Ja még 1 .Bármikor indíton (üzemmelegen álltalában-mert hidegen a szivató miatt nem kell-gondolom én) kis gázt kell húznom hogy pöcc röff.Gáz nélkül nem indul elsőre.Nem tragédia és lehet hogy ez normális karbis motornál csak a haverok inj.motorjai gáz nélkül is simán röffen.Az enyém is csak kell egy kis gáz.Miért?
.
(de lehet már ismered
)
rEMÉLEM NEM KERÜL SOKBA A JAVÍTÁS
Inditas: Ha kicsi gazzal indul, az teljesen jo. Hidegen szivatoval (es esetleg pici gazzal) melegen szivato nelkul (esetleg pici gazzal) kell induljon a motor. A durrogas viszont szamomra azt jelzi, hogy valami nem tokeletes, mert nem kellene durrognia. Persze nem-gyari kipufogoval, nem-gyari fuvokakkal, netan hibas gyujtassal lehet barmi. Az, hogy durrog nem tragedia, de szerintem egy tokeletes Ninja nem durrog (csak mikor dogmelegben motorfekezel, mint az allat
Valtas: A masik elvart dolog... Minden Kawasaki tulajdonosnak kutya kotelessege kimelni a valtot. Ha van gyenge pontja egy Kawanak, akkor az a valto, ami nem olcso. A konyben irva vagyon, hogy nem kell kuplungolni felfele valtasnal, de vigyazat! Ez sportmotor, a valto pedig a fordulatgorbe utolso harmadara van tervezve es sportmotornyi elettartamra! Ha megfigyeled, a felso fordulattartomanyban konnyebb is valtani, mint alul. Hetkoznapi motorosnak igenis kell hasznalni a kuplungot!
A szerintem legsimabb valtas:
Felfele: felso fordulattartomanyban elvaltani, egy gyors, hatarozott mozdulatsorral, aminek folyaman a kuplungor 2 ujjal rahuzzuk a masik 2 ujjunkra. Ekkor a kuplug nem emel ki tokeletesen, minden valtotengely csokkentet nyomatekkal forgatva van es a kormok villamgyorsan gond nelkul osszeakadnak.
Visszavaltas: nem tul alacsony (tehat az alajaratot nem nagyon kozelito) fordulattartomanyban, 4 ujjal rahuzott kuplunggal, gazfroccsot kovetoen a fordulat visszaesesenek folyaman lepjuk be az egyel lejjebbi gangot. Ez a visszalassitos, gurulos modszer. Amikor gyorsitas elott, magasabb fordulatnal valtassz vissza, akkor ugyanezt csinald, nagyobb gazforccsel es gyorsabban.
Szerintem minden hasonlo motoron igy kell valtani. Ezzel a modszerrel, 350-es Jawaval is lehet hang nelkul valtani, ami eleg nagy kunszt!