Először filcre gondoltam vagy szivacsra, de az olaj átfolyása azokon az anyagokon elég bizonytalan...
aztán egyik este fogmosás közben kipattant a szikra!
A kefét zsugorcsővel rögzítettem, mágnesszelepem nyitja zárja az kenőanyag útját, veszek valami kisebb féktartályt és ejtőtartályos elven fog működni, esetleg a mágnesszelepet megbolondítom egy relével amit az üresjelzővel működtetek, üresben ha jár a motor akkor is zárjon a szelep... a gyakorlat majd megmutatja.
Ha nem lesz megfelelő akkor kuka és marad a láncspray... ha látok benne fantáziát akkor marad. No meg a kenőanyag kérdése... de azt még magam se tudom, vagy valami sűrűbb kenőcs, vagy egy palack láncspray-t áldozok fel és annak töltetét teszem a tartályba... majd a teszt megmutatja ha végre jó idő lesz.
nekem is van elképzelésem ezzel kapcsolatban, ami miatt kétségeim vannak azt le is írtam egy másik fórumon. Csak az a baj, hogy egyesek úgy vannak ezzel, hogy a "ha nem velem akkor ellenem" és még ráadásul cinikusan ilyenek is írogatnak a galériájukban mint pl. "aki fél az olajtól az ne motorozzon mert a bogár is összekeni" meg ilyenek. aztán aki meg mást gondol az mind hülye meg sötét középkorban él és piperkőc meg tudom is én még mi... egy vicc az egész!
Sok sok pénztet!
nem vész el. Épp az jutott eszembe, hogy hány órát szoptok a hidegben, eszméletlen körülmények közt, és vajon utána hogy kárpótol a cég benneteket emberfeletti munkátok végett. És míg Te ott tolod "lelkesen", mi meg pihizünk, iszunk,
eszünk, szánkózgatunk, és általában jól érezzük magunkat. Hála Nektek!
Örülök, hogy jól szórakoztatok, legalább volt haszna is ennek a kései havazásnak. Na de megyek aludni, mert bár még tegnap bőszen üzentem, hogy birom, de mostanra már rendesen rottyon vagyok...
Azért volt vihar és hagyott maga után csatateret, mert én egy szép napos hosszú hétvégét vártam...
alapból a pénteket mérték rám és a vasárnapot megerősített ügyelet címén, elvileg ma pihenő lett volna viszont most amikor tényleg annyi baj van valahogy nem tud nemet mondani az ember, merthogy minket is leváltottak tegnap és ők is mennének haza... De ez van a külső területeken is, mert segítenek! Most hogy hazaértem láttam a neten, hogy még lánctalpasokkal is dolgoztak...
mondjuk nekünk nem volt ilyen szerencsénk, viszont utaztam JohnDeer-on, Rábán, Beloruszon...
A lakossági vonalak nagyjából tegnap estére rendbe lettek szedve, de sok állattartó telepen még nem volt villany és bizony közös volt az érdek, gazdáktól, TSZ-ektől kaptunk segítséget mivel mi ketten voltunk egy jóformán tehetetlen terepjáróval egy olyan területen ahol fénylett a szántóföld a víztől. Egyik helyen a Rába is beleveszett a szántásba úgyhogy gyalogosan közelítettük meg a hibahelyet, de ott is volt segítség akik bár nem másztak fel mellénk az oszlopra de legalább becuccolni segítettek meg a felhúzókötélbe belekötni a szerszámokat... mert bizony nagy segítség az is!
Az egyik telepen még pontonhidat is építettek a csatorna fölé hogy átjussunk... szóval ma nagyon sok emberrel ráztam kezet és haladt is munka. Holnap -talán már hajnalban- folytatjuk, de ma bebizonyosodott hogy nem vagyunk egyedül!
Minél jobbra számít az ember annál jobban szopik! Tudom a saját gyakorlatomból!
Szétszedtem és úgy működik, hogy a forgatógomb végén egy kúp feltámasztja a szelepet.
Viszont meg lehet csinálni szabályzósra is, a direkt szabályzó másik oldalán ki kell fúrni menetesre és egy 5-ös csavart belehajtva máris szabályozható a kimenő oldali nyílás. Na de hátha jó lesz így is, elég kicsire hagytam a fúvóka végét.
Itt találsz ilyen mágnesszelepet:link