Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jah elöre 13 akarok most is az van csak már lefutott, hátra meg vagy 48 vagy 50 csak nemtudom h igy mitfarag le a végből vagyis mennyi lesz a végsebbesség így.
11-53 kell neki
Szerintem 14-50, vagy 14-52 a 450 gyári áttétele. Tegyél 13-at előre, ha azt akarod, hogy legyen 'bőven' benne erő. Bár enélkül is van benne elég...ha meg egykerekezni akarsz, akkor tegyél fel hátra egy 70-est, mint a stuntriderek, akkor majd 6.-ba is hanyatt esel...
Egyszerüen sima hobby enduro, nem vok és nem is akarok versenyző lenni :D tehát nem akasztom ki könyékbe a gáz kart, terepen használom csak egy kicsit legyen nyomatékosabb. Azt szeretem ha egy motorba van bőven erő :), persze azér a 2T után más a 4T.
Mire akarod használni ezt a motort?
Jah dombon felefelé nemrossz :D, én már nemtudom h milyen áttételt rakjak rá :), na köszii mkinek a segitséget! :)
sajna csak ezt tudom bevágni neked... 30másodperctől a érdekes... 12-52 átétel.. kellően meredek felfelében sziklás fűcsomós talajjal ...
http://youtu.be/zZI8U8kw9mM
jól mondja kedves kálmán...
nekem...15-48 tól 12..52ig minden variáció megvolt...az 525re...
annyi hogy 12-52 vel 5dik fokozatban is könnyen feljön az eleje...főleg az erdei ösvényeken virgonckodik...de közúton a 15-48al sem volt gond azzal hog 3-4-5-6ban guruljak vele egy keréken...
én nem vagyok nagy spiler.. csak a gázt tudom szabályozni...de ezen a tipuson az is elég...
hátr ülsz ..nyújtott kéz..és csak úgy jön magátol...
akkor tolod a következő fokozatot neki mikor már kicsit holtpont fölé került a kerekezés...akkor váltasz...és már megy is tovább az egykerék csak egy fokozattal feljebb...
Nem értek az egykerékhez, de nekem a 450 14-48-al 2-ben gázra,3-ban alacsony fordulaton is laza kormányrántásra szépen emelte az elejét, ha ez a cél, ill. endurozni is jó volt... Elég lassú volt a 2-es hogy akár elindulj vele, de 6-ban az utazót 80-90 között kényelmesen lehetett tartani földúton, úgy hogy nem forogta szét magát... Nekem ez jött be.
Kereskedésben tetetted fel? És? Nem akarlak megbántani, de nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani. A dekorálás egy külön szakma, így hacsak nem vitték el egy dekoros céghez, akkor olyan, mintha te tetted volna fel...ez szett, nincs darabra. Csak azok a darabok rendelhetőek külön, ami gyárilag jön ki valamelyik modellen, de nem járnál jól azzal, mert drágább sokkal, mint egy szett. Írj a mailre, és válaszolok holnap. Üdv,
szia.érdekelne a szett,de nekem pont ilyen vált le,már félek tőle,azt mondták már régi volt,azért,pedig kereskedésben vettem,és velük is tetettem fel.a két oldalit külön nem lehetne megvenni?
Hello, örülök neki h te tudasz 1 kerekezni, de igazábol 2 hete vettem ezt a motort tehát ha tudnák már most az elég érdekes lenne (első ilyen motorom) valamint nem ez a fő ok ez csupán zárójelbe volt.
Dekorszett valakinek? 54808190400 - Racing graphic kit black SX 05-06; EXC 05-07

