Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Annak akinek nincs szerelői affinitása, meg szerelgetési vágya annak csak és kizárólag szívás lenne jawazni. Akinek meg van, az se véletlenül nem használja mindennap.
Kéthengeres 350es jawan tanultam motorozni, akkor úgy gondoltam h milyen jó (nulla viszonyítási alap), azóta újra ültem rajta, nem is kívánkozok rá vissza.

Jó minőségű alkatrészt nehéz szerezni hozzá, a rossz minőségű meg ugye hamar tönkremegy és megint csak nem növelte a motorozás élvezeti faktorát..

Mindennapi nyüstölésre egy vagy kéthengeres japán 4t való
Több érvem nincs mellette , sajnálom
Hát még a jól néz ki-n is elgondolkodnék.
Gixerét átszabni ,az azért komoly teljesitmény lenne:
csak gondolj bele ott csutkakormány van, az is sokkal lejebb, a váznál se hiszem hogy stimmelne.
Érdemes, de szinte semmit nem használ szél ellen, viszont jól néz ki és a kesztyüd se pottyan le
http://www.spcomposite.com/htm...

Erre gondoltam vala, de GS-hez sajna nincs. Valószínűleg azon okból, amit mondtatok, hogy GS nem túl gyakran törik a pályákon.
Hello,
Van egy gs 500-am és elgondolkoztam egy puig mini túraplexi vételén hozzá. Szerintetek mennyit fogna a menetszélen? Érdemes rá beruházni vagy szinte semmit nem használ?
Köszi!
Ha gixxerr1cbr stb-d van nemgond de egy GS nél vagy rászabsz egy K5-ös gixxerruhát vagy marad a bontott gyári.
Azon nagyon meglátszik a sok bogár.Így nem nyerő.Hacsak nem imádsz motort mosni.
Zsékettő ha végez az ezresével megnézheted mert a komplett idomos fehér lesz.Mániákus fehérgyüjtő.
Nekem picit rohamosztagos a sztárvárszból érzésem van evvel kapcsolatban.
Egy zsák oltott mész?
Valamit valamiért.
Egypályaidomszet kerül sportmotorra 50e Ft-ba a gyári uj 500 eFt-ba
(kézalatt 380eFt)
A differenciáért már érdemes bütykölni ,ügyeskedni, ha nincs valakinek közel fél milliója pluszban
"Duzs Peti "
Igen én is erre gondoltam, csak hirtelen nem akadt a kezembe a link.

De szerintem megint oda jutunk, kinek mi az igénye. Lehet itt gyárit építeni horror árért, lehet átépíteni nakedre és lehet utángyártottat jóval olcsóbban, cserébe nem olyan jó minőségben, több szívásal.

Én az utolsót, mint opciót vetettem fel, de a GS-en úgy fest ez sajnos nem járható út.

Egyébként én nagyon szeretnék egy teljesen fehér motort ilyen utángyártott idomokból felépíteni.
Nekem a "kézzel benyomom, össze-vissza hajlil, 3 csavar tartja" az fröccsöntött műanyag szart jelent. Ezzel azt is jelezni akartam, hogy szerintem ennek a legyártási költsége kábé légyfing lehet. Ez mondjuk abból is látszik, hogy az utángyártott idomok mennyibe kerülnek.
SV pályaidomok sem fröccsöntött hanem műgyantás kisipari termékek.Vannak jobb és rosszabb példányok.SVclubosró a többiek aszondták vékony és törik.Inkább a Duzs Peti féle polidom jobban hangzik
Elég sok meló van velük utólag,csavarhelyek nincsenek kifúrva lámpának nincs helye ugyanúgy az indexeknek és a készítésükből adódóan nem méretpontosak.Ha lát az ember egy pályagépet közelről háttttt nem túl szép a gyárihoz képest.Ha az ember rászánja magát hogy kiigazítsa akkor jó is lehet de ehhez kell egy kis elszántság.
És akkor még festeni kell stb.
Arra gondoltam, hobbiból és mindennapi nyüstölésre milyen lenne egy ilyen motor?
Jawa
vagy ez, még poén is:
Jawa veterán
Örülök neki, ha stimmel, bár nem értem még most sem, hogy ennek ellenére miért írtál akkor marhaságot.
Értem én: cicának F-es kell
Piet!

Át lett rágva... elindult a folyamat, már nem kérdés, hogy mi lesz belőle!
Ok, azt stimmel, de akkor is pár ezer Ft egy UTÁNGYÁRTOTT, fényezetlen idom.
Itt van amiről beszéltem amúgy:
http://svclub.hu/node/842

Viszont azt simán el tudom képzelni, hogy GS-hez nincsenek utángyártottan idomok, mert nem kifejezetten pályamotor. Az SV-hez több helyen is vehetsz idomot.
Most nincs elöttem már, hogy mi kell hozzá mindkét kivitel esetén, de a nakedhez kell egy lámpa (tartóval) 2 tükör, 2 index.Ez 100 eFt sincs
Az F.hez oldalidom, konzol, fejidom, lámpa , gondolom tükör ,index is.
+ fényezés stb szoval akár 300-500e Ft.
Ha olcsóért összehozod ugyanugy látszani fog, hogy volt már sérülve. nem nyersz semmit eladáskor. Egyébként ha megnézed F-esért nem adnak többet mint egy simáért.
40-50 ezerrel van beljebb a nakeddé alakítás. És a gazda "F"-esként szereti, ezen felül a plusz a helyrehozási költségeknél jelentkezik, ha eladásra kerül a sor. Így döntöttünk az eredeti állpaot visszaállításán.
Azért talán mégsem olyan egyszerűen pillepalackból fröccsöntik az idomokat. Kicsit bonyolultabb a folyamat.
Jól gondolod, csak az a baj hogy az igazi sportmotorokhoz Gsxr, R1 stb. készül utángyártott idomgarnitura- valószinű azokat tapasztalatok szerint rendszeressen eldobják pl pályán. Azért is hivják öket pályaidomnak is- A GS500F-hez tudtommal eddig nem készült ilyen- mert nem kell olyan sok belőle.
Szerintem még mindig a legjobb megoldás naked-et csinálni belőle, hiszen attól még GS-marad a javából
A kérdést megválaszoltad. Zimacs hozza helyre. Az idom kérdésében is igazad van. Létezik utángyártott, de az sem olcsó (kvázi egál az utángyártott, és a bontott sértetlen gyári). Az idom lesz az utolsó amire költeni kell/fog... sajnos 100.000-es tétel ami előtte van, és azok nélkül nem áll lábon a paripa. Tehát az idom lehet, hogy még jó néhány hónapot várat magára.
Most igazából atekintetben elvesztettem a fonalat, hogy ezt most Zimacs fizeti-e vagy a biztosító.
Ha a biztosító, akkor evidens, hogy nem érdekel mennyibe kerül.
Ha saját zsebből megy, akkor viszont felmerült bennem, hogy utángyártott idom biztosan nincs? Például SV650 fórumon is van aki utángyártott idomokat kínál, és pár ezer forint egy ilyen fröccsöntött műanyag szar. Egy komplett ruházat (első, hátsó, oldalsó, alsó) is 100000 alatt van fényezéssel együtt.