..
mind2 vannak jó megoldások, meg hajtépősek is
) és szépen átdőlt a súlyozott mérleg a GASGAS javára, súly nélküli pontokban vezet a KTM, de nem nagyságrendekkel. (az én értékrendeben, s rálátásaim alapján, ami tuti nem teljesen pontos)
nem szabad...
Szerintem meg így lehet jobb döntéseket hozni bármiben is, ha van ilyen táblázatod, tegyük hozzá, hogy sokkal jobb a végeredmény, ha gyakorlati tapasztalatok is vannak mögötte, amit próbáltam beépíteni mások elmondásai alapján.
Hangsúlyozom, ez típus választás, nem pedig motor!
Te gyakorlatban vizsgálod a dolgot, én meg elméletben nézem az alkatrészeket. A gyakorlat is nagyon fontos, de az elmélet se árt.
Attól most tekintsünk el, milyen betét, tárcsa, fékcső állapot, kopások, stb., mert ez motoronként változhat. Érdemes átnézni a motorodon, a főfékhengert, a munkahengert, a fékcsövet, ott lesz a difi, mert a GASnál ha jól rémlik azonosak az alkatrészek ezek évjáratonként, amit írtál.
Az "csak" név, hogy a KTM brembo a GAS meg NISSIN, e mögött tervezési koncepciók, dugattyú méretek, alkatrész anyagok vannak(utóbbit sajna nem látom)
A fékhatás szempontjából a tárcsa átmérő mind2 motoron ugyanaz, ez kiesett. A nyomóerő marad, mivel a felület tök mindegy, a betétek meg a tárcsa közötti súrlódási együttható nem játszik, mert az csereszabatos.
A nyereg hűtés szempontjából már játszik a felület, az anyagok hőelvezetése, stb. Ugye ha nincs megfelelő hűtés, a fékhatás rovására megy, stb.
Ezen kívül van még ezer szempont (nálam) egy féknél.
Ezekből dobtam össze, hogy melyik milyen.
A "fog" szó téveszthetett meg
A KTM esetében a BREMBOról benne van a manuálban a dugattyú pár méret(H: 13-26 E:10-28)
a GAS esetében a NISSIN ről vadászni kellett az adatokat, már nem is emlékszem.