szal nemtom hogy lesz drz-m egyelöre
Persze,vegyél DRZ-t
és melyik kormány ami a legmagasabb?mert most 3centis magasitom van és ezzel a kormánnyal nagyon alacsony,de úgyis kell vennem kormányt mert ez elhajlott.
Ezzel nem fog menni 175-öt egy DRZ se
2 hét után újra itt.
2008.10.01-én egy féktávon (és szinte cselekvéstávon) belül kiforduló audi TT bizonytalan időre véget vetett motoros pályafutásomnak.
A történet:
Krisztina körúton haladtam az (Alkotás felől a Krisztina tér irányába a Déli Pályudvar előtt) a belső sávban amikor egy a Krisztina körúton szemből érkező audi a villamos síneken megfordulva (van erre kialakított forduló) elsőbségadás nélkül fordult ki elém.
Az autó olyan közel volt, hogy éppen a féket elkapni volt csak időm és jobbra tartani picit. Gyakorlatilag érzékelhető lassulás nélkül csapódtam az autó oldalába, majd ártrepülve azt egy teljes szaltó megtétele után háton landoltam. Végig magamnál voltam, láttam, hogy a lábam természetellenes pozícióban kitekeredve fekszik az aszfalton.
Nem részletezem az első 20 percet, amíg nem tudtam lesz-e egyáltalán lábam, de elég szörnyű volt.
A legkomolyabb sérülésem combcsont törés lett, amit egy kb. 40 cm-es szeg csombcsontba történő beverésével, csavarokkal való rögzítésével "javítottak" meg. A vasat egy-két év után újabb műtéttel el kell majd távolítani.
A motort még nem láttam de a feleségem által készített képek alapján totálkáros lett. (kormánykiflik eltörtek, kipufogókönyököt behorpasztotta a kerék, és ami legfájóbb: a képen látszik, hogy a váz blokk előtti zártszelvénye is horpadt, azaz elgörbült.)
Alapvetően óvatos, bizalmatlan, az autók mozgását mindíg figyelő (védekező stílusban motorozó) egyén vagyok. A baleset megtörténtében szerepet játszott, hogy mivel tapasztalataim (napi útvonalam) alapján a jobb sávba a Déli felől mindíg bekanyarodnak (függetlenül attól, hogy jövök-e) ezért már előbb behúzódtam a belső sávba, hogy nyugodtan bekanyarodhassanak a külsőbe. Ennyit az előzékenységről...
Az audi olyan közel kanyarodott ki, hogy álmomban nem gondoltam volna, hogy megteszi. Látnia kellett volna ha odanéz!
Szerencsére a tempó nem volt nagy, még nem is volt üzemmeleg a motor alig forgattam. A második szerencsés momentum, hogy kicsi autóba "botlottam bele". Ha egy magas építésű autó lett volna, most nem írnám ezeket a sorokat.
Mindenki vigyázzon magára, mert mások nem teszik meg helyettünk!
Üdv,
2N