, azt szeretném kérdezni hogy ha nem lenne megfúrva esetleg jobban menne-e a moci? nyomatékosabbnak érezném-e?
Nagyon jó volt a rozsdás zsigereimet újból megtornásztatni! Hjaj, de hiányzott már!
Én sem tudom, hogy mi lett volna a ha nem töltöm bele az új tankolásba a spurit. Lehet az üzemanyag volt épp jobb minőségű, vagy a melegebb időjárás miatt lett ennyivel kevesebb a fogyasztás, passz! Ezt tényleg a hosszú távú tesztelés, ami olyan 1-2 évet jelent mondja meg a biztost. Az astrád meg pld. lehet spuri nélkül át sem ment volna a vizsgán! Mindenesetre most már úgy sincs ilyen vizsga!
). Azért a polcon elfér az a decike és a nyári motoros túrámra erdélybe vagy Németországba el is viszem majd, mert, ha valami pocsék üzemanyagot sikerül tankolni, akkor szerintem kisegítheti a mocit az átvészelésében.
Én magam az olajadalékokkal szemben szkeptikus vagyok. Motorba nem tudok semmi megnyugtatót. Amiben bizok az a molibdéndiszulfid..Fimol..de azt az olajban futó kuplung miatt nálunk azt nem lehet használni. Igaz a LiquiMoly mostanában kijött egy ilyennel,/Motobike oil additiv with MoS2/,de még nem jártam utána mik a felhasználói tapasztalatok. A céget ismerve csak jó lehet. Ahogy irtátok ezek nem azonnali észrevehető dologok. Olajcsere évente: egy nagy baromság..vagy olyan szarok a mostani olajok?!..ok,2évente egye fene azt a 2-3 lityit. Sztem is a "vedd és fogyaszd" miatt mondják az éventit. Amúgy CRXembe 4-5évente cserélek olajat...legegyszerúbb ásványit,de neves gyártóét, és 170ezer km-rel a motorja olyan mint a svájcióra,145LE és 5,5-öt eszeget.
Mocijaimba viszont van egy saját mixem amit a benyába töltök. Szépen járnak,fogyasztást meg lesz..om,de 3.5-4 közötti,normál túrázásnál.
A mixben van Fimol 2T, 2T-s keverékolaj és CRC benzinadalék,ami leköti a vizet. Ebből egy tank benyához adok fél dl-t, nem nagy összeg, ha hatásos akkor nyertem,ha nem,akkor meg nem dobtam ki nagypizt:)).
Amúgy meg mindenki meggyőződése szerint csinálja,de azéért"halgatassék meg a másik fél is":))