Jó reggelt kívánok!
Gondolkodtam, hogy veszek rá elektronikus gyújtást, de az ára kissé sok lett volna, mert ahhoz másik állórész , +hozzá való lendkerék, + az elektronika, és már valahol a Simo ára körül járt volna.
Így maradt a hagyományos megszakítós, az is van annyira megbízható, hogy a múlt év tavaszától mostanáig 6000 km-t tudtam menni vele, és bármikor el merek indulni. Én raktam össze, tudom mi van belül. Ha nem sietek, akkor ezzel a géppel megyek.
Szép nyugodt 45-55-ös tempóban.
Én úgy tudom , nem hozzád szóltam.
És a Simsonnál semmi nem veszi vissza a gyújtást, legfeljebb a tulajdonos, hogy menjen is!
Bár az elektronikus gyújtásút nem próbáltam én a gyakorlati tapasztalataimat írtam le! Nem kényszer a követés. Mindenki oda állítja ahová neki tetszik.
Engem az sem érdekel ha utó-gyújtásra.
Kel egy babetta mágnes ez az ami forog, ennek a kúpját célszerű átesztergáltatni.
Kell egy alaplap, ezen van a jeladó és a gyújtótekercs. Az alaplaphoz kell csináltatni egy közdarabot amivel fel tudod tenni a simson blokkra a gyújtást. Aztán kell egy cdi- és egy trafó. De van olyan cdi- is amihez nem kell trafó. ebből egyből jön ki a gyújtókábel.
(cdi- egy kis fekete doboz) Nagyon sok tuningos használ babetta gyújtást a simsononján, de én nem igazán szeretem.
A gázt iszonyat jól veszi mert kicsi a tömege, de pont ezért elmegy tőle a nyomaték, a motor alul használhatatlan. Persze ez sok mindentől függ. Függ attól, hogy milyen henger van a motorodon. Simsonnra a leg jobb választás a Ducatti energia gyújtás. Ezt teszik az am6- os blokkokra is. Próbáltam már gyári simson wape- gyújtás, ez nagyon bejött de baromi drága. A gyári tiris gyújtással is frankón megy egy széria motor, de a tuningot már nem bírja mert a mágnes szétrepül.
Szerintem simsonra