Jó motorozást, és számolgatást
Remélem segítettem
és nem zavartalak össze
, ergo egyenes háttal vitorlaként üzemelek utassal (itt jegyzem meg utas nélkül is, hisz van kedve a csudának összehajtogatva utazni hosszú km-en át). Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy egy 106 lovas túrára hangolt gép normális ha 9-10 körül fogyaszt. Persze ha hajtod folyamatosan 200-al akkor normális ha ennyit fogyaszt, ha repülő rajttal indulnék és tankolásig 200-al tolnám, nekem is biztos fogyasztana (összahajtva magam is) 9-10-et, de doki azt mondta, nem teszi ezt, én ebből indultam ki, és nem gyanúsítom fals infó terjesztésével, miért tenné.
ugyan, nem kell ennyire fosni már... A lényeg a fokozatosság. A fontos, hogy az első olajcseréig fokozatosan és lehetőleg változatos sebességfokozatban menjetek és azért nem kell maxit húzni. Az olajcsere után is fokozatosan kell a fordulatot növelni. Én mindig így csináltam eddig (ez a 3. gépem amit bejárattam): első 3-400 km fokozatosan a max fordulat harmadáig, majd az olajcseréig a max ford. feléig, utána 100km-ént 2000ford/perc-el növeltem a fordulatot, így a lehető legkíméletesebben és a legváltozatosabban járatom be és nem lesz lusta a gép... Nem cukorból van a gép, ha az olajcsere előtt is megrántod néha a fülét erősebben nem lesz baja. De mikor először találkozik nagyobb fordulattal nem veszi szívesen, szoktatni kell.
túragépről van szó nem pályagépről! amire ki van találva arra tökéletes (itt azért megjegyzem, hogy pályán is lehet menni vele élvezetesen, gyári gumival, gyári nyomáson is lábtartó karcolás mellett sem parázok, hogy kicsúszik). Szóval nem nyafizni kell, mindenki olyan gépet vegyen amire vágyik. Aki sportosat akar az ne ilyet vegyen, de ne is tuningolja, hanem vegyen sportosat. Ez a gép 110 le-vel túrára van kitalálva, a 750-es gixer plusz 40 le-vel sportra, erről ennyit...
) Erről Steve is tudna mesélni, látom sikerült megvenned a 2006-os új gyári dobot 73 EUR-ért, gratula! Nekem megjött a hátsó integrált lámpám, úton van az állítható rendszámtáblatartóm és hajózik amerikából az alsó idomom... ez az egész 3 optikai tuning cuccom nem került többe 50-e Ft-nál, aminél csak az alsó idom többe kerül itthon alapozás (nemhogy színre fújás...) nélkül.
Viszont érdekes a tutis-sal folytatott diskurzus, mégha nem is (értjük) osztjuk egymás véleményét. Igen ültem már nakeden, volt is, és teljesen igazad van abban, hogy a gépemen még 150-nél is egyenesen ülve elég jó a szélvédelem, DE már ne is haragudj, nehogy már holmi -4 lóerő és +3 newtonmeter és teljes szélvédelem hiánya a fogyasztást megnövelje 4 literrel 100 km-en...
Szóval teljes tisztelettel értelek tutis és igazad van a szélvédelemben, de a (sok kicsi sokra megy) mértékkel azt gondolom még így sincs arányban a fogyasztás.
Az én gépemen az utolsó benzinjelző vonalka 5 litert jelez, ha ez már villog is akkor 4 liter van a gépben, ami azt jelenti, hogy átlagos használat mellett is megyek még vele vagy 70km-t nyugodtan. Tehát ahogy tutis is mondta, attól hogy 190 km-nél villog a jelző még messze nem üres a tank szóval igazából nem tudom miről is beszélünk (azonkívül, hogy iszonyúan sürgünk forgunk doki körül és ezt egyáltalán nem bántásból írom, nem ér megsértődni!)...
Inkább arra figyeljünk, hogy ésszel menjünk másokra és magunkra vigyázva (főoldal...