Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De nem is lehet összevetni a 2 motort.2 kategória,elég ha csak a tervezési idejüket nézzük.Valszeg egy kb 5-10 éves Yamaha jobb mint az én 28 éves xj-m.Tudom.És?
Hali :D
Elhiszem, sőt biztos vagyok benne, de erre volt pénzem, nincs rajta hitel és olyan, mint egy kurva nagy dagadt és erős Simson, csak minden kicsit jobb rajta. Ráültem, mentem 10km-t és otthon érzem magam, ez az elmúlt 300km alatt csak javult.
Felültem egy SV-re, Bandit 650-re, meg egy GSR600-ra és fostam, mert azok állatok, egyszerűen nem voltam rá felkészülve, amit műveltek, utas voltam és nem sofőr. Most meg nem én és a motor, hanem "MI" vagyunk az úton, persze vissza kell fognom magam. Tényleg kezdő / újrakezdő motor. Pont azt beszéltük XJ900-al, hogy vannak motorok, amit nem biztos, hogy érdemes kihagyni, ez még ember léptékű, persze most még a tapasztalatlanság beszél belőlem, de első nagymotornak, amióta nem az MZ-k korát éljük, ez tökéletes.
Kicsit le foglak lombozni.SV sokkal jobb.
Minden tekintetben.
Hát hölgyeim, én azt hiszem okosan tettem, hogy sok fórumot olvastam :D
Motorex 15W Fork oil-t kapott telóba előre, mint írtam és bár nincs összehasonítási alapom, hogy milyen 10W-vel, de ez valami hiperjó... kemény, de kényelmes, iszonyat elégedett vagyok.
Váltóval kapcsolatos rosszallásom visszavonom, buta bakancsomban nem éreztem csak, teljesen pontos és precíz, zsír!
Fékeket is többen kritizálták, nem is értettem, nem véletlenül, nekem fém fékcsövem van és normál használatban két személlyel nagyon közvetlen és teljesen jól megfogja a gépet, két újjal finoman adagolható, vészfékezésénél brutál, de mondom ezt sem tudom milyen gumi fékcsővel. Teljesen jól tudtam két személlyel is tartani a tempót hegyen-völgyön egy XJ900 mögött, persze egyenesben halálra szopatna, de lendületes kanyarvadászatban, néha váltogatva bőven elég mindenre. Hozzá kell tennem, hogy az utasom imádni való, kicsit fostam tőle, hogy reagálja a döntéseimet, de kb. 1 perc alatt asszimilálódott, nem terhelt rám, de együtt mozgott, ha fosott is, csak utána mondta, vigyorogva, fülig érő szájjal :D (most mondja, hogy nem is fosott, imádni való :D )
Egyszerűen meg vagyok a motorért kattanva, mert a GS500-at isten biztos, hogy kurva jó kedvében teremtette, egy tavaszi napon, majd azt mondta: Itt van egyszerű, de nagyszerű teremtményem, kicsi sárgák rakjátok össze szaporán és terjesszétek,ezzel is hirdetve nagyságom, de ha valakinek mégsem az egy Isten jut róla eszébe az buzi :D
Köszi,elkezdtem tanulmányozni.
THX
Én most tettem bele motul 5100-as 10w40-et és sokkal finomabb lett a váltás.
Az igazság az, hogy a motorszerelőm, amikor megálltam előtte már lebaszott, hogy nincs holtjáték!Kb közép előtt egy picivel!
De elég fent fogott,mint nálad!Aztán beállította a holtjátékot és jó lett!Megkeresem neked a leírást!
Hali a gépkönyv mit ír,mert nincs ilyenem.Neked hol fog a kuplung jó holtjáték mellett?Nekem az utolsó harmadban.
Aha!
Kösz!
Mit használsz?
Mégis csak a profiktól kell infót kiszednem!
Nem használok motult.......és továbbra is azt mondom ami a linken olvasható...
Ezzel szórakoztam egy csomót én is!
Ami bevált:
Állítsd be a gépkönyv szerint a holtjátékot!
Jó lett nekem !
Pl ezek közül:
Sziasztok!Még friss vagyok a fórumon,mert a mocim is csak 2 hónapja van meg.A kuplunggal kapcsolatban szeretnék kérdezni:Nagyon kint fog a kuplung és nem tudom beállítani.Cseréltem lamellát,mert azt hittem az a baja.Ha a kis lánckeréknél beállítom úgy,hogy jó legyen,akkor nagyon megnő a holtjáték és fordítva.Mi a megoldás?Nem látom a fától az erdőt?
KÖSZI!
Tsanyi!
Elolvastam a linkedet!
Nekem volna egy észrevételem!
Tavaly tavasszal tettem egy 10W-40 actevót a GS-be és Pécsen a szerpentinen feljövetelkor már semmilyen sebességet nem vett be!Hazáig küszködtem a váltóval!Hazajöttem és Motul 3000 20W-50 került bele!Azóta nem csinálja a váltáskor még a legnagyobb dugóban sem olyan szar, mint az elött!
Felmerül a kérdés, hogy egy normálisabb mondjuk egy Motul olaj a 10W40-es normálisabban teljesítene, vagy ez is szétrúgatná a váltót?
igazad van...actevó kuka...!:)
Hö hö..a kocsimban 505 ezer killa van...kezdetektől 5w40-et használok....ezek szerint belenyúltam a jóba!:)
Ezért tettem be a linket....abban vagyon leírva, hogy ha a nyomás nő az olaj "sűrűbbre" cserélése okán akkor az áramlás csökken és épp az adja a kenést.....a váltó, vezérlés stb. hangja valóban csökken vele és kevésbé is fogja fogyasztani, de a hajtókar, főtengely, vezérlésnek nem tesz jót....had egye ha gusztusa van rá csak kenjen...
Furcsa...nekem pont a Valvoline-t kajálta..és nem is kicsit...Már azt hittem ,hogy lassan elhalálozik a motor...Az actevót viszont nem issza ..két csere között cirka 1,5 deci....na jó..legyen 2 deci...nem több!
Mondjuk a kocsimba nem tennék Castrolt....de a mocinál bevált.
Nekem is volt benne 20-50-es olaj, hidegen csak térdből lehetett váltani.

