Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Benzincsap okés...
De ezt a manővert lehetőleg olajcsere előtt prezentáld...mert a másik oldalon a gyújtatlan hengerből sok égetlen benya kerül a dugó illesztési hézagain keresztül az olajba..
Ez így van.....nagyjából....
Ez a srác mondja, aki megcsinálta a GS-t végre!
Nekem is felhúzta 1500-ra a fordulatot!
Nekem meg amúgy is jobban bejön,mint a 1200!
Pontosan.Akkor valószínűleg én is feljebb tekerem.
Még egy kérdés: ugye ezek szerint az üzemmeleg állapot az én esetemben az 1500-as fordulat elérése? Gyakorlatilag amikor már nem emelkedik tovább az alapjárat. (Mellékesen 90-100 fokos motorolaj.)
Köszi a válaszokat, akkor az lesz, hogy marad a magasabb fordulat, meg az egyből használható alapjárat.
Egy karbibeállítást (alapjárati csavarok/dúsítócsavarok) még megjátszok, aztán az kitart a szezonra.
De a túl alacsony fordulat ugyan úgy káros. Kifejezetten rossz hatással van a főtengelyre meg a csapágyazásra.

Royal Enfield topicban volt ez téma. Az enfieldeknél a béka segge alá le lehet vinni az alapjáratot, ami ugyan szép, egyenletesen lassú puffogást eredményez, viszont nem ajánlják hogy így legyen beállítva a motor, mert hazaküldi az egészet.
Valószínüleg,hogy ne kelljen sokat állni a melegedő motor mellett.De ez a generátor dolog aggaszt.Ennyire érzékeny lenne az 1100 alatti működésre?
Akkor a korszerűbb, elektromos szívatóval rendelkező motorok, miért tartják fenn az alapjáratot?
Szerintem ez ízlés dolga.Szerintem jobb üzem melegen az 1200 alapjárat,és ha picivel is,de kevesebbet is fogyaszt.Az alapjárati /terheletlen/ működés nagyon igénybe veszi a motort,ezért is kíméletesebb az alacsonyabb fordulat.Az első pár percben pedig egy picit jobban kell húzni a gázt kompenzálva a lefulladást.
/De valójában ez elméleti dolog,nincs nagy jelentősége,kinek mi jön be./
Hagyd úgy ahogy van!
GS 1100fordulat alatt szétküldi a generátort!
Tehát ha melegen visszaállítod 1200-ra, akkor hidegen kevés lesz neki a fordulat!
Ami jól működik azt ne babráld!
Az enyém valahogy gyorsabban melegszik (nem méregetem a hőmérsékletet), és nálam is 1400-1500 körül van az alapjárat, akkor jár a legszebben.
Lehet, hogy hülye kérdés: szerintetek mi számít üzemmeleg motornak? A tapasztalataim a következők:
- 5-6 km motorozás után a motorolaj kb. 60 fokos, és így az alapjárat 1200 körül van;
- 12-15 km menet után már 90-100 fok a motorolaj és az alapjárat felmegy 1500-ra.

Ez így rendben van, vagy a 90-100 fokos motorolajhoz kéne visszaállítani 1200-ra az alapjáratot? (Amúgy ha ezt teszem, akkor meg hidegindításnál lesz egy kb. 700-as alapjáratom.)

Bocs a láma a kérdésért.
Nos!
Leírom a tapasztalataim.
Volt a tavasszal a "karburátor" problémám, ami olyan tüneteket produkált,
-hirtelen gázadásra fordulat visszaesett
-hirtelen gázadásra alapjárat környékén lefulladt
-hirtelen gázadásra sebességben erős rángás volt, míg fel nem vette a "ritmust"
-fogyasztás 5-6 liter fölé ment
-sűrűn durrogott

Sikerült megoldást találni a problémára!
Nagy szelephézagok lettek beállítva a tavasszal, én meg rengetegszer szereltettem és tisztíttattam ki a karbit!
Megoldás 2 karburátoros gépeknél,ha jól jegyeztem meg!
Mindkét esetben az ellentétes gyertyapipa levétele és a karburátoron (gyári megadott értékek beállítása) addig kell tekerni a csavarokat, míg 1 hengerrel is megfelelően nem megy a motor!
Szóval érthetőbben:
Ha a JOBB oldali karbit állítod, akkor a BAL gyertyapipát leveszed és utána fordítva!
Remélem jól írtam és jegyeztem meg!
Remélem valakinek hasznos lesz!
Lehet, hogy én vagyok béna, de a szerelési leírásokban nem találtam a gyertyára és az olajszűrő fedelét rögzítő csavarokra meghúzási nyomatékot. Csak azt írják azoknál a részeknél, hogy óvatosan húzzuk meg...
küldtem mailt
A email címem taschnerattila@air-taxi.hu
ide írjál és én innen válaszolok és pontosan mindent leírok.
Köszi
Vagy szétszedni és helyretenni, vagy oldalról óvatosan kocogtatni az úszóházat pl csavarhúzónyéllel, ez is szokott segíteni.
De mindenekelőtt ellenőrizd a benzincsapodat, hogy nincs-e véletlenül pri állásba, mert akkor csak az a baj!
Köszi a választ! Ne dőlt el, soha nem is volt.
Ezzel mit lehet csinálni, illetve nem marad tartós (visszatérő)?
grátisz kapod a két kormány véget...ami hozzá lett alakítva...csak föl kell tenni és használni..
Merre laksz?
Nekem mindig ilyen cross kormányaim voltak a mocikon.Akkor az után vétel?
Csütörtökön tettem föl...motoroztam vele kb.270 km-et...és jött a megvilágosodás!:) Jobbat találtam ki !:)
Ja nem a szin de a tied érdekel utánvétellel megoldható pl:gls vagy valamelyik cég.És miért adod el nem régen tetted fel ha jól emlékszem