) Mondanom sem kell, hogy sorozatban jöttek elő a hibák. A tankon a festés kezdett hólyagosodni, mert csak belejavítottak, majd megtaláltuk a repedést a vázon. Az függesztett blokkos, az említett oldalon a blokktartó fül volt megrepedve. Újra kellett heggeszteni, síkolni a hengert stb. és télire a fényezés is kezdte feladni. Így lett a narancs motorból gyöngyház fehér. Jah és mondanom sem kell, hogy 6 kg glettet és ocsmány munkát is találtak fényezés közben a tankon. El sem merem képzelni mi történt azzal a motorral
Viszont rendbe lett rakva, majd szépen eladva, így az új gazda már egy szuper gépet kapott
) majd rendesen "ketyeg", de ez a szünet se mindig jelentekezik. Ez normális jelenség lednél? Vagy valami "döglődik"?
Kopó, fogyó alkatrészeket azért érdemes megnézni, hogy adott esetben kell-e vele számolni, mert akkor azt pofátlanul bele kell alkudni az árba. Egy új szett gumi simán van 50-60 k huf. Féktárcsáknak nincs-e válla, az is lehet zsebbe nyúlós. Lánc, lánckerék, egy szett is benne lehet 30-40 k-ba (gondolom, én csak kicsire tudom, hogy 30 volt a JT+DID kombó). Aztán be kell indíttatni. Ha nem akarják már gyanús. Ha meleg volt a blokk az elején az is gyanús. Ha valami nem gyári (kipu, kormány, akármi) megkérdezheted meg van-e a gyári. Aztán meg ülj rá, próbáld meg a telót, rugót kicsit megmozgatni. Megnézheted a majrécsíkot is, ha túl széles és nem vacsi új a gumi, akkor valószínű nem nagyon pályáznak vele. Meg persze a szokásos és amit már leírt sec és még mondanak a hozzáértők.
Ekkor én voltam meg a párom, nem túl sok tapasztalatt. Kértük, hogy indítsák be, de arra hivatkoztak jó ideje ott áll, mert aki annak eltört a lába, azóta nem ült rajta és nincs benne akksi, menjünk vissza. Legközelebb már szakértővel mentem. Ő egyből látta hogy egy romhalmaz. Levágta, hogy mivel tudták, hogy mikor megyünk melegítgették, próbálták beindítani. Teszem hozzá csak bikázva ment előttünk is és akkor is olyan fura volt a hangja. Szerelő megmondta, hogy a 4 hengerből először csak 2, majd 3 ment az utolsó tán be sem indult. És én megvettem volna, akkor még. Azóta már kicsit dörzsöltebb vagyok.
Már lassan lerohad a bőr, olyan meleg van, és még mindíg mint egy kivert cerka állok, és nézek ki a fejemből. Annyi meló van, hogy nem érem magam utól, nincs időm semmire.
Jövőhéten pénteken safety-zek egyet, aztán már nincs messze szabadulása a darázsnak (05.10.)
Lehetne egy kisebb gurulás közösen. ? !