)
Le a kalappal, ezt tudom mondani ismét! És a GS előtt is, hogy nem szúrt ki veled...
. Örülök, hogy hallottunk felőled!
, menj be egy internet-kávézóba.
Igy 8-10 litert feleslegesen ciperésztem, mert nem akartam ugy járni hogy előzés közben leáll a moci
A nap szepen kelt fel nalunk Bp keleti reszen, de olyan jo tempoban mentem a 0-as M1-es utvonalon, hogy LEHAGYTAM a kelo napot!
130-140-re lottem be a tempot ora szerint, ez volt a tervem, valamint 15 ora karikazas - nekem ez kimelo-kenyelmes tempo. Tatabanyaig minden vatta volt, amikoris brutalis felhok tornyosultak elottem. Meg is jott az aldas, de olyan brutalisan, hogy meg is kellett allnom egy feluljaro alatt esocuccot felvenni (allt a viz a palyan). Ez volt az eso szettem elso bevetese, hat XXL-es lehet jobb lett volna (aki nem ismerne 193cm vagyok), vegulis csak eppencsak fojtogatott, meg a fel csimmam volt ki alola, de oda tettem "madaras teszkos" neylon zacsit, meg felkaptam a teliesitett kesztyumet es igy jo volt (esoruha Lidlbol 5e ft vol kezes-labas). A tempot nem vette vissza - minek a szarnak, a mocik jol vagjak a vizet. Ez a kis vizes etap a hatarig tartott, hat nem volt egy elmeny. Kozben persze megfordult a fejemben, hogy szolok az asszonynak, hogy inkabb visszafordulok es veszek egy repjegyet arany arban Kolnig. De ugye nem ilyen puha gyereknek ismertek?
Gyorsan meg az esovedelemhez: a Bex fele 45literes Bieffe dobozt bevontam kukas zacsival, es hibatlan volt. A tanktaskamnak alapbol volt neylonja, a Louisos 5 euros malha guriga pedig szinten kifogastalanul uzemelt - itt latszik, hogy nem