Csak kihagytam valamit. A pleximechanika is jobb, mint a HJC. Egyébként ez is gyorszáras, kb. egy mozdulattal levehető a plexi. És kapható hozzá mindenféle plexi is, pinlock-os, színezettek stb. Na azt hiszem most már mindent elmondtam, amit tudni érdemes.
Nemrég rátaláltam a Marushin márkára (japán márkát németek vették meg), szerintem nagyon jó ár-érték arányú sisakokat gyárt, a SHARP teszten is kiemelkedően jól teljesítenek, legtöbb sisakjuk 5 csillagos.
Kb. két hónapja vettem felnyithatú sisakot, az M409-et, ez a legújabb fejlesztés, 199 euróért (kb. 60e forint) Németországban: http://www.fc-moto.de/epages/f...
Azóta minden nap használom, esőben, hóban, autópályán és meg vagyok vele elégedve, jó minőségű, sokmindent tud (felnyitható, beépített napszemüveg, beépített zajcsökkentő kit = áll alatti bogárvédő + körbe egy gallér, adnak hozzá sisaktartó zsákot, meg van ahol akcióban egy ingyen sötét plexit). Ja és a héja üvegszálas. Bélése antibakter, kivehető, mosható.
Előtte nekem is egy zárt HJC-m volt, annak jobb volt a bélése, de ez nem zavar különösebben, úgyis mindig maszkban használom; minden másban viszont jobb a Marushin (csat, szellőzés, zaj, látómező, védelem - bár ezt nem teszteltem, de hiszek a teszteknek, a HJC egyébként plasztik héjú volt)
A súlya is jó (felnyithatóhoz képest). Színben viszont azt hiszem itt is csak fekete, matt fekete, fehér és ezüst van, mintás nincs. (De én pont az egyszínűeket szeretem.)
A zajcsökkentő kitről meg azért annyit tudni kell, hogy először meglepő, hogy hallod a motorod hangját, amikor máskor már rég elnyomta a szél; de azért csodát nem kell várni, hosszabb távra/autópályázni ugyanúgy nem mennék füldugó nélkül (de ez igaz az összes sisakra, akár egy Schubertre is), nagyobb sebességnél azért van zaj.
A másik hátránya egyébként, hogy nem tudom, Magyarországon lehet-e kapni, én nem nagyon találkoztam vele... De azért hátha segít valakinek a véleményem. :) Nekem nagyon bevált eddig.
Ez elég sajnálatos... remélem azért viszont látod a pénzed, ha nem a sráctól az élettől. Ahogy fanka deli mondja , fanka a rapben a sors a revansban penge!
Hidd el megkapja ő a magáét... aztán legyen vele boldog a kedves barátnőjével együtt. Majd máskor már máshogy csinálod! :) Csak szar az ha az ember a saját hiájából tanul!
Az utánvét nem megoldás ha vevő vagy mivel a csomagot csak azután nyithatod ki ha átvetted a postástól, viszont ha már kinyitottad nem köteles visszavinni,hiába volt benne féltégla.Ennyi erővel előre is utalhatod mert az utánvét nem garancia semmire csak ha eladó vagy.
Ha gumit veszel ott megoldás lehet mert látod magát a terméket.
Nos en pont forditva jartam az illetovel...en venni akartam tole egy vanucci borruhat..csak az volt a gyanus hogy mindenaron utanvettel akarta megvetetni velem...es a stilusa miatt sem vettem meg tole
Megjegyzem az illeto most is itt van a forumon es mas nicknev alatt arul egy csizmat
Ha csak tobb ugyanolyan nevu illeto nem lakik pakson...mert akkor tevedek
bozany.gabor@gmail.com
Koszi
link
De elobb utobb emberere akad..
Kb. két hónapja vettem felnyithatú sisakot, az M409-et, ez a legújabb fejlesztés, 199 euróért (kb. 60e forint) Németországban: http://www.fc-moto.de/epages/f...
Azóta minden nap használom, esőben, hóban, autópályán és meg vagyok vele elégedve, jó minőségű, sokmindent tud (felnyitható, beépített napszemüveg, beépített zajcsökkentő kit = áll alatti bogárvédő + körbe egy gallér, adnak hozzá sisaktartó zsákot, meg van ahol akcióban egy ingyen sötét plexit). Ja és a héja üvegszálas. Bélése antibakter, kivehető, mosható.
Előtte nekem is egy zárt HJC-m volt, annak jobb volt a bélése, de ez nem zavar különösebben, úgyis mindig maszkban használom; minden másban viszont jobb a Marushin (csat, szellőzés, zaj, látómező, védelem - bár ezt nem teszteltem, de hiszek a teszteknek, a HJC egyébként plasztik héjú volt)
A súlya is jó (felnyithatóhoz képest). Színben viszont azt hiszem itt is csak fekete, matt fekete, fehér és ezüst van, mintás nincs. (De én pont az egyszínűeket szeretem.)
A zajcsökkentő kitről meg azért annyit tudni kell, hogy először meglepő, hogy hallod a motorod hangját, amikor máskor már rég elnyomta a szél; de azért csodát nem kell várni, hosszabb távra/autópályázni ugyanúgy nem mennék füldugó nélkül (de ez igaz az összes sisakra, akár egy Schubertre is), nagyobb sebességnél azért van zaj.
A másik hátránya egyébként, hogy nem tudom, Magyarországon lehet-e kapni, én nem nagyon találkoztam vele... De azért hátha segít valakinek a véleményem. :) Nekem nagyon bevált eddig.
Lenne 1-2 cuccom eladó ! (2 részes Vanucci női 40-es,Arlen Ness gatya 52-es stb)
http://www.kepesmotor.hu/bor_k...
Shoei CX-V (Xr-1000, x-spirit), átlátszó plexi, fele sötét plexi, pin lock és zajcsökkentő kitt (nyakszivacs és bogárháló).
link
link
Belső részt nem tudok, de után nézhetek... itthon mennyiért vesztegetik?
Sajnálom ami történt! De legközelebb szerintem ne postával küld el.
Én pl GLS futárral és utánvéttel küldöm mindig, soha nem volt gond eddig:)
Hidd el megkapja ő a magáét... aztán legyen vele boldog a kedves barátnőjével együtt. Majd máskor már máshogy csinálod! :) Csak szar az ha az ember a saját hiájából tanul!
Ha gumit veszel ott megoldás lehet mert látod magát a terméket.
Megjegyzem az illeto most is itt van a forumon es mas nicknev alatt arul egy csizmat
Ha csak tobb ugyanolyan nevu illeto nem lakik pakson...mert akkor tevedek