) de a www.magyarorszag.hu jogszabálykeresőjében mindíg a napi hatályos jogszabályok vannak.
kivéve ha
:
a jármű a forgalmat ellenőrzi
;
a jármű a megkülönböztető jelzést adó berendezését működtetik
.
A leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen
.
A leállósáv igénybevételére jogosultaknak a feladatuk ellátását követően a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk a leállósávot
.
nem kell kelteni.na meg demokrácia vagy mi a sz@r,úgyhogy el lehet mondani a véleményt.nem mintha valakit érdekelne,de legalább ugatok1kicsit....
lehet itt jogszabály(amit amúgy ők fogalmaznak)-mert úgyis úgy magyarázzák ki,hogy az átlag paraszt ráb@sszon.
- találomra...
Én vagyok amilyen vagyok, megpróbálok mindig helyesen cselekedni. Persze nekem sem jön össze mindig. Senki nem tökéletes, de alapjában véve humánus vagyok és jóindulatú.
Vegyünk egy egyszerű példát. A városban a megállni tilos minden formáját nagy ívben lexarta mindenki. Volt belőle probléma, olyan mit a dugó, kamionok nehézkes közlekedése, gyalogos elütések. Ha kicímkézted vagyis köznyelven felnyalókáztad az autókat, akkor szépen tulajdonosaik kibújtak a felelősség alól a jól ismert jogszabályi kapu által. A rendőr rendet tenni nem tudott, keletkezett egy rakat irat, és a munkaidő is felesleges dologgal telt el. Az állampolgár meg jót röhögött magában (sebességmérés során akit nem állítottak meg az ugyanezt tette). Bejött a közig. . És láss csodát lett rend. A rendőr felnylókázta az autót, írt egy feljelentést, pár képet mellékelt hozzá és az állampolgár kapott 30.000 Ft büntetést. Az állampolgárnak ez fájt. Az állampolgár kereste a kiskaput, de nem találta. Az állampolgárnak ez még jobban fájt. Az állampolgár fizetni kényszerült bűnéért.
Az utca jól közlekedhető lett, a rendőr nem dolgozott hiába, az állampolgár többé nem állt meg a megállni tilosban.
Itt a mese vége, jó éjszakát gyerekek
A mese tanúsága, ha szép szóval kérsz valakit arra, hogy normálisan viselkedjen akkor nagy %-ban a fejedre szarik, ha erővel kényszeríted valamire akkor nagy %-ban utálni fog, de normális viselkedésre kényszerül.
Sajnos, hogy ez így van, de igaz.......nekem is jobb lenne, ha szép szóra mindenki azt tenné amire kérem és többé azt a szabályt nem sértené meg.