inkább tudod ilyen elektronikus irányzat
Azonos feltételek soha nincsenek , csak elméletben... elméletben meg csak télen álmomban motorozok.
A végén ebben egyeztünk ki: Az Abs motoron kb arra jó, hogy ha vizes/taknyos úton mész, hirtelen akadály merül fel(pl őzike), rárántod a satut reflexből, akkor nem nyalsz el.
Épp ez jutott nekem is az agyamba.......
A videón nem épp "szezonos" időjárás van.......ergo csak a KEMÉNY MAG járkál télen......(pl futárok).....azoknak meg ugye nem épp ABS-es gépük van..........
Szerintem jó dolog.......DE!
Ugyan úgy mint a GPS-nél, nem az ABS fog kihúzni a kakából.......az csak segít.......vagyis nem szabad 100%-ban.....de még 60%-ba se ráhagyatkozni
SZERINTEM.......de az is igaz, hogy ez csak elmélet, hiszen nem volt soha ABS-es gépem, mert esetemben fölösleges.
Én tartom azt, hogy VADÁSZNAK rám.....vagyis odafigyelek, és inkább elkezdek hamarabb fékezni.
PL sokan meg is szólnak.....
Kereszteződés.....nekem OK, oldalt STOPtábla.....kocsi jön mint állat, és az utolsó 3m-ren fékez........
Én már amint megláttom a kocsit, fékezek......nem satun, csak annyira ha kell akkor nyugodtan megállhasak.....
A kérdés: MIÉRT?
Azért vazze, mert ha nem áll meg, akkor Én nyúvadok ki.........Ő meg kap egy szabálysértést, mert nem adta meg az elsőbsget