Figyi már Albijam!
Mondtad hogy valami haverodé volt a narancsom (sportmotoron TüsiR a neve).Meg tudnád adni esetleg az elérhetőségét?
Kérdezni szeretnék tőle valamit.
Telefonszám vagy profiljáról egy fácse link.Köszönöm!
Nekem az 525-ös 6-7liter körül fogyaszt.De SM szettel csak 4-5litert evett pedig volt forgatva rendesen.Valószínü hogy terepen a sok szopós részen több üzemóra szalad bele a gépbe adott km alatt úgyhogy terepen hülyeség km-ben mérni a fogyasztást.Ugyebár hiába vagyok fakezü amatőr mégis inkább 2-3as fokozatokat használom legsűrübben ahol még az 525-ös is pörög.
Ez a mostani berg ennyit evett! De én nem sokallom, mert a másik bergel ugyan ez a túra egész tankot kívánt és paráztam hogy, ne fogyjak ki az elkerülőn lévő kútig!
Az lc4-em 5-5 fél körül evett! Biztos a 100kilóm, plusz ruha, meg a hátizsák lehet az oka!
Na fasza el jössz ide, pláne motorral... egy frissítőt meg ihattunk volna!
4T-vel olyat amúgy sem lehet csinálni (hacsak nem tolod)
Mondjuk terepen jellemzően nálam sem a fogyasztás, hanem a tudás meg a kondi (hiánya) szabott határt a jobb markolat túlzott tekergetésének...de az akkor is nagyon tetszik a 625-ösben hogy elég haladós országúti menetnél is kibír 200+ km-t egy tank benzinnel
Az én 520 EXC-m is megevett 90 km alatt 9 litert terepen. Szerintem ez nem sok. Ezeket nem az alapjáraton toporgásra találták ki. Ha meg a fogyasztásra mész, akkor a motorozási élmény látja kárát. Szerintem...
én a multkor csak itt a kispályán motorozgattam 1,5 orát megállás nélkül tempoban és benyalt egy tank benzint...ippen hogy haza tudtam csorogni...
most akkor az sok...vagy kevés... vagy mivaaa, mert kifurja a rossebb az oldalamat...
Az szerintem nagyon sok, én múltkor mic haverommal együtt mentem le Pestről Szombathelyre és az ő 525-öse végig 4 l alatt fogyasztott, pedig valami überbrutál áttétel (14:45 talán) van rajta...mondjuk országúton a 625 is 4 l körül eszik...
Sziasztok.Én a segítségeteket szeretném kérni.A közel jövőben szeretnék venni egy 2003-as 640 lc4-et.Már az újabb blokkos.És szeretném kikérni a véleményeiteket mint ktm tulajdonosk,hogy mik azok a dolgok amikre figyeljek oda vásárlás elött.Mik azok amiket meg kell rajtani nézni,mert hát nem nagyon vagyok képben és nem szeretnék csöcsre szaladni. Köszi szépen.
A meglepődésről és a fogyasztásról ez jut eszembe!
Idézem illetve bemásolom amit akkor írtam:
"Albijam
[7363] május 6. 14:57
Voltam lent a srácoknál a ringen a Börni6 Day-en! Pár képet lőttem telefonnal ott van a galériáim között a rövid képes beszámoló!
Mértem egy fogyasztást is a bergnek, mert indulás előtt a kúton tele raktam a tankot, majd le a ring és vissza a kútra!
100 alatt nem szereti a 6-ost tehát úgy menetem, hogy 80 és 105 között 5-be 105-től 6-ba! és végig tartottam a 120-as tempót csak előzéskor mentem fel 140-re azt is csak párszor!
Na szóval benzinkút-ring-benzinkút kereken 80km volt és kereken 5 litert tudtam rátankolni!
Szerintem ez korrekt érték. Én nagyon meglepődtem rajta!"
