Inkább ne jöjjön az az oszlop.
Oszloppal szemben jó eséllyel nem számít, hogy protektor vagy nemprotektor. Ha hánykolódsz, gurgulázol a földön, akkor számít. Ha elkapsz egy oszlopot, akkor nemigen...
De amúgy értem mire gondolsz, csak kötözködöm.
Nekem a "legnagyobb" Forcefield van, L-es méret, de XL, XXL nem létezik belőle.
Ezek a méretei. 180 cm vagyok, ez szerintem full átlagos magasság, nem értem, hogy miért nincs nagyobb.
(Ha szarul lehetne látni, akkor 43 cm magas a nagyobb része, az alsó rész az 7 cm, de szerintem az csak sima gumi, a szélessége pedig a legszélesebb helyen 27 cm)
Szia!
Igen, én vettem nemrég alpinestars gerincprotektort 16ezer+postáért. S-es méretût vettem, mert ez a legkisebb. 164 cm magas vagyok, nekem jó. A protektornak a hossza kereken 50 cm, a legszélesebb pontján (lapockánál) pedig 24 cm széles. Megvan még a doboza, azon van mérettáblázat, és egyéb plusz infó. Ha gondolod, akkor lefényképezgetem Neked ezeket.
Ha jól emlékszem, akkor te vettél múltkor a hirdetések között lévő Alpinestars gerincvédőt 16k-ért.
Ha igen, akkor mekkora méretűt vettél? Le tudnád nekem mérni a hosszat a protektornak?
Asszonynak akarok beszerezni egy ilyet, elég jó árban van.
Mondjuk a nyitott plexivel motorozást lehetőleg kerülöm, szemüveg ide vagy oda - volt élményem, 80 körül becsapódott egy cserebogár az arcomba, a sisak állrésze és a szemüvegem között megtalálta a rést... Feledhetetlen.
Köszönöm mindenkinek a tippeket, tapasztalatokat. Mindenképp érdekel a szemműtét, el fogok menni egy kivizsgálásra, igazából már csak el kell szánnom magam (meg kiválasztani hogy hol és milyen fajtát).
Jól elvittem a témát a bukóról, sorry...
Amúgy az én szemem alapból ilyen hülye fényérzékeny, műtét nélkül is, ha egy erdős részen megyek, ahol a nap áttűz a levelek közt, és felváltva vannak világos meg sötét foltok, akkor alig látok valamit, egyszerűen nem áll be a világos fényre, marad sötét üzemmódban, amikoris elvakít a fény. Nekem a napszemüveg ezen is segít valamit, tompítja az éles fényt.
A szaruhártya vastagsága a döntő!
Még pont belefértem, de éppencsak!
Nemrég voltam az 1 éves kontrolon, és egész jól olvastam az egyre kisebbedő m betűket.
Bár sztem nem lett totál százas az eredmény, de elvagyok okula nélkül.
A sötétben glória megvan nekem is a fényforrás körül, de nem zavaró+a bal szememen a műtéti területen kis homályos folt maratt ami drnő szerint felfog szívódni.
Na ezt most kiveséztem orvosilag !
JJaa kontrolon aszongya a dokinő mikor brutálfelbontású nagyítóval kukkerlolt bele szemembe., nini idegen test!
Hát igen ., előző nap db killert faragtam flexe, s a védőszemüveg ellenére is belement pici vasszilánk, amit eltávolított.
öregszel
nekem is mondták hogy 40 felett el fog távolodni a fókusz, már 20 centitől közelebb nem is látok rendesen, szemüvegesként láttam élesen az orromtól 5 centire is lencse nélkül
Oszloppal szemben jó eséllyel nem számít, hogy protektor vagy nemprotektor.
De amúgy értem mire gondolsz, csak kötözködöm.
http://www.kephost.com/images/...
Nekem a "legnagyobb" Forcefield van, L-es méret, de XL, XXL nem létezik belőle.
Ezek a méretei. 180 cm vagyok, ez szerintem full átlagos magasság, nem értem, hogy miért nincs nagyobb.
(Ha szarul lehetne látni, akkor 43 cm magas a nagyobb része, az alsó rész az 7 cm, de szerintem az csak sima gumi, a szélessége pedig a legszélesebb helyen 27 cm)
Köszi a gyors infót!
Igen, én vettem nemrég alpinestars gerincprotektort 16ezer+postáért. S-es méretût vettem, mert ez a legkisebb. 164 cm magas vagyok, nekem jó.
Ha jól emlékszem, akkor te vettél múltkor a hirdetések között lévő Alpinestars gerincvédőt 16k-ért.
Ha igen, akkor mekkora méretűt vettél? Le tudnád nekem mérni a hosszat a protektornak?
Asszonynak akarok beszerezni egy ilyet, elég jó árban van.
Mekkora a kesztyű? Az lehet, hogy érdekel, ha megfelelő a méret.
Köszi!
Kabát: Mugen cordura S méret és kivehető bélés, 15,000ft
Csizma: Spyke Sport Tourer, 40-es (39-es lábra), 30,000ft
Nadrág: Bering Kiev Lady, S méret, kivehető béléses, 30,000ft
Kesztyű: Held (német) kenguru bőr + carbon betét, 15,000ft
Mondjuk a nyitott plexivel motorozást lehetőleg kerülöm, szemüveg ide vagy oda - volt élményem, 80 körül becsapódott egy cserebogár az arcomba, a sisak állrésze és a szemüvegem között megtalálta a rést... Feledhetetlen.
Jól elvittem a témát a bukóról, sorry...
Amúgy az én szemem alapból ilyen hülye fényérzékeny, műtét nélkül is, ha egy erdős részen megyek, ahol a nap áttűz a levelek közt, és felváltva vannak világos meg sötét foltok, akkor alig látok valamit, egyszerűen nem áll be a világos fényre, marad sötét üzemmódban, amikoris elvakít a fény. Nekem a napszemüveg ezen is segít valamit, tompítja az éles fényt.
Nekem ez volt közel.
Az első Pesten volt, s macerás volt kontrollra járkálni.
Jaa., és a dokinő kvajófej
Melyik cég?
Még pont belefértem, de éppencsak!
Nemrég voltam az 1 éves kontrolon, és egész jól olvastam az egyre kisebbedő m betűket.
Bár sztem nem lett totál százas az eredmény, de elvagyok okula nélkül.
A sötétben glória megvan nekem is a fényforrás körül, de nem zavaró+a bal szememen a műtéti területen kis homályos folt maratt ami drnő szerint felfog szívódni.
Na ezt most kiveséztem orvosilag
JJaa kontrolon aszongya a dokinő mikor brutálfelbontású nagyítóval kukkerlolt bele szemembe., nini idegen test!
Hát igen ., előző nap db killert faragtam flexe, s a védőszemüveg ellenére is belement pici vasszilánk, amit eltávolított.
ha 20 évesen feltekeredtél volna egy rissz-rossz 1000f-el egy fára most nem öregednél
és a wartburg blokkos motorod se enné az idegeid
nekem is mondták hogy 40 felett el fog távolodni a fókusz, már 20 centitől közelebb nem is látok rendesen, szemüvegesként láttam élesen az orromtól 5 centire is lencse nélkül
Nappal nincs gond rendszámokat nem látom túl messziről de nem vok rendőr.
Este zavar akkor már kell szemüveg.De attól megfájdul a szemem........szerintem túl erős.