elkanyarodtunk az eredeti beszélgetéstől
Azért ne sértődj már meg, hogy a nagy marketing bullshitnek mi nem estünk hanyatt.... Biztos ilyen kis bénák vagyunk...
Részemről örülök, hogy neked ilyen sokkal erősebb jobban menő x11-ed van, nekem szar állapotú biztos... Azért én még szeretem az enyémet, majd néha tolom és akkor látom, hogy az álló xx hogy távolodik a tükörben. Így meg lesz a feeling...
ami ugye valós... persze ha ha Xx -is ötödik fokozatban van azonos a fordulatszám így itt bukott is a dolog.. Én annyit vettem észre, hogy fent az Xx kicsit fickosabb...
.
A téma a kipufogó.
Mivel nem tudom hogy ez hogy működik ezért kérdem. Sok felé írták hogy mindenféle rendszerek kellenek egy dobcsere alkalmával az optimális működéshez. Azaz ha jól értem egy kipufogó dob csere érdekében pl Power Commander is kell meg újrahangolás meg hasonlók. Ez tényleg így van ?
Én csupán egy kicsivel markánsabb hangot szeretnék kicsikarni az X11-esből. Természetesen a lehető legkevesebb anyagi ráfordítás mellett úgy hogy a gyári dobokhoz nem akarok nyúlni hogy ne legyen gondom a későbbiekben a műszakin ha valami szekálós biztost fogok ki.
Tehát tényleg kell mindenféle ilyen extra izé hogyha hátsó dobot cserélnék?
Nem kívánok egy komplett rendszert mert a teljesítmény jelenleg bőven elég számomra. Persze teljesítmény csökkenést vagy 2-3 dl/100km-es fogyasztás növekedésnél nem szeretnék nagyobbat. csak egy kis hangot kívánok adni a gépnek.
Ezen kívül a másik kérdésem az az hogy van különbség az XX és a X11-es kipufogója között ? Mert arra is gondoltam hogy van egy helyi csóka aki alakít át gyári dobokat és veszek egy bontott gyári dobot majd átszabatom vele, de a saját készletemet ami a motoron van addig nem akarom megvágatni avagy fúratni (Mondjuk tököm tudja mit csinálnak vele) míg nincs egy olyan készletem ami gyári és megmarad. Csak ugye bontott X11-est ritkábban látni mint XX-et mivel fizikailag több van XX-ből.