Jaja!Még akkor vettem a motor, alig mentem vele pár km-t és Szlovákba kimentünk Kassa felé valami szerpentinre, aztán én is úgy voltam vele hogy biztos megeszik 6 litert.120km megtétele után már szóltam a többieknek hogy kéne tankolnom.Majd amikor a kútra értünk 155km után kereken 7 liter ment bele.Én meg meglepődtem, meg a többiek is
Mig a többieknek 12 körül ment a gépekbe, pedig ugyanazt a tempót mentük végig.
Totálisan meg vagyok elégedve vele, most sem vennék mást és nem is tervezem
Olyan nekem is volt!
Járt a motor szépen perceken keresztül hidegen, amikor meg elindultam 10 méter után megállt mint az ütő, ha alacsony fordulaton mentem.
Nekem is szusszant egyet és egyből megállt.
De ezt csak napi 1x csinálta meg, utána elsőre beindult és ment tovább, mint ha mi sem történt volna.
Aztán átfúvókáztam a karbit (alapjárati-FF) be lett állitva a keverék arány és azóta egyszer sem csinálta.
Bizony hogy lelökte és rá volt tépve úgy a bilincs hogy alig tudtuk meglazítani, falsot szívhatott és nem indult az istennek se... Ésszerű magyarázatot adott az öreg hogy szerinte mitől lehetett ez ami már előfordult párszor de most akkora lett végül hogy lebökte a helyéről! A lényeg: alacsony alapjárat miatt lehett és visszadolgozott a motor a szívószelepeken visszament a gáz a karbi meg zárva volt és le lökte a nyomás miatt! Nekem ésszerűnekis tűnik meg eshet, hogy holtponton valami történik! Már máskor is volt ilyen hogy alacsony alapjáraton megállt de úgy hogy puffant,szisszent egyet de akkor még fogalmam se volthogy mitől, ezekszerint ettől!
Most vissza raktunk mindent bilincset rátéptük ahogy csak lehetett és kicsit magasabb alapjáratot adtam neki kíváncsi leszek hogy előfordul-e még!
Azt nem tudom hogy lehet-e ebbe valamiféle jeladó ami ha érzékeli hogy nincs szívás nem ad benzint a motornak? Az öreg kérdezte mert látott rajta pár elektronikus dolgot amiről nekem se volt fogalmam hogy mi lehet az, de szóval vanilyen?
Nagyon könnyen!
Nekem ez úgy jött ki hogy városon kivül mentem (nagyrészben) aztán ráálltam egy 110-115-ös tempóra aztán annyival mentem szinte végig, agressziv gyorsitások nélkül.
Aztán tankolásnál néztem hogy bizony ez 3.6-os fogyasztás volt.
Eddig a legtöbb amit megkajolt 4.6 volt, de azt totál rossz karburálással, gyújtással, le-fel jobbra-balra szerpentinen 15db 600-as meg 1000-es sportmotor társaságában, aztán az egyeneskben tartani kellett az iramot és 160 is ment (amúgy 130-ál nem szoktam tovább húzatni)
Úgyhogy ami az ereje után pozitiv csalódás volt az az alacsony fogyasztás.Havernak a Berg 650 simán benyalja a 6-7-et amikor nekem a 4.2-t.Pedig a karbi csak 1 betűben különbözik.
Na ja, meg más gyújtás, nagyobb löket, más főtengely.
De hogy a 640-esen mennyi elektromos vezeték van te jó isten
Avatatlan szemek azt mondják a kettőre hogy ugyan az, de annyi mindenben különbözik ha közelebbről megnézed hogy csuda.Lehetne szép hosszú listát irni róluk
Pedig jóval többet tud a 660 egy sima 640nél.
Eleve nagyobb cm3, 640 valójában 625cm3 a 660 654cm3.
Más karbi:
640, Mikuni BST 40
660, Keihin MX FCR 41
Súlyban is jelentől a különbség a kettő között.
Összességében a 640 utcai supermoto, a 660 meg közelebb van inkább egy pályagéphez mint a 640hez.
Mondtad hogy valami haverodé volt a narancsom (sportmotoron TüsiR a neve).Meg tudnád adni esetleg az elérhetőségét?
Kérdezni szeretnék tőle valamit.
Telefonszám vagy profiljáról egy fácse link.Köszönöm!