ugy vissza ponthegesztem vizsgara, mint a sz....rt
bar elvben nem is kell, mert a kovetkezo vizsganal beszereltetek ujat, mondvan hogy ez megserult
(veletlen kiesett)
2200 km-en keresztül úgy is használtam, de egy szenvedés volt
max 7-et pörgött azt is 1-2-esben utánna már csak 6-ig... a Vmax. pedig olyan 130 volt... emlékszem, mikor jöttem olyan 120-al és előttem az autós index-el jobbra és felrehúzódik, hogy "gyere előzz meg" én meg csak megyek bírkán utánna és mondom magamba "előznélek ha tudnálak"
(most itt leszögezem ha valaki beugat, hogy bőven elég az a sebesség meg blabla az tehet egy szivességet... ha annyi lenne a vágyam akkor elég lett volna egy 125-ös is... de persze még egy 2T 125-ös is megfingatott volna így
) de bejáratáskor jól jött, mert véletlenül se lehetett túlforgatni
és mivel 2200 km-en keresztül benne volt így a bejáratás mondhatni tökéletes!
(természetesen a lehúzás a lényeg itt is
de nem lehet mit tenni, fizess paraszt) Szóval szépen levizsgázott a motor, kapott rendszámot és menetkész volt... ekkor jön a mi kis igényünk! Átalakítási engedély kérelme potom 12 ezer HUF-ért
majd ezután beszerelésre kerülhet a fojtás... (persze szakszervíz által, hivatalosan, a csavar rögzítése pontheggsztéssel ~ indok: csak "rombolással" lehessen eltávolítani
lol, még szerencse, hogy van kéznél kis mikroműszer, tudjátok amivel még gravírozni is lehet
) ezután újraműszakizik (előtte volt pár nappal, de azért még1szer...) emissziós értékek mérése= károsanyag mérés, elhaladási zajszint mérés stb. (biztos károsabb lett és hangosabb ezzel a módosítással
szánalom...) meg aztán illetékek meg miegymás ami pénz és pénz egyszóval BÜROKRÁCIA, de ezen nem kell meglepődni, ez Hungary
úgy tömören ennyi....
Akor.-al is vezethető lessz a moci, eladásnál "többet ér" és amire Cápa is kíváncsi, igen 24300 HUF helyett "csak" 7500 HUF a teljesítmény adó
kicsit hosszú lett, részemről ennyi... a képen a fojtás műszaki rajzát látni
Ha még mindíg annyi az ennyi
Akkor bemész egy ÉRTELMES
kereskedésbe megrendeled 4900 Ft-ért a fojtást (egy kis picsa fém lapka, ami majd nem enged teljes gázt húzni
) megjön, szépen beszerelik és újravizsgázik a motor (kb. 70 ezer) ha ez mind megvan utánna tudni még midolog lessz vele...
de még ott van a VN 1600-is meg egy pár model
kene!
CoRo