Kifelejtetted az éjjeli bagoly huhogását, a keresztútnál a éjféli szél langyos simítását ahogy vízszintesen hordja a havas esőt!
Fuj Te perverz.
Aztán egy gyönyörű (ködös párás szeles) őszi nap késő délutánján végre rám mosolygott a szerencse. Fáradtan hazafelé tartottam az egésznapos munka után erősen a vacsorára koncentrálva, hiszen tudtam, hogy finom gulyáslevessel készült az Asszony. Még 5 kilóméter és hazaérek... ekkor csörög a telefon
"végleges kioldás történt kiesett a vonal..." Éljen! Talán most végre lesz egy törött szigetelőm és már nem is érdekel a gulyásleves. Irány a kolléga kezdődhet a hiba behatárolása a kb.25km-es távvezeték szakaszon. Az üzemirányító mondja a tutit, mi kapcsolunk és szerencsénk van mert a mi területünkre esik a hiba!
Hurrá kereshetjük, talán lesz egy törött szigetelőm! Újabb kapcsolásokat végzünk, mindenki el lett látva, kivéve egy tanya, de ott valószínű nincs már élet mert nem jelentettek hibát. A határoló kapcsolásokkal leszűkült a kör, kb.5km-es szakasz maradt amit gyalogosan kell bejárni mert azt még terepjáróval sem lehet
tele van csatornával és mélyszántással... de kit érdekel mikor minden esélyem megvan arra, hogy lesz saját törött szigetelőm. A hold közben elindult az égbolton és fényes udvarával titokzatossá teszi a vadregényes tájat. Kollégával megbeszéljük, hogy én kezdem a bejárást ő pedig keres bejáróutat valahol arrébb a vonal alatt az autóval. Keresőlámpával a kezemben elindulok... ez egy csodálatos éjszaka kezdete, a szemem hamar megszokja a sötétséget és a lámpát is csak az oszlopok alatt használom a szigetelők vizsgálatához, az oszlopok közötti bolyongáshoz az öreg hold mutatja nekem az utat a gyönyörű őszi nyírkos esti csöndben amit néha csak a gyomrom korgása tör meg... de kit érdekel hiszen nemsoká lesz egy törött szigetelőm
én bírom hiszen nemes a cél és még az sem szegi a kedvem, hogy a nádas összevagdossa a képem. Aztán találkozunk, de egyikőnk se talált hibát, egy darabon tarló föld, autóval folytatjuk a hibakeresést. Kicsit jobb a helyzet, kezdek fáradni de már nem vagyok éhes, csak szomjas... ez egy csodálatos lelki állapot senkivel sem cserélnék.
Letekerem az ablakot és úgy lámpázom az oszlopfejeket, javult a helyzet már nem szurkálja az arcom a leszáló ködös csapadék. Aztán hirtelen nem hiszek a szememnek!
Vezeték a keresztkaron és rajta omegában a gyönyörű törött barna szigetelő! Elfelejtem minden bajom, a hold még szebben világít mint eddig és áttörve a ködös párán -aminek hozadékában még fényesebben csillog a törött szigetelő- gyönyörűen megvilágítja a munkaterületünket.
Üzemirányitónak jelentés, feszkémlelés, rövidzárak fel és kezdhetjük a munkát. Kosaras autónak esélye sincs bejutni, de mi képzett szerelők vagyunk és megfelelő biztonsági eszközeinkel képesek vagyunk a lehetetlenre is! Szinte felkiáltok, hadd én menjek elől hiszen én akarom elsőnek megérinteni! Régen kiemelt fogyasztót látott el a "drót", 120-as vezeték, rohadt nehéz visszahúzni... de kit érdekel mikor megvan az álmom
egy TÖRÖTT SZIGETELŐ! Későn érek haza, hideg a gulyás és hiába melegítem nem annyira esik már jól... viszont van egy törött szigetelőm! Aztán gondoltam majd reggel tovább alszok...
de reggel is a telefon ébresztett "hibát jelentettek a ..." aztán kezdődött egy újabb romantika...
Hát nekem sincs
meg az ára!
Minek keresed, ha már úgyis törött?
Engem inkább a 310kg-os menetkész tömeg gondolkodtatott el egy kicsit no meg az se előny, hogy az amúgy is brutális hátsó (200/50/18) helyett most egy 240-es figyel rajta... mondjuk gyorsulási versenyen előny lehet, de egy jó kis kanyargós motorozáshoz -vagy túrázáshoz- nem hiszem hogy ez a jó választás
Az ülésének a váza viseletes, javítható, de szerezni próbálok majd egy jobb állapotút. Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok!
Hétfőn rakok fel még képet. Előre is KÖszönöm!