincső a kipufogóra fújta rá a benzint… szerencsére nem gyulladt fel a motor „csak” a benzin párolgott el (pár alap szerszám mindig van nálam,kész élmény volt az út szélén szétkapni és kivágni ). A motort 20.025 kilométerrel vettem meg, kis (ditech) hibával amiről azt hittem egy csavarhúzóval majd én beállítom. Amit cseréltem Diteches korában a mocin: kompresszor, komplett befecskendezés, hengerfej, benzincsövek, levegőcsövek, főtengelycsapágyak, majd főtengely, újra csapágyak, volt beépítve vízleválasztó (amiért a rendőrök külön meg akartak büntetni mondván, hogy tuning) rengeteg gyertyát és még ki tudja mit nem… talán egy motor árát ráköltöttem, mondván most tuti, hogy jó lesz! De nem és nem hol 100, hol 30, hol 500 vagy 1000 kilométer után jött valami, ami miatt köpte a gyertyát vagy nehezen indult.
Sajnos, hogy nem az átalakítással kezdtem nálam egy ördögi kör volt. A mostani gyertyámat akkor néztem meg mikor beépítéskor beállítottam a karbit.
Én az átalakításhoz a malossi féle elektornikát (MALOSSI Digitronic K.R.M.)választottam. Van hozzá egy kis füzet, amiben képekkel szemléltetve van az elektronika beszerelése.
Előnye, hogy gyorsan beszerelhető és „teljes értékű” karbis gépet kapsz.
Hátránya, nem lesz vízhőfok, fordulatszám, és kapsz a képernyőre egy E.F.I feliratot amitől ugyan használható a kompjuter, de 10 másodpercenként újra jön az E.F.I., illetve a piros led folyamatosan világít. A benzint keverni kell, én zöld fullszintetikus Stihl olajat használtam hiba nélkül 2000 kilométeren keresztül, 4 liter benzi 1 dl olaj.
Az olajszivattyút végtelenítettem, egy Y idom segítségével, a karburátor olaj bemeneti nyílását ledugóztam a bejáratási időszakban, illetve amíg a motor fogyasztását be tudtam mérni, hogy mennyi olajra is lenne szükségem. Most igyekszem bemérni az olajszivattyú által szállított olaj mennyiséget, hogy megfelelő-e a megemelkedett fogyasztáshoz. 3,7 liter jelenleg. A jelenlegi adatok biztatóak. A motort csak városban használom és le van korlátozva gyűrűvel 60-ra. Nem spórolósan járok, ahol lehet tépem neki. Ha jobb idő lesz és hangulatom hozzá, akkor majd megpróbálom kisebb fúvókával, jelenleg 76-os főfúvóka van a karbiban. A légszűrőm malossi redfilter.
Eszközigénye: Türelem, egy kis szerelésre való hajlam, csavarhúzók, villáskulcsok, bitkészlet, krova készlet, pár fogó, ezek mind rendelkezésre álltak nekem.
Mire volt szükség az átalakításhoz?
0. A fórum rengeteg információjának begyűjtése, feldolgozása, kiszűrése, és egy adag bátorság
1. Karburátor BGM PRO PHVA 17,5(A kínai verziója a dellortónak) méretei,65ös főfúvóka(ezt cserélnem kellett), 24mm a szivócsonknál, 75mm hosszú, 35mm a légszűrőnél, pontosan passzol a légtömegmérő helyére.
2. Karburátor fúvóka szett Naraku M6 70-80(a karburátor beállításához mindenképp kell)
3. Elektromos, vagy kézi szivató(nem volt a karburátor tartozéka)- én a kézit választottam, az elektromos nagyon gagyinak minősült
4. Vákumos benzincsap (először nélküle próbáltam, mindig túlfolyt)
5. Vákumcső, benzincső
6. Hegerfej Aprilia SR 50 LC Piaggio (Használtat vettem)
7. Gyertya Champion RN2C M14x1,25
8. Egyedi gázbovden- én forrasztottam a végére egy kábelsaru darabot.
9. Dugattyú (nem kötelező) – ha már szétszedtem, akkor cseréltem, jó darabig nem tervezem, hogy szétszedem
10. Kínai hőfokmérő DC 12V -50 bis 110 Celsius Digital LED Thermomet (nem kötelező, viszont jó látni hány fokos a víz)- a használt hengerfejben volt hőgomba, azt átfúrtam és beleragasztottam kétkomponensű hőálló ragasztóval. Rendeltem 10-es hőfokmérőt 2 pólussal, de úgy sem ismerte fel az új elektronika.
11. Kínai fordulatszámmérő RPM Tachimetro Contaore Contagiri Digitale LCD Display Per ATV Moto Scooter (nem kötelező)- ezt csak a beállításkor használtam, fel akartam szerelni, de nem találtam neki megfelelő helyet
12. Tömítések

Az átalakítás egy jó napos munka, ha mindent szépen meg akarsz csinálni, nem bonyolult, türelem és kis időráfordítás kérdése. Szinte a teljes motort el kell bontani az elektronika cseréjéhez, de ehhez is van youtube videó.
Az átalakítás nekem megérte, a motort naponta használom, 20 kilométeres távon.
Nem akarom mondani, hogy a Ditech rossz! Az enyém az volt, és megbízható motor kellett, hibásan eladni lehetetlen, illetve egy másik ismeretlent venni szintén nem akartam, így maradt az átalakítás.
Sziasztok,

Megfurattam a drágaságot, mert hiányzott egy kevés a kompresszióból. Felraktam a vadi új hengert, új gyertyával és láss csodát, továbbra sem indul. Benzinpumpa, keverőszelep, injektor másik motoron tesztelve, minden működik, Nyomástartót cseréltem, új. tömítések újak. ECU másik robogón tesztelve, gyújtás is. Tipp esetleg? Ma még megveszem a főtengely szimmeringeket, mert az még nem érti ide a boltba, de semmi oljafolyás nem látszik rajtk egyébként.
Megöli az életemet lassan...

Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok! Debrecen környékén keresek bontásra ítélt morini blokkos Ditechet. Vagy komplett blokkot, főtengelyt. Köszönöm!
Sziasztok. Valaki tudna segíteni milyen tipusú 17.5mm-es delorto karbi kellene a morini blokkos sr-be ami jó?! Mert van sok féle fajta!? Valaszokat elôre is köszönöm!
Spec en most Anals tudja fene mit tettem fel,okcso es nem jo,de legalabb racingos mikor fekezve kereszbe csuszok nagy csikorgassal.
Minden új gumi jó gumi valószínű az a beton gumi már legalább 7-8 éves lehetett
Sziasztok!
Nem régóta vagyok SR 50 tulaj. Második napon egy kanyarban kicsúsztam..a gumi beton volt, semmi tapadás. :)
Jön a kérdés.. abroncsot cserélnék. Korábbi "beton" gumi Mitas márka volt (130/60-13)
Élhető árú abroncsból melyik márkát ajánljátok? (télen pihen a motor tehát nem téli gumiban gondolkodok)
Segítő szándékú válaszokat megköszönöm. Peace
Sziasztok. Valaki tudna segíteni milyen tipusú 17.5mm-es delorto karbi kellene a morini blokkos sr-be ami jó?! Mert van sok féle fajta!? Valaszokat elôre is köszönöm!
Köszönöm szépen.
Akkor az megszorult házilag szinte kizárt hogy javítani tudod hirdetnek felújítottakat cserébe kérik a rosszat többen foglalkoznak vele itt a fórumon is
Sziasztok! Ma vettem egy motorhibás SR 50 Ditech-et. Az eladó szernit injektor hibás. Kicsit foglalkoztam vele, és feltünt, hogy az üzemanyag szivattyú nem szállít benzint. Lehúztam az injektorhoz menő csövet, de indítózáskor, illetve gyújtás ráadásakor nem történt semmi. Jól sejtem hogy sugárban kéne nyomnia a benzint? Áramot kap, ezt multiméterrel le ellenőriztem. Kivettem, külön akksiról is próbáltam, de csak halkan búg. Van más módja a tesztelésnek? Lehet ezeket valahogy javítani? Előre is köszönöm.
Köszönöm. Sikerült egyet előre lépnem. 1-es motor (amit lentebb írtam) nyomástartójával, üzemanyag és levegő injektorával 2-es motort sikerült életre kelteni (pöcc-röff), úgyhogy tovább kell lépnem. Egyenlőre még nem tudom merre induljak, ha esetleg van valakinek ötlete azt meghallgatom.
1.Gyújtás le. Gázkart fullra húzni és tartani
2. Gyújtást ráadni és figyelni a 'K' lámpát. A gyújtás ráadásakor világít, majd elalszik
3. Mikor a 'K' lámpa újra kigyullad, akkor a gázkart el kell engedni
4. Ekkor elkezdi kivillogni a hibakódokat
Köszönöm szépen!
Kaptam egy ötletet, hogy reseteljem a TPS-t, de ez a rész nem teljesen tiszta "Leave the ignition on and initiate diagnostics and clear codes.".
Hogyan lépjek hibakeresési módba ha nem veszem le a gyújtást?
levegő nyomás: 4,2 - 6Bar
üzemanyag nyomás: levegőnyomás+2,5Bar, megengedett tolerancia: +- 0,2Bar

A nyomásszabályzó 2,5 báron enged vissza

Hát igen a kompresszió megléte se utolsó szempont
Köszönöm a választ.
Igazából egyszer csak nem indult, egyik barátomé és segíteni szeretnék neki.
Minden tömítés új kivétel a teflongyűrű a keverőszelepen. Csövek is újak, bilincsek is. Most jön a kompresszió mérés is. Na meg a levegő és üzemanyag nyomás mérés csak nem tudom mennyi a gyári érték, meg, hogy a nyomástartónak mekkora értéken kellene átengedni. Ebben esetleg tudsz segíteni?
Tudni kellene az előzményeket mi miatt kellett ezt a sok mindent cserélni lehet valamelyik tömítés átenged az injektor házban vagy épp szar a nyomásszabályzó hiába új egy csomó már újonnan szar vagyis nem rossz csak jóval nagyobb nyomáson szabályoz így nyilván a motor is többet kap ami meg már sok neki
Sziasztok.
Köszönöm a befogadást, lenne is egy kérdésem. ☺️
Adott eg SR50 ditech 2002-es robogó, sajnos nem indul. Gyertya új, nyomásszabályzó új, injektor használt, de tisztított, tesztelt van benne. Túl dús a keverék, viszont a kompresszor és a benzinpumpa működik. Gyertya kiszedés, szellőztetés után egyet pöffen de nem indul. Ha az injektor kábelt lehúzom és úgy indítózok akkor párat pöffent, de nyílván nem kel életre.
Esetleg valami tipp, ötlet?
Köszönöm előre is! :)
Ez jó........