Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Versenymérnök felnőttképzést (4 félév) indít február 6-án a Széchenyi Egyetem és a MAMI Csapata!!!!
Szia! Szerelhetsz az út szélén is, de engedélyhez (ha hivatalosan akarod mívelni) kell a tevékenységhez kellő hivatalok határozata. Nekem kellett az önkormányzattól, tűzoltoságtól, szomszédoktól engedély. Ipari területen!
Szia! Ezt már én is néztem, valószínűleg valami nem stimmel, szerintem több féle engedély is kell egy motorszerelő műhelyhez. Sajnos ez egy eléggé "halott" topik nem hinném hogy kapsz erre hiteles választ.
Sziasztok! Ha megvan a motorszerelői papírom, hol és miként nyithatok műhelyt? A KHVM szerint sem bejelentés, sem pedig engedély köteles, tehát akor egy random épület is alkalmas a hivatalos mühelyhez? Vagy aká otthon a sajat garázsom/műhelyem? Nincs szükség sem mosdóra, öltözőszekrényre? Nincsenek tűzvédelmi előírások? Előre is köszönöm a segítséget :)
hát akkor csak érdemes lett volna bejárnod. Amúgy vannak közelebb is iskolák szerintem.
szőlő és gyümölcstermesztő
szóval valami okj baszás mindenképp kellene hozzá
tudok olyat aki elintézné de az is rettenet drága, aztán ha sokat fizet az ember érdemesebb lenne inkább a tanulásért fizetni
Van végzettséged nem? Általános gépszerelő műhelyt nyithatsz, aztán a motorok is gépek
volt egy terv hogy kellene csinálni egy műhelyt
a gyenge pont az volt hogy évekig kurvára nem volt kedvem pestre futkosni iskolába
Ha az iskolát kérdezed, előbb választ kapsz, de pl. most Yamaha fan leírta.
De gondolom annyira nem érdekelt
A suli honlapján kiderül, hogy van MK karbantartó, gondolom ez a szakmunkás szint meg van MK technikusi, ez meg a Mesterpapíros szint.
Mondjuk régen is középiskola volt az autószerelés, illetve mintha egyben lett volna a MK szereléssel. Mint a TV és rádió szerelő.
valami cikk volt pár éve akkor kérdeztem
Kinél kérdeztél rá amúgy?
https://mami.hu/hu/motorkerekp...
Én segítek neked. A járműfenntartó tevékenységhez, magyarán mondva autószerelő műhelyhez például a jogszabály - 1/1990. (IX. 29.) KHVM rendelet
a gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről - előírja a mestervizsgát, technikumot. A motorkerékpárok, trolik szerelése nem tartozik a járműfenntartó tevékenység körébe a rendelet szerint, így ezekkel a plusz feltételekkel nem kell számolnod.
egyszer rákérdeztem erre de semmi érdemi válasz nem jött
bár most már elveszett a lelkesedésem, pár éve még gondolkoztam rajta hogy kellene nyitni műhelyt
Szerintem ez "csak" a szakmunkás képzés...
ez a mami képzés elég ahhoz hogy saját műhelyt nyiss?
havernak mester vizsga kellett a szakmunkás képzés után
Elég sokan vágnak bele a felnőttképzésbe még idősebben is. Én pl. 43 vagyok, szintén meló mellett. (bár nem motorszerelést)
Nem mintha szükségem lenne erre, de ennyivel is több leszek, és nem árt ha van eggyel több papírom, meg szakmám.
Bármikor fordulhat a sors, és akkor hasznos lesz.
Egészen nyugodtan vágj bele! Cimborám is 35 felett kezdte el.... ma már saját, hivatalos műhelye van. Persze ez nem kötelező, de a tudás attól még a tiéd....bármit kezdhetsz vele.
Üdv!
Valld be nyugodtan, hogy a diáklányok miatt akarsz oda menni, és tényleg nem lila, hanem rózsaszín ködös-fátyolos álmaid vannak!
Rossz hírem van! Kevés a csaj, és 30 évesen már "Fater"-nak fognak szólítani!
Viszont ha tényleg a motorok érdekelnek, akkor jó helyre jelentkezel! A MAMI-nál nagyon jó alapot fogsz kapni, hogy boldogulhass a motorokkal.
Arra azért készülj fel, hogy szakmai szemmel nézve egy motor nem úgy működik, hogy "húzod a gázt és megy", vagy "kinyit a póóóver osssz vége mindennek"!
Sziasztok.
Egy talán fura kérdéssel fordulok hozzátok.
30 éves vagyok és gondolkozom azon, hogy a jövő tanévben beiratkozom az esti képzésre a MAMI-ba. A motorok miota az eszemet tudom érdekeltek, bár ezzel itt nem vagyok egyedül szerintem. Sajnos amikor pályaválasztáson volt a sor nem igazán voltam 14-15 évesen képben, de még 20 évesen sem, hogy lehet ezt is tanulni és komoly iskola van erre Magyarországon. Nem dédelgetek lila ködös álmokat arról, hogy 1-2 éven belül majd szalonom vagy műhelyem lesz. Nem is ez a célom. Dolgozom jelenleg is, így képben vagyok ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, mennyi energiát, munkát kell valamibe fektetni, hogy az eredményt hozzon. Inkább az iskolával kapcsolatos véleményetekre, valamint a felnőttként újra tanulás és szakma elsajátítására vonatkozólag. A saját motorjaimat mindig én szereltem, javítottam. Szerintem ezzel sem vagyok egyedül itt. De szeretnék mélyebben foglalkozni a hobbimmal, a szenvedélyemmel. Bele vágjak? Engedjem el? Túl késő? Vagy épp fordítva? Pozitív és negatív véleményeket tapasztalatokat is szívesen fogadok. Érdekel a véleményetek.
Köszi
Sziasztok. Akinek sikerült beiratkozni a 20/21-es 1 éves esti képzésre, az legyen kedves felvenni velem a kapcsolatot privátban. Köszi
Sziasztok!Nagyon szerettem volna elvegezni estin a sulit de jelenleg ezt nem tudom kivitelezni (kulfoldon elek es nem tudok csapot-papot csak ugy itthagyni).Esetleg van e itt olyan aki elkezdte a verseny mernok kepzest es tudna par kerdesemre valaszolni.Leginkabb az erdekelne h mennyire kezzel foghato ez a tudas illetve ezzel akar motorszerelokent is ellehet helyezkedni? Tudom hogy ez a szak sokmindent foglal magaba koztuk a motorkerekpar szerelot is de nem tudom hogy mennyire reszletesen mennek ebbe is bele.Amitol igazabol felek hogy mivel ez egy esti kepzes mit is ad valojaban majd a kepzes.Ennyi ido alatt tud e egy “eros” kepzest adni.
A masik kepzesem a dvd lenne amit beiratkozaskor kap az ember.Nagyjabol mi talalhato benne? Termeszetesen a tankonyveket mar megvettem a MAMItol.

Valaszokat elore is koszi
Szia.

Én igen. Kecskemétről.