ma más a helyzet olyan motorosok vannak........... akik feszitenek a motoron és ha már senki nem veszi öket észre .. senki nem irigykedik rájuk .................
tisztelem Attilát de Őt hozzom fel példálozásnak csak uj motorjai voltak X menyiség pl 7 db az elmult 15 évben a 7 motor össz ára robogó- a triumph -ig 6 500 000 forint a 7 db
Bár az én estemben 1400-es 11 év után kicsit több mint 1.4 millió HUF-ot vitt el a 90 ezer km alatt. Ebben benne van az összes gumiabroncs, olaj, szűrök, gyertyák, felhasznált, és fel nem használt bontott alkatrészek (fötengely, váltó, kipufogórendszer, kuplung, veztengely, injektorsor, kábelkorbács, feszszab, ECU, telo, féktárcsák, stb...). De olyan luxus dolgok is mint a Power Commander, és annak fékpados beállítása a maga 150 ezres költségével (padozás+PC+fokozatkijelző+sportszűrő).
Ennek ellenére szerintem sehol sem vagyok pl a rokonom és vele hasonlóan gondolkodók költségeitől, akik ahogy írtad is 2 évente ( 10-12 ezer km után ) becserélték a motorjukat nem is egyszer mindig egy újabbra, és csak az értékvesztés volt kb 1-1.5 milla, mert GSX 1400-et egy acélvázas Fazer követte, majd honda xx, haya, és most egy gtr 1400-van neki...
Ö nem érti az én álláspontomat, én nem értem az övét...
Ès bizony mikor ezeken az fórum oldalakon panaszkodásról olvasok, és közben látom hogy a jómódú német polgár nem cserélgeti ilyen sűrűn még az alsóját sem, pedig lehet jobb pozícióban lenne, akkor bevallom egy picit azért vakarom a fejem.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem engedheti meg magának senki Mo.-on hogy új dolgokat vegyen, de valahogy picit következetesebb, hosszabb távú döntéseket kéne hozni, és azt fel is vállalni. Bizonyára csak én látok párhuzamot a német járműpiac állapota, és a megfontolt kimért döntések között. Itt a tulajdonosok, féltve vigyázzák az eszközöket, így 10 év után is értéke van a járműnek az amúgy is komoly felvevőerejű piacon ( itt mindig forog a szemem, mikor a mobile.de árakat vesszük alapul a Magyar piaccal párhuzamban) . A megkímélt gépre kevesebb az amúgy is borsos árú szervizigény, és jobb poziból fog indulni a használt piacon is...
Nyilván itt is vannak akik, ha megtelik a hamutartó, lecserélik, mint egy elhasznált papírzsepit, mikor kijön az új modell, de ezekre is szüksége van a piacnak, hiszen az új ár 70%-ért lehet hozzájutni pár éves keveset futott gépekhez...