Pont múltkor volt téma a VFR fórumban, hogy ilyen 30k környékén nem egyszer olvastam hirdetésben is hogy tárcsacserére került sor. Nekem az öreg csótány '92-es, első szériás RR-emen 15 évesen óra szerinti közel 70k km-nél semmi baja nem volt a tárcsának. Szóval fura hogy ilyen kevés km-eknél már cserések lesznek a tárcsák.
Csak valami külső, mechanikus behatást tudok feltételezni, mint ahogy egy VFR-en is tapasztaltam már egyszer. Az illető úgy használta a motort hogy mind a két első tárcsának 2mm-es ütése volt.
Gyakorlatilag ez azt jelentette hogy lassabb sebességről fékezve bakkecskézett a motor, nagyobb sebességről fékezve pedig rázta a kormányt, 200+ körüli tempóról ez halál közeli élménynek minősült.
Mindezt nem vette észre az illető akié volt a motor...
A tárcsákat levéve, a rotor belső felületén ütésnyomok voltak láthatóak, na ezt nem tudom hogyan hozták össze.
Ma meghódítottam Bács Kiskun megyét
No meg maga az érzés, a VFR egy nagy fürdőkád, a VTR egy kis filigrán motor hozzá képest. Ami viszont nem tetszett a Firestormnál, hogy túl könnyű az eleje, a tengelyek közti súlyelosztás nem lett olyan jó, így némi instabilitást tud mutatni ha durvul vele az ember. De hogy felkoppanna... azért az túlzás, persze ha valaki 120 kiló és nincsenek előfeszítve a rugók, akkor érthető.
Igazából teljesen átlagos futóműve van, de semmiképpen nem rossz. Nem túl nagy pénzért persze lehet javítani rajta ha valaki kiaknázta a futómű lehetőségeit, egy progresszív rugókészlettel állítólag sokat javulnak a menettulajdonságok.
Persze itt nincsenek kompromisszumok, ez a gép nem kezdőknek való, a Firestorm csak játékmotor az SP-hez képest.
Most hirtelen ezeket nézegetem...milyenek lehetnek?