! A ledes dolgokka,lámpákkal,visszajelzőkkel hadilábon állok,gondolom ott már más foglalatot kellene belehekkelni.....Szerintem így marad
!
! Mindegy,ez ilyen,de legalább jó lett!
! A műanyag keret alatt letöredezve,elrepedve mind a ház,mind a plexi,fekete gumis tömítő pasztával összerakva. (A végén én is azzal raktam össze
,(még az Izses korszakomból maradt),mert nem volt más itthon. A házban a műszerfal világításnál összeégve a műanyag. Na,de a lényeg,a napi számláló henger egyik részéből,az eggyik számnál ki volt törve egy darabka,biztos beleesett a hengerbe,és ott az megakasztotta,hogy az egész kmk nem mentek. Majd azért kíváncsiságból széthúzom a számokat. A donorból átraktam a napi részt. Úgyhogy végül is a saját órájából maga fő egység ,aztán a felső műanyag fedőburkolat,meg a mutató ,a számlap,és számláló maradt. A donorból átkerült a ház,a plexi,a komlett napi számláló rész. Az mind jobb állapotú volt. A mutatót ugyanoda sikerült tenni,ahonnan levettem. Elvileg mutat,mér,számol,nullázható....jónak tűnik. Most szárad a paszta. Bízom benne,hogy az is jó lesz,bár valami hasonlóval volt így összetákolva. Majd holnapra kiderül. Remélem a helyén is működni fog! Köszöntem mindenkinek a segítséget,tanácsokat!
!!! Egy volt Ybr-es kolléga írta,hogy ki tudom feszegetni a házból a komlett szerkezetet,kis erőltetés árán. Hát...kijött.,de majdnem elrepedt a háza. Bár donor óra,de sajnáltam volna. Na,de a lényeg. Akartam hozzá utána valami mutató leszedőt csinálni,mert a motoron lévő órát,azt megóvva szeretném szétszedni,és láss csodàt 2 leköszörült hegyű késsel méretet vettem,majd mondom még egy utolsó próba...és làss csodát lejött a mutató
. Tehát akkor megvan a sorrend. Leszedem a mutató,le a számlapot,majd a napi számláló hengerét kiemelem,és kényelmesen kijön a házból a szerkezet. Akkor már hozzáférhető. Gondolom a napi számláló "hengerével",vagy az azt meghajtó pici fehér fogaskerékkel lesz valami. Bár,akkor a 100 méterek se mennének. Milyen bajaik szoktak lenni ilyenkor? Holnap nekiugrok,kiszedem a motorból a saját óráját,így már nem tartok tőle annyira
!
.
,de semmi! A veteránfórumon láttam egy ilyen maszek leszedőt. A cső darabot lefele nyomva,talán felfeküdne a a 2 számlapcsavaron,és akkor a csavart hajtva lehet lejönne a mutató. Megpróbálok valami ilyesmit készíteni hozzá!
! A számlapot,ha elforgatom,a mutató akkor is ott marad,ahol a "pöcök" megállítja. Ennek az órának a plexi burkolata mintha bele lett volna ragasztva,vagy a fene tudja. A motoron lévőt még nem mertem piszkálni
. Ott a napi számláló része adta meg magát. Gondolom valamelyik fogaskerék,vagy valami. A nullázó része műkszik,de menetközve csak a százméterek pörögnek. Ja,és ott a képen látszik,hogy miért csak srégen jönne ki a belseje,akkor meg útba van a számlap,ezért van útba a mutató.
na,ez a lényeg!
kérdésem lenne.hol tudok venni benzinálló O gyürüket?
nagyon pici méretek kellenének
pilot csavar alá,tüszelepfészek alá stb.
piacon lévö készletekben nincs ilyen méretü.
lehetöleg olyan bolt érdekelne ami Vác környékéröl elérhetö