) nade...
Kizárólag azért olvasom a topicot, mert hátha tanulok belőle. Nem vagyok egy motorszerelő. Tény. Viszont az elméletét át szeretném látni és ezen rajta is vagyok.
van valami új projekt mostanába? valami traktormotoros SZUPERENDURÓ? amire majd 2020 ban kiírják a TENDERT és 21 ben pedig elvetik?
Éppen ezért vetettem fel egyébként anno a kérdést, mert tudtam mi van alattam, és nem értettem miért nem úgy megy. Logika.
) Egyébként szerintem el vagy keveredve, vagy mástól hallottad ezt.
.. a többinek meg lyó szorakozást
1 kérdés...majdnem szakmai
ez a 660presztíssz gyerek....véletlen nem a mi jóóól ismert sokat hallott anonim...köcsög ktéjjjem "haverunk"?
elég SZÁNALMAS próbálkozása......aki vadparaszt bunkó volt...van marad...az egy nic név cserével még az is marad
ratyiemmmmmmmmmm
Grat hozzá!
Az első dolgom az áttételezés lenne, a gyári iszonyat hosszú áttételt már módosítanám is egy rövidebbre.
160-165 környékére lőném be végre, így 120-130nál sem pörögne még és mellette nagyon rugalmas is lenne.
Ez az amin én elsőként változtatnék.
június 19. 14:46
Te erre:
Már nem a gyári áttétel van rajta, most 160 a vége, pontosan ahogy írtad, én kb 100-115 közlekedtem vele, és kellemesen pörög így.:) Köszönöm a gratulációt!:)
június 19. 14:48
Halihó!
Felvetnék egy témát... Van nekem egy KTM 690 SM-em. Mindenhol olvasom, meg többen mondják, hogy ezek gyári áttétellel ilyen 170-80 körül mennek, ám a sajátomnál azt tapasztalom, hogy 140nél végevan a dalnak. Nem igazán problémának rónám fel, mert nekem ez a sebességintervallum bőven elég, csak azért mégis felvetődik a kérdés, hogy miért van ez?! A motoron full gyári áttétel van, kipuffot én raktam rá másikat, de a gyári kipufogóval is ugyanennyit tudott. Amikor megvettük, azt mondta az előző tulaj, hogy lebutított gyujtástérkép van rajta.... namost lehetséges ilyen, hogy egy gyujtástérkép így megöli a motort, vagy gyanakodjak másik problémára? Annyiban hihetőnek gondolom ezt a gyujtástérképesen, hogy így most 3-4 litert fogyaszt a motor akkor is, ha rendesen használom... mások szerint ez a szám simán fel kéne kússzon 5-6-7ig is akár.
De hallottam olyat is, hogy típushibás a széria és szar a váltó... de hát ennek meg csak kéne legyen valami előjele, nem? Annyit szokott csinálni, hogy ha nem elég határozottan váltok, akkor 3-4 és 4-5 között találok egy üreset. De ezt tesztekben olvastam, hogy előfordul másik motornál is, amúgy határozott váltással kiküszöbölhető ez is.
Ötletek?!
... próbáltam elől egyel kisebb lánckerékkel, végsebesség kb ugyanennyi volt, csak gyorsabban gyorsult. Valaki, aki otthonvan a témában, légyszi nyugtassa meg a lelkem.
Na most akkor ki is írt hülyeségeket?
Szóval egyszer így megy, egyszer úgy megy hozzányúlás nélkül.
Érdekes dolgok ezek, 20km/h mínusz mert a motorod gondol egyet ugye, biztos érezte kezdő vagy még elég neked a 140 is.
Azért is írtam hogy te tudod egyáltalán milyen motort is vezetsz?
Mert az SM690 nincs teljesítménykapcsoló hogy 140 vagy 160 is tudjon végre.
Szóval nem hiszem hogy kiakadni, fikázni, véleményt mondani kellene másról, hanem elgondolkodni hogy mit is mondtam előtte.
Egyébként Lacos75 volt aki igencsak tisztában volt a motorjának típusával.
Itt én is befejeztem!