szabad vélemény!
No nálam csörög a pizsi, elteszem magam holnapra. Jó éjszakát Urak!
hogy az állam kivonul a nyugdíj finanszírozásból. Mi, Te is és itt mindnyájan elég sokat betettünk az évek alatt, az hol lesz akkor? Minket ki fog eltartani? Addig élünk míg birunk dolgozni. Utána éhen halunk.
Meg a többi! Aztán már azt veszed észre hogy két csöpp kéz kapaszkodik a nyakadba és papikának szólít. És megint lehet mindent elölről kezdeni!
Az inkább a baj, hogy mikor annyi idős leszel, mint Józsi, akkor már csak 20 éved lesz hátra a nyugdíjig.
Bezzeg most. Nem kell menekülni egyikőnknek se. Olyan békésen tudunk feküdni egymás mellett, hogy csak na.
! Na de majd ha olyan idős leszek mint Te, (feltéve hogy megérem) már az unokák tologatnak a kis rokkant kocsimmal.......... le a szakadékba.
Szép estét az Uraknak!
Fel a fejjel Laci!
Pár év és ott lesz egy féltucat unoka, lesz dolgod elég!
Ilyen pl. hogy a Spárban akciós a csírke alsó-felsócomb a maga kilónkénti 699 Ft-os árával. Mondjuk én ezt pont leszarom mert Édesanyám ződön nevelt génmegörzött fullextrás (sárga láb, vérvörös taréj) kettőshasznosítású középnagyságú magyar tyúkjaihoz képest fényévekkel vannak lemaradva a mélyalmos barakokban 42napra 2kg-ra felpumpált a napot sohasem látott Hybro Ross Broiler...stb fantázianevű fajtársaik kicsomagolt futóműalkatrészei, amik egy nyomorúságos keltetőgépben látták meg a infralámpát egy génmanipulált csirke testéhez nőve. Innen már egyenesen következik, hogy a tesco-s tojás se hoz lázba a darabonkénti 32Ft-os akciós árával...
Na de ugyanúgy meg merem mondani a véleményemet pl. arról, hogy nem értek egyet az óra átállításával! Mert amikor 3-ról visszatekertük az órát 2-re nem lettünk egy órával fiatalabbak csak kétszer éltük meg (a nagy többség alva) ugyanazt az időszakot amit majd tavasszal vissza is lopnak az életünkből ami majd akkor sokkal rosszabbul fog esni. Nem elég a tavaszi fáradság de még egy órával kevesebbet is alszunk, amivel nem is tudunk majd elszámolni a szervezetünk vitalitása előtt.
A legtöbb baj viszont az éjeli biciklistákkal van, ezekről szintén beszélni kell mert égető a probléma! Jövök haza este fáradtan, nem elég a napi meló meg még az ügyelet -azon belül a kaputábla keresés- ráadásul még ezek is! Nevezzük csak Pista bácsinak akinek egyetlen világító eszköze a 40-éves lemezárugyári elemlámpa amivel csak maga előtt pásztáz "mer'hogy sok a kátyú és egy 28-as külsőt legutóbb is 1500ért adtak a vasműszaki bótba"
Na most hogy én is megmondtam a tutit komolyra fordítva annyit tennék még hozzá, hogy nem könnyű itt emberek senkinek, lehet mutogatni meg szitkozódni de attól nem lesz jobb a helyzet. Próbáljátok ki hogy egy adott szituációt görbe tükörrel néztek és ha még marad energia egy csepp kis humorra akkor hamarabb tovább tudtok lépni. Mondjuk ez nekem se mindig megy...