a Berettyó gáton mentem végig a céges terepjáróval egy hálózatbejárás során és a gátőrrel rugtuk össze a port... a rendszámot felírta én meg magyarázkodhattam a főnökeimnek
Viszont sportcélú géppel (quad, krossz...stb) tilos felhajtani a gátra. Egyébként motorral is futottam bele ellenörzésbe Kisköre és Abádszalók között a gáton, nem szóltak semmit.
ha annyira kanyaroghatnékom lenne... persze ez nem feltétel ahhoz, hogy jól érezzem magam. Most viszont jól esett, a képen látható "S" kanyarból van több is ott és tükörsima az aszfalt
Hol is van ez a kanyargós szakasz?
, a harmadikról meg ALPOK TÚRA MÁR CSAK 2 HÓNAP, és az az utsó határátkelős, hát arra tényleg még a madár sem jár!
Ráadásul szar egy stresszes hetem volt és mára kész is lettem mint a mateklecke...
" aztán az idő is kedvezett és egyáltalán nem akaródzott hazafelé venni az irányt
Átlépve a vad vizen, keresztül a megyehatáron jutottam el egy kellemes új kanyargós szakaszhoz ami az alföldi egyenesekhez képest maga volt a kánaán! Hallottam már erről a szakaszról aminek román oldali folytatása állítólag idei tervezet és ha az megépül akkor ott új határátlépő is lesz. Néhányszor végig romboltam a kanyargós szakaszon oda-vissza
aztán gondoltam egyet és megcéloztam az országhatárt, legalábbis a most még vadregényes szakaszát. Bíztam benne, hogy látok valamit az építkezésből de a jó minőségű útnak egyszer csak vége lett és jó darabig földúton rodeóztam mire elértem a dupla sorompót és közötte a senki földjét. Egy rommá fakult nemzeti színű tábla "Államhatár" felirattal és egy behajtani tilos tábla tudatta velem szomorúan, hogy itt évek óta nem történt semmi és az új átlépőnek még hírmondója sincs. Talán majd jövőre és akkor nem kell Nagyvárad felől megközelíteni a 800éves lakótornyot...
Rámalkonyodott de nem bántam, fáradtságot most érzek csak újra amikor már hazaértem, viszont többet ért ez az egész mint bármilyen orvosság, megbékélt lélekkel most megint könnyebb lesz egy darabig. Egy szar hetet is lehet kellemesen befejezni, még akkor is ha az egy péntek 13.-i napra esik.
Holnap megyek be Janóékhoz megbeszélni a méreteket. Igazából pont olyat szeretnék, ami Neked volt, mert a hang több mint meggyőző.
Csak hát a CB hátsó taktusa jelentősen más, és azért álljon már normálisan a gépen!
)
Szakdolgozatom kapcsán találkoztam terepen konzultációs céllal a természetvédelmi őrrel, és ő mondta hogy legyek résen, mert ez a szabály. Kismotorral meg biciklivel, lóval.. nem kell töltésjárási, de egyéb járművel igen, és 30 a tarifa. Nem hiszem hogy csak szívatni akart, mondjuk elég rossz volt az XJ-vel a füvön menni a töltés helyett.
Aztán beszéltem a gátőrrel is, és ő is megerősített abban, hogy váltsam ki a nyugalmam érdekében a töltésjárásit.. vagy szedjem le a rendszámot, mert simán feljelentenek ha nem állnék meg esetleg
Szóval ennyit tudok. Legközelebb csak majd a nyáron kell kimennem úgy terepre hogy a töltésen is közlekedjek.. addig megérdeklődöm majd itt az ATIKÖVIZIG-nél hogy hogy van ez. Annyit tudok h itt névre adják az engedélyt..máshol pedig rendszámra (mondjuk ez így teljesen jó is, mehetek autóval, motorral bármivel 1 papírral)