A 10-40-es bevált, 10 fok alatt már nem motorozom, 35 fok felett meg megyek a hegyekbe, nyilván nem akkor fogok Pesten felvonulni.
Akkor jó. :) Majd kiderül, hogy a pesti csúcsforgalomban mennyire mászik fel az olaj hőmérséklete. Nekem amúgy Actevóval muzsikál, különösebb negatív tapasztalat nincs, igaz ez az első szezon a motorral, így összehasonlítási alapom sincs.
érdekes teszt, az meg még érdekesebb hogy kirakták a totalbike-ra, egy kalap szar az egész, nem mondom hogy sokat beleraktam a gs-embe de amiket itt az illető leírt hát nem vagyok bent biztos hogy fedik a valóságot
A nálunk lévő hőmérsékletre a 10W-40 a legjobb, ha "sűrűbbet" használ az ember attól ugyan csöndesebb lehet, de a kenés rosszabb lesz a főtengelynél..... második bekezdést érdemes elolvasni(persze a többit is): link
Hmmm... a váltótól én sem vagyok elájulva, de majd legközelebb tényleg kipróbálok más olajat is, hátha tényleg az. :(

Viszont a 20W elég vastag, hidegen nem igazán lehet rendes kenése, én kopott motorba is inkább max 15W-t raknék, de motor-motorral nincs tapasztalatom.

A gumihoz visszatérve a sok úthiba miatt lehet tényleg érdemes a H-sat, mondjuk én alapból is azt fogok, ha majd kell.

A cikk meg tetszett, váz-nyeklést még nem érzem, és a kis alien fejdíszemmel 140-nél már erősen vihar tombol a kis testemen, 110-120 kényelmesnek tűnik :D

Bakker, mit keresek itt, nekem motoroznom kell.....bye.......