Őszintén szólva, múzeumba is rakhatnám. Mindenki kedvence, amikor az ilyen olyan szép nagy autók ott vannak a múzeumban, de beindítani, azt persze nem lehet. Ki se mozdulhatnak. Majdnem, hogy állatkínzás lenne nem menni vele.
Sajnos elég sokat kéne rááldozni, hogy igazán szép legyen. Gondolok itt a pattógzó festékre a műanyag idomon, a kopott ülésre, a helyenként 0 anyagvastagságú kipufogóra, a nem működő km órára, stb, stb.
Elfelejtkeztem a legjobb barátomról, a fél flakon WD-40ről
Megpróbáltam csavarhúzóval benyúlni mögé, van-e ott valami, és közben sikeresen lefeszítettem a helyéről
Persze még mindig van 2 csavar, aminek el van nyalva a menete, és be vannak rohadva, majd utána látszik, mi van alatta. Ha minden igaz, tavassaz már az utcákat fogja járni, meg talán Kakucsra is kiviszem.
Nincs benne egy zéger? Csak tipp.
Ha unatkozol, javasolnám, hogy keresgélj a Cobra szócskára, mellékelve az alkatrész katalógus szót, meg ilyesmit. Ugyan ez a blokk van a Cobrában is, úgy több mindent találhatsz!
Később tuti kapsz segítséget, vannak itt többen is Cobrások.
Annyira én sem vagyok zseni, ezt bizonyítja előző motorom egy Garelli Monza sorsa, melyen blokkszerelés közben sikeresen eltörtem benne a dugattyút.
Ismerőstől szereltem, ő főképp régi olasz 50esekben van otthon, nem tudom, hogy került hozzá. Lényeg, hogy akartam motort, de nem Simsont. Ebből lett végül ez.
Ami engem most akadályoz, hogy ezt a szépséget nem tudom lehúzni. Valaki tapasztaltabb véleménye kéne, hogy ezt hogy a rákba szedjem le. Őszintén, nem akarom szétbarmolni, de mindenképpen le kell szedni, mert a tömítés az kb nincs, az olaj meg csöpög belőle. Ha ez megvan, akkor kell csinálni valamit a kuplunggal.
Meg persze vannak egyéb gondok is vele: első villa üres, csomagtartó hegesztés, az index az nem az igazi, szerencsére ahoz van kapcsolási rajzom, és az tényleg úgy van, ahogy rajzolva.
Irodalmam nekem sincs, csak az a kép.
Puch-okhoz nem annyira értek műszaki téren (máshoz se igazából ), de vannak itt nagyobb zsenik, hátha írnak neked.
Hogy került hozzád?
Hogy érthetőbben fogalmazzak: le akarom szedni a pedált, de fogalmam sincs, hogy van felrakva, és nem akarom szétcseszni, úgy mint az előző motoromat, bár ott a dugattyút tettem tönkre.
Alkatrész úgy tűnik, nem kell, nem találtam még kopásra utaló jelet, a blokk felújítására meg nincs keretem.
Rövid történet: Két éve került hozzám, már akkor láttam, hogy lesz vele dolgom. A legrosszabb a kipufogója volt, a dobon volt egy lyuk, ami eléggé primitív módon lett megoldva (később javítva lett), és volt benne egy fojtás, ami kizárt, hogy gyári lett volna. Ezek után a motor nem indult be. Semmi. Haverommal nyár végén sikerült megtalálni a hibát: a főfúvóka nagy volt bele. Utána meg egyetem, és semmi időm nem volt rá. Na most tartunk a jelennél, hogy most volt rá időm.
A motorral talán a legnagyobb baj, hogy folyik az olaj, ez van jelenleg szervízelés alatt, és hogy néha, amikor sikerült szóra bírnom, kidobott sebességből.
És ami a probléma: a nálam lévő minimális irodalom, ami van hozzá, az helyenként igen nagy eltérést mutat a valósággal, ezért kérdezném, van-e még valaki, akinek ilyen motorja van, megkönyítve a dolgomat.
Mellesleg Youtube-ra fel van töltve néhány videó, ami még nyáron készült róla, a harmadikon már sikerült olyan beállítást csinálni, amin gurul is.
amúgy a blokkja megegyezne a m50 Jettel és az alapján keresd rá :) a blokk típus miatt .:) De ne keverd össze a grand prix és racinggel!
mert azok 4 gangosok, a Jet az 6 gangos!
!