Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Korrekt amit írsz.

Azért annyit javítanék, hogy sem Görögben, sem Egyiptomban nem voltam még.
Jeleleng lakásra kuporgatás van, hogy legalább olyanom legyen, aminek egy része a banké.

Látod, ez a lényeg, hogy választatsz, és te inkább egész évben motorozol és nem 1-2 hetet nyaralgatsz.
Lehet, hogy melósként a kommunizmusban, mentél volna a vállalati üdülőbe 2 hétre aztán csókolom. Persze, hogy mi lett volna ha...

A banánról van sztorim.
Érkezett banán a sarki zöldségesbe. Mentünk venni. Bunkó zöldségesnéni nem adott 2 kilót, mert hogy bezzeg máskor meg nem jár ide anyum, most meg mindjárt 2 kilót akar! Ezt már akkor is furcsáltuk, de pár évetörtént: barack lekvárfőzés volt, a szomszéd ment a piacra. Látott jó áron sok kilót egy standon. Azt mondja mennyi barack van? 15kg? Kérem mind. Erre a nő: az egészet? Nem adhatom, hát mit fogok árulni egész nap?!
A szomszéd azt mondta, jó akkor árulja csak és azóta nem is vásárol ott.
Hitelt?

Drágám............ menjél be és vegyél fel hitelt:-) Nekem eddig mindenhol adtak.............
A régi világ már RÉG volt.........ma már a bankok tudják hogy belölünk élnek, ezért inkább odaadják - és ha nem fizetsz? Hát istenem.............volt egy életed...

Bevezettek már BAR listát, meg mindent..............és? Üss fel egy újságot: HITEL BAR LISTÁSOKNAK IS:.....akkor miről beszélünk?
Utána meg tele van a FOKUSZ, hogy kilakoltatták, mert nem tudta fizetni a 800.000ft os KARÁCSONYI akciós hitelt, a kocsit, meg a lakást...........
Ez már az emberi butaság........KARÁCSONYI HITEL........
Kapd be...........
Igen!

Csak épp mi van azzal a diákkal aki szeretne tanulni, de nincs lehetősége?

Szóval Én ezügyben egy ALAPot vezetnék inkább be.............ha tudja fizesse, ha nem tudja akkor legyen neki ingyenes...........
Természetesen az is igaz, hogy ma már mindenki egyetemre megy - utána meg áll munkanélkülin........és eközben sok szakma kihal, mert büdös a kétkezi munka............

DE! pl ha mér itt vagyunk meg is van...........
PL a bölcsész, jogász.....frnac se tudja milyen divatszakokat megfizetettném, hiszen véleményem szerint SEMMI ÉRTELEM elve.............
De pl a gépészt ingyenessé tenném, hiszen a GDP növekedést nem a jogász fogja felnyomni hanem egy gépész.............

Az egész viszont ha úgy nézzük akkor gerinctelen, hiszen azok tették fizetőssé, akiknek 2-3-4 diplomájuk van INGYEN
Ezek viszont kötelező dolgok, akár akarod, akár nem! enélkül nem adnak építési engedélyt, vagy hitelt.... születhettél volna közjegyzői családba akár....
Turkálj nyugodtan!

De!
nekem 28 éves koromban már volt saját lakásom(banké) és volt asszony, 2 gyerek..........(apámnak ennyi idősen már 3 volt.......és ugye mi 4-en vagyunk.
Miért? Mert nekem ez a rendes vonal........ezt láttam..........és ugye amit otthon látsz azzá válsz Te magad is.
Pl ennek is tudható be hogy bármennyi gond is van a sáránnyal még mindig nem váltam el tőle, mivel a szülem is sokat veszekedtek, mégis a mai napig együtt vannak.
Biztos hogy elvált lennék Én is, ha olyan példa lett volna előttem.............

Mehetek 1,8 milliós japán géppel - amig tudom fizetni.........ha nem tudom? Akkor nem fogok..........

Egyiptom, Görögország viszont számomra csak egy álom marad, mert arra már nem futja..........

Szóval mi marad? Lemondások sokasága...............
Te elmész 1-2 hétre Egyiptomba, Görögbe - én abból egész évben motorozok.............