giraffe64@freemail.hu
Hali, én tudok 1kerekezni úgyhogy mondok valamit: aki 1 450 EXC-vel nem tud bármilyen áttétellel karikázni az inkább hagyja rá vagy piszkosul gyakoroljon mert különben nem fog menni hiába áttételezel. A tapasztalatom és a véleményem az, hogy a rövid áttétel csak rosszabb mert túl gyorsan elfogy a fokozat. Persze lehet úgy is karikázni, hogy végig kapcsolgatod a fokozatokat és tart ameddig tart folyamatosan gyorsulva de az már veszélyes mert mikor leesik az eleje nagy tempónál könnyen kormánycsapkodás és bukás lehet belőle. Viszont ha gáz-fék kombóval megy a gyakorlat akkor a hosszabb áttétel jobb Amúgy meg ezekkel az 1 hengeresekkel nem is nagyon kell fékezni mert van akkora motorfék, hogy holtpont körül elengedett gáznál vissza bólint.
oké, tehát pl amit ajánlott a 3.43 akkor kb az az amivel inkább a gyorsulás rosszab viszont a végsebesség jo, amit én nem akarok mivel igy a motor relativ gyengébb, gondolom pl akkro egy 15-45 átétell ez.. és akkor mivan ha én egy 12-48-at rakok?
olyan lesz az áttétel hogy kb az 1es sebesség használhatatlan lesz? volt ilyen motor mentem már eggyel mi ilyen volt konkrétan tul erös volt.
Na akkor ha minden igaz egy 13-48 as kellene nekem és ehez milyen lánc kellene meg hol lehetne venni( itt is pl van olyan vhol láttam hogy O meg Z gyürüs nekem ez nem mond sokat)
A hátsó lánckerék fogszámát el kell osztani az elsőével, így jön ki ez a szám.

Nem akarok hülyeséget mondani (ha eddig valami az volt akkor bocsi ) De minél nagyobb, annál jobb a gyorsulás és kisebb a végsebesség
értem, tehát akkor egy 13-48 ast kombináció kellene, nem az is cserés lesz tehát komplett láncszett-t kell majd vennem.
és ez a 3.69 ez mit jelent ez a szám minél nagyobb annál erösebb vagy forditva?
Hát ahogy nézegettem a legjobban talán egy 48-as hátsó lánckerékkel járnál. Ezzel a végsebesség kb 10 km/h-val csökkenne.

A mostani áttételed az 3.46, amit ajánlottak az 3.43. Látszik, hogy nincs nagy különbség. Viszont ha az első lánckereket meghagyot 13-nak, hátra raksz egy 48-asat, akkor az arányod 3.69 lesz, ami már érezhető.

Azt nem tudom, hogy a mostani láncod jó-e a 48-as hátsóhoz.
jobb gyorsulást, vagyis azt hogy nyomatékosabb legyen könnyebben felemelje egy kerékre( meg akarok tanulni egykerekezni is) most 3.-ig jön fel de úgy hogy oda vágok neki hirtelen, ugy nem hogy szép fokozatossan emelje az eljét gázadásra az lenne a jó, azt tudom hogy igy lefarag vmennyire a végsebességböl de nem baj nem közlekedek 100 felett(130 most a vége).
Viszont azt sem akarom hogy tulzottan erös legyen mert akkor meg nehéz terepen menni, annyit hallotam hogy hátulra nagyobb fog számú kerék kell elöre meg talán kissebb?! viszont hogy milyen elosztásban az kérdéses, nemigazán értek a motorokhoz.
köszii
Mit szeretnél, jobb gyorsulást vagy magasabb végsebességet?
Aha, látom hát ez akkor annyira igy nem lesz egyszerű :D
Annyiban talán tud segíteni, hogy kiírja fordulatszámonként az adott sebességfokozatban a kiválasztott áttétellel elérhető sebességet.

Itt vannak a két említett áttétellel számolt értékek. Nem sok különbség van a kettő között, ahogy elnézem

13-45

14-48
Igazából nem mond nekem semmit a számolás mert abszolut nemértek hozzá, arra gondoltam h ha esetleg van vkinek szem. tapasztalata :)
Én ezen az oldalon szoktam áttételt számolni.

Kiválasztod a motor típusát és évjáratát és betölti a gyári adatokat. Van egy táblázat is ahol különböző kombinációkat megmutat, de be tudsz írni saját értékeket is