az ar sertoen durva,domsodon a kulturotthonban uj mondom vadi uj zacsiban ,borkabat kiarusitas volt vettem 1 et es fasza,11ezer volt azer gondoltam a te hasznalt kabatodra 10 ezret
Kössz midnenkinek am nekem egy SPY sisakom van és tavaly vettem és ez sztem policarbonát héj (am CMS gyártója csinálja és ugyan olyan mint a CMSgp2 csak ez nem festett hanem matricás és nem CMS van ráirva hanem SPY) sztetek am milyen sisak?megbizható?
Lehet kintről is rendelni 13-15.000 körül van az irídiumos több színben......az itthoni 20-on akárhányezerrel ellentétben.....mondjuk utángyártott, de tökéletes nekem bevált az arany színű.
Nem kell megijedni, a gyártőknak az lenne a legjobb , ha félévente vennél új bukót ,az üvegszálas kompozithéjak ugyan miért mennének tönkre? Amikor nem használod , tedd dobozba vagy szekrénybe. Az Ultraviola sugárzás, nem nagy áthatolóképességű röntgen, a festékréteg a héjat megvédi.
A polikarbonát héjjal rendelkező sisakokról volt/van az a hiedelem, ami szerint ezeket 3 évente ajánlatos cserélni, ugyanis ez a műanyag a napfény hatására megkeményedik, elveszti rugalmasságát, könnyebben "törik". (Itt most ne üvegszerű törésre gondoljunk, hanem az energiaelnyelő képességére).
A legújabb sisakok ellenben már egy ideje UV-álló lakkozással készülnek, ami elviekben védi a héj anyagát. Na most hogy ez mennyire tényként kezelhető, erre azt hiszem csak egy sisakgyártásban jártas emberke tudná megadni a választ
Elöregszik a sisak is! De ez a komoly 2-3 év csak a muanyag tipusu sisakokra vonatkozik, vagyis aminek ilyen müanyag alapanyagu a hélyszerkezete, most nem jut eszembe a neve, de nem az ilyen karbonos cuccokra, persze azokat se ezer évre csinálják, de ez a 2-3-4 év stabil élettartam a müanyagosokra vonatkozik, sok van aszem lazer shark tipusokba meg a sok nonáméba is! Dupla D gyürü elvileg gyorskioldo, gyakorlatilag nekem a sima csatosat mindig is gyorsabb votl ki és bekapcsolni, viszont amiota meg van a d gyürü nem cserélném le sima csatosra!
Tényleg valami megváltozik benne. Németországban, pl nem adhatnak el 3 évnél öregebb sisakot boltban. Viszont nálunk meg nagyon nem érdekel senkit ez a dolog...
Sőt, a múltkor a havernak új 200Euro-s sisakot vettem(ami 3 éve a boltban állt) 35 meg 40 euro-ért...
A másik kérdésedre, meg ott a google...
Hellosztok.Az lene a kérdésem h a sisak 2-3 év után télleg elveszti a keménysége egy részét?és 2-3 évente cserélni kell a sisakot?meg h a D-duplagyűrűs sisakcsatt az mék fajta csatt lenne és a gyorskioldós sisakcsatt mi lenne ?
Igazából víztiszta kellene. Beszéltem a Shox-al, állítólag ráfúrják a meglévőre és annak az ára 7000. Nekem viszont Race plexim van, ami már eleve ki van fúrva két helyen a tépőfólia bütyke miatt, ami persze nem egyezik a pinlock felfogatásával. Szóval vennem kée egy új plexit + a pinlock. Ez összesen 12+7+postaköltség. Ha ennél olcsóbb, akkor érdekelne.
Milyen shoei-hoz kellene plexi?
xr-1000-hez van vadi új gyári plekóm.
Kék szinű iridiumos imet-nél 26 ropi.
Pohi ajánlata ennél jóval kedvezőbb.
http://www.kepesmotor.hu/prote...
A legújabb sisakok ellenben már egy ideje UV-álló lakkozással készülnek, ami elviekben védi a héj anyagát. Na most hogy ez mennyire tényként kezelhető, erre azt hiszem csak egy sisakgyártásban jártas emberke tudná megadni a választ
Sőt, a múltkor a havernak új 200Euro-s sisakot vettem(ami 3 éve a boltban állt) 35 meg 40 euro-ért...
A másik kérdésedre, meg ott a google...