Szivesen.
Én szpösziel kis mutligéppel csinálom z ilyen élletörést, finom csiszoló, utána gumikő (amit nem úgy értek, hogy kell nekem gumi D:) de felteszem ilyened nincs és ennek a kedvéért nem is vennél, ezért javasoltam a gázon elgörbített reszelőt.
Amúgy, ha nem bevonatos a henger nem kell sajnálni, főleg ahol nagy a lik, simán elfér rá 2mm-es rádiusz és fölé egy háromszög alakú ygűrűbevezető.
A gyűrű úgy is kiszedi magának, egyszerűbb eleve megcsinálni neki,25% feletti méretű nyílásoknál célszerű, alatta elég csak etrdelni az éleket reszelővel
Az olajjal kapcsolatban mindent elárul, hogy a versenyzők mit használnak. A régiek, ha nem tudtak drága Castrol versenyolajat venni, simán ricinus olajjal kenték a gépet. Sajna két hét a bekevert üzemanyag élettartama, utána szétesik a ricinus. Másik hátránya, hogy csúnya lerakódások keletkeztek mindenhol. A szintetikus óriási előnye, hogy nincs semmi lerakódás és extrém terhelésnél is ken. A reszelés dolgon elgondolkodtam, de nemigen férek hozzá...
ja ami fontos hogy a friss fúrásnál a nyílásokat tűreszelővel kell letörni azaz lereszelni hogy ne legyen éles a kipu a szívő és a felömlők élei
mert az is okozhat meglepetést.
Bár nem mindenképpen a szar dugó okothat szorulást hanem a olajminősége. bár én megtapasztaltam hogy soha nem teszek bele full szintit mert az inkább krómos hengerekbe való. és olyan olajat venni szoktam ami tartalmaza a jaso és api-t
és mindig több olajat szoktam tenni a megszokottnál és akkor nem szorul meg. inkább olcsóbb gyertyát pucolni mint hogy fúrni :)
Persze hogy sok. Nagy volt a dilemma, mert volt olcsóbb ajánlat is. Inkább a profi céget választottam, mert a ratyi dugó nálam szorult már meg korábban. A műhelyt meg többen is ajánlották. Ha nem lesz gond én is ajánlani fogom...
majdnem eltaláltam :D
Bár azért kicsit sok az ára nem?
amúgy nagyon szerencsés vagyok mert szereztem szinte ingyen új 4 db L17-es csapágyat :D tudni illik egy db ilyen csapágy boltban 8-12 ezer között van.
Mivel ez a blokk elvben 9200-at is forog percenként, gondoltam inkább valami márkás dugó legyen benne. A fúrás nem csak a képen szép. Így kompletten 17 lett a vége.
hát gondolom alsó határ egy sima furás 3 ezerkörül. de ha dugószettel együtt amin nem márkás akkor az meg 6 ezer körül van abban a furás meg dugó.
De neked vertex akkor gondolom kb 10+15 ezer lesz nemde?
Ezt a hengert muszáj volt fúrni, mert már gagyi volt. Kiváncsi vagyok máshol ez mennyiből jön ki. A dugó Vertex csapszeggel gyűrűvel együtt. Ha válaszoltok, én is megmondom mennyi volt.
a huszonakaráhány az szabványosnak tekinthető indexcucc.
A 10wattos kakajó meg lehet akár a hátsó lámpa teljesítménye.
Gyakori, hogy a hátsó izzót védő regulátort egy dobozkába szerelik valamivel.
akkor szerinted ez mi lehet?
Mi lenne a nagy C? És,ha ez egy indexrelé, akkor értem a 21w-ot, de mi a 10w? Nekem ez nagyon magas. Elvégre Ricsi tanul gépjárműelektromos szerelést, nekem ez elég "sötét ló", bár az is lehet, hogy csak én vagyok sötét ehhez!
Nem, ezt ismerem. Amit kérdezek, az kb: 6x3x1 cm-es tégla, és a vázban egy derékszögű tartóra szerelve fekszik. ( Külön érdekes, hogy állva a tartó nélkül is berakható volna, tehát mintha nem lenne mindegy a helyzete sem. Ezt sem értem.)
Brumo, te olyan hűlye vagy D:)
Ha sósavat (hidrogén -klorid) önt bele ami ugye egy sav, akkor nem fog tudni hypot kiönteni belőle, mert az nátrium hypoklorit vagyis az előbbi egy sav, az utbbi egy erős lúg D:)
Nem mellesleg , ha már savazgatja a tankot, akor előtte teljsen zsírtalanítani kell azt belülről, mert ahol olaj marad, ott a sav nem dolgozik.
a folyamat, pár liter tiszta benzin, utána birigi több lépésben, nemárt némi mechanikus agyusztálás sem (kavics-csavar, láncdarab, akármi)
az általános erős savakkal az a baj, hogy ugyanúgy eszgetik a tank anyagát ott is ahol nem kellene, ezért szokás sóskasavval dolgozni, mert az csak az oxidot viszi le.
Persze, ez meg viszonlyag drága, és vidéken nem is könnyen beszerezhető, ezért szokták gyógyszertárban kapható citromsavval rozsdátlanítani a tankokat.
Az eljárás ugyanaz: teljes zsartalanítás után 2-3 zacskó citromsavból készült vizes oldattal kell szintülig önteni a tankot.
Pár nap alatt leviszi a cuccot.
Jóval veszélytelenebb anyag mint a sósav.
alegegyszerűbb hogy háztartási sósavval kell feltölteni. mondjuk egyliter sósevet öntesz bele. elég 20 vagy félóránként megrázogatod és estére hagy benne. és másnapra megin megrázogatod és vársz félórát és utána kiöntöd és félliteres hipós vízzel kiöblíted jól. és á la kész széptiszta tankod lesz :)
Ha belül rozsdás is az szívás. Ha csak dzsuvás, akkor gőzborotvával addig nyomatni, míg tiszta víz nem jön belőle. A rozsdát meg passziválóval kezelni, azután van egy méregdrága kétkomponensű amerikai festék azt kell beleönteni. Kb.fél liter. Ennek a negyede benn marad, a többi kifolyik, amit elvben még két tank javítására el lehet használni.
A Ktm-ek, a Kreidler, a Hercules stb. 6 voltos rendszereibe rakják ezeket. Ahogy Brumo írta a fesszabályzó és az index elektronika van benne. 1 Amperórás 6 voltos akksi van beleszuszakolva. A motelek-en kapcs.rajz van róla.
Én szpösziel kis mutligéppel csinálom z ilyen élletörést, finom csiszoló, utána gumikő (amit nem úgy értek, hogy kell nekem gumi D:) de felteszem ilyened nincs és ennek a kedvéért nem is vennél, ezért javasoltam a gázon elgörbített reszelőt.
Amúgy, ha nem bevonatos a henger nem kell sajnálni, főleg ahol nagy a lik, simán elfér rá 2mm-es rádiusz és fölé egy háromszög alakú ygűrűbevezető.
A gyűrű úgy is kiszedi magának, egyszerűbb eleve megcsinálni neki,25% feletti méretű nyílásoknál célszerű, alatta elég csak etrdelni az éleket reszelővel