A lehetőségek persze változtak, hiszen Én is voltam kint 13 évesen a Maria Hilfer Strasse-n TV-ért, videóért, mert idehaza nem lehetett kapni............az utcánkban nekünk volt 4. nek videójuk.....és az utcába 320 család volt............
De ez nem pénügyi gond volt akkor se, hanem beszerzési gond...........az egyiknek hibádzott 2000ft, a másiknak meg nem volt útlevele...
De ugyan ez megvolt....emlékezz a BANÁNRA, mikor sorba kellett állni 2-3-4 órát hogy karácsonykor a szüleid Banánt is tudjanak tenni az asztalra.........most meg ott rohad el a polcokon...........

Szóval ez azért kicsit más dolgok halmaza.........
De feladom, mégpedig most, mert nagyon konkrétan elmegyek egy kicsit motorozni! Süt a nap, 12 fok, mi kell még?
Írjatok sokat, legyen mit olvasnom, ha visszaértem!
Hali mindenkinek !

Csak egy hozzászólás a témához .

Az egyik:Nekem az a vélaményem a tandíjról,hogy azt nem kellene eltörölni mert aki okos akar lenni (van belőlük bőven ) az fizesse meg a tanítási költséget legyen ingyenes a képzés max technikusi végzettségig és kész.Onnan aki tovább akar menni pl.egyetem stb. az igen is fizesse meg az árát.Ezek a költségek mind a mi zsebünket terhelik, a tanárokat ki fizeti meg.. hát mi .

A másik Németbe a minimálbér 1500 EU ez átszámítva az 375 000 ft. akkor miről beszélünk?
De a múltkor egészen sikerült, ne add fel!
Ugyanakkor róhatod az utakat több, mint másfél millás japán géppel.

Ezt nem a zsebedben való turkálás miatt írom, hanem inkább a két kor összehasonlítása miatt. Közhely, hogy ma több a lehetőség, de nagyobb a bizonytalanság.
Spórolhatok egyiptomi útra, mert ha akarom megtehetem, de nem tudok bevállani 3 gyereket. A szüleimnek az én koromban már megvoltunk mind a hárman. Talán nem is a világgal van a baj, hanem az értékrenddel.

Ez így nem érvényes, mert Téged nem lehet beugratni, urambocsá provokálni!
Nálam okosabb, a témához jobban értő emberek is meglehetősen ellentétesen nyilatkoznak azokról az időkről, ezért nem is bocsátkoznék ilyesmibe.

8 évet éltem a kommunizmusban, annak is legenyhébb részében.
A szüleim nem azok a nagy "rohadt kommunistázó" fajták, és magam sem vagyok a végletek embere ilyesmiben. Azért köszönöm, hogy óvnál az ilyen tévedésektől.
Na igen!

Nem vagyok komcsi, de ugye volt 14 évem a komcsi időben, és nekem szép emlékeim vannak róla............
Csak alapeset........ A tesóim elmehetek táborozni nyáron úgy, hogy csak apám dolgozott és nem került a család anyagi vállságba...........(Én nem akartam....de néha mentem Én is.....)
PLUSZ nyáron elment az egész család 2 hétre..............

MA?
Másod..harmadállást kell vállalni ....vagy lemondásokkal jár
Nem, nem neked szólt ez a rész, hanem úgy általánosságban.
Már azt hittem, hogy a "98-as születési dátumoddal fogsz nekünk egy értekezést tartani a "fúj,rohatt kommunizmus"-ról. Javaslom, mielőtt ítélkeznél róla, kérdezd meg a szüleid. Ne feltétlen tedd magadévá azokat a nézeteket, amiket mostanában belénk akarnak sulykolni a régi világról.
Mindennek a vége: "TI VÁLASZTOTTATOK MEG MINKET"

Szóval Én szépen csendben rögöhög ilyenkor, mikor az MSZP-Fideszes gyilkolja egymást:-)
Elmentem szavazni!
De mindig olyanra szavazok, akik ugyse jutnak hatalomra!
Miért? Mert a 2 rossz közül nem fogok választani...........
elolvastam a cikket...........
No igen:-) Nem kevés igazságtartalma van

Ez a téma ugyan az, mint pl a mentesség.............X kormáyntag gyorsan hajt,.......mentessül............
X kormánytag itasan vezet......mentesül...................
Ha Én törvényt szegek parányilag - úgy megvágnak hogy csak úgy kongok...........

Pl ez a számlázás...........
A dobozban láttam hogy páran sírnak , mert az APEH rájuk szállt............
Ez is baromásg, hiszen Én se tudnám bizonyitani számlákkal a vásárolt holmikat...........hiszen vettem pl a fényképezőt......lejárt a gari.........minden ment a kukába, hiszen minnek őrizgessem? Vegyek még egy házat és írjam rá hogy IRATTÁR?
Közben meg hasra ütök és azt mondom hogy nekem ebben a hónapban fizessenek X összeget költségtéritésnek?
Az elgépeléseimre gondolsz? Nem szoktam 2x elolvasni az tény.
Bizony-bizony, nem a diplomátol lesz nagy ember valaki (lásd itt a helyesírásukat ), mint ahogy nem a szögbeverő képességtől sem.Viszont én gyanítom, hogy az eljárások, adóztatás, egyebek, szándékosan bonyolultak, hogy jópáran szépen megéljenek belőle. Ne felejtsük el, hogy az egész rendszerváltást (módszerváltást?) az ügyvédek csinálták. Már a törvényi-jogszabályi részekre gondolok. A szentnek pedig meg van az irány, amerre húz.
Ja igen, lényeg a jó marketing...
A gond, hogy NÉVTELENÜL.........ezt simán állami szinten már rég intézni kellett volna.............
Volt egy faszi.....
Ő meg az mondta hogy a benzint eladni kell tudni, nem előállítani:-)))
Tudod.........
Nem az a gond hogy miből lesz, hanem hogy Te rátud venni az autós hogy ha kifogy a nafta akkor el kell mennie tankolni:-)

Ez is logika ám:-))) És erre vonatkozik a diplomás utálatom...........
Lányok-fiúk!

félrértés neessék már! ÉN nem MINDEN diplomást rühelek! Vannak természetesen olyanok akik munkáját Én se vállalnám......PL a tanárok.
Én kb a 3. órán kivégezném az összes gyereket, mert ott fogyna el a türelmem.

Én azokat nem csípem, akik bizony azt hiszik, hogy mert Ő diplomás akkor már Ő maga a JÓ ISTEN.......és valami felsőbbrendű fajhoz tartozik......

Bürokrácia?
Az nálam egy szinten van a SZAR vállalkozásokkal...........
Időpontot kell KÉRNI! nem egyesztetni, hanem KÉRNI! hogy bejuss valahova, ahol egy emberen múlik minden........
Ezt a legjobban pl a házvásárlással tudom hangsúlyozni.........

Én megvettem a házamat 2,3 milláért 2000-ben.......
Az okmányiroda viszont nem az adásvételit nézi hanem a környéket........Ők meg azt mondták hogy biza ez a ház 4 misi........vagyis a 4 után kell illetéket fizetnem.........PLUSZ!
Beszedtek fél milla után még pénzt a melléképületekre.........

telefon, hogy ez mégis mi a rák? A válasz? Nincs melléképület? Nem baj, bármikor lehet...............

De sajnálatosan amig ilyen birka nép vagyunk addig ez marad...........
És hogy kiből lesz farkas? Azt már mindenki maga dönti el.

Én pl. nem hagytam a kesztyűs témát és ugye lkültem pár "szép" levelet az illetékeseknek..........eredmény? Sikerült "kicigánykodnom" - mert hogy manapság ezt úgy hivják - Én viszont csak az IGAZAM érvényesítésének, egy drágább kesztyűt, ugyan azon az áron, mint az olcsóbb lett volna.
Ha kussba maradok? Akkor nincs kesztyűm...........
Persze majd este kiderül mi van, mert Dawntezt kértem meg hogy menjen be érte.

Szóval aki úgy érzi hogy lenézik, vagy hülyére veszik annak 2 lehetősége van.
1., felboritja az asztalt
2., elsunnyog és kussba marad

Én az 1. tipus vagyok.........
Ezt én is láttam véletlenül egy kerTV-n.
Most végre valaki névtelenül kérte, hogy állapítsák meg a cselekvőképtelenségét.
A felesége meg meglepődött!
Nahát, vége a karácsonynak, nem jön ingyen fizu!
2006 júliusban volt a baleset.
"A Parlament adatai szerint 2007. év végén a képviselő 6,7 millió forint tiszteletdíjat, valamint 4,5 millió forint költségtérítést kapott. Csak tavaly szeptemberben 419,5 ezer forintos bruttó tiszteletdíj ütötte Toller markát. Sőt 287 ezer forint költségtérítésben is részesült. Miért is?"
cikk
Hahaha, ilyet mond? És van aki ezt beveszi...? Jóhogy többszörösét keresik... Meg se kottyan neki az a 350 Ft a kenyérért...