Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Keress bátran, valószínűleg fogok tudni segíteni. 🙂
Köszönöm a választ, vegül egy logisztikai iskolát végeztem el. Viszont most megint gondolkodom ezen a kepzésen.
Azért ti se unatkoztok nagyon 😂 😂 😂 😂 2020as jótanacsot adni 🤣🤣🤣 ki vacsi vagyok jön-e válasz. Mert né biztos írnám volna hogy azt hittem hogy nem is válaszoltok 😁😁😁 és kezdtem egy kicsit unni magam a gép előtt
30 évesen miért lenne késő? Legjobb kor. Már kezd megjönni az eszed és az élet tapasztalatod.
Persze jobb lett volna ha még gondtalan tanuló évek alatt csinálja meg az ember, mert az nem optimális, hogy meló mellett kell suliba járni, de bőven kezelhető, mert az idősebbek hozzáállása a tanuláshoz is más.
Több ilyen barátom van akik meló mellett vágtak bele. Gyakorlatilag mindegyikük ebben a szakmában dolgozik azóta, mert rájöttek hogy sokkal jobb olyan munkát végezni amit szeretnek.
Még szép!
ELkezdeni soha sem késő, vágj bele nyugodtan szerintem.
A Mami tanulói pont úgy vannak mint te, olyan szempontból hogy otthon szerelték mára suli előtt is a motorjukat és nyilván mindenkinek vannak kétségei egy ilyen döntés meghozatala előtt.
Ha pedig tényleg szenvedélyed, simán megy a beletanulás is, habár 10évvel később, de jobb később mint soha : p
- Szerintem
Versenymérnök felnőttképzést (4 félév) indít február 6-án a Széchenyi Egyetem és a MAMI Csapata!!!!
Szia! Szerelhetsz az út szélén is, de engedélyhez (ha hivatalosan akarod mívelni) kell a tevékenységhez kellő hivatalok határozata. Nekem kellett az önkormányzattól, tűzoltoságtól, szomszédoktól engedély. Ipari területen!
Szia! Ezt már én is néztem, valószínűleg valami nem stimmel, szerintem több féle engedély is kell egy motorszerelő műhelyhez. Sajnos ez egy eléggé "halott" topik nem hinném hogy kapsz erre hiteles választ.
Sziasztok! Ha megvan a motorszerelői papírom, hol és miként nyithatok műhelyt? A KHVM szerint sem bejelentés, sem pedig engedély köteles, tehát akor egy random épület is alkalmas a hivatalos mühelyhez? Vagy aká otthon a sajat garázsom/műhelyem? Nincs szükség sem mosdóra, öltözőszekrényre? Nincsenek tűzvédelmi előírások? Előre is köszönöm a segítséget :)
hát akkor csak érdemes lett volna bejárnod. Amúgy vannak közelebb is iskolák szerintem.
szőlő és gyümölcstermesztő
szóval valami okj baszás mindenképp kellene hozzá
tudok olyat aki elintézné de az is rettenet drága, aztán ha sokat fizet az ember érdemesebb lenne inkább a tanulásért fizetni
Van végzettséged nem? Általános gépszerelő műhelyt nyithatsz, aztán a motorok is gépek
volt egy terv hogy kellene csinálni egy műhelyt
a gyenge pont az volt hogy évekig kurvára nem volt kedvem pestre futkosni iskolába
Ha az iskolát kérdezed, előbb választ kapsz, de pl. most Yamaha fan leírta.
De gondolom annyira nem érdekelt
A suli honlapján kiderül, hogy van MK karbantartó, gondolom ez a szakmunkás szint meg van MK technikusi, ez meg a Mesterpapíros szint.
Mondjuk régen is középiskola volt az autószerelés, illetve mintha egyben lett volna a MK szereléssel. Mint a TV és rádió szerelő.
valami cikk volt pár éve akkor kérdeztem
Kinél kérdeztél rá amúgy?
https://mami.hu/hu/motorkerekp...
Én segítek neked. A járműfenntartó tevékenységhez, magyarán mondva autószerelő műhelyhez például a jogszabály - 1/1990. (IX. 29.) KHVM rendelet
a gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről - előírja a mestervizsgát, technikumot. A motorkerékpárok, trolik szerelése nem tartozik a járműfenntartó tevékenység körébe a rendelet szerint, így ezekkel a plusz feltételekkel nem kell számolnod.
egyszer rákérdeztem erre de semmi érdemi válasz nem jött
bár most már elveszett a lelkesedésem, pár éve még gondolkoztam rajta hogy kellene nyitni műhelyt
Szerintem ez "csak" a szakmunkás képzés...
ez a mami képzés elég ahhoz hogy saját műhelyt nyiss?
havernak mester vizsga kellett a szakmunkás képzés után
Elég sokan vágnak bele a felnőttképzésbe még idősebben is. Én pl. 43 vagyok, szintén meló mellett. (bár nem motorszerelést)
Nem mintha szükségem lenne erre, de ennyivel is több leszek, és nem árt ha van eggyel több papírom, meg szakmám.
Bármikor fordulhat a sors, és akkor hasznos lesz.
Egészen nyugodtan vágj bele! Cimborám is 35 felett kezdte el.... ma már saját, hivatalos műhelye van. Persze ez nem kötelező, de a tudás attól még a tiéd....bármit kezdhetsz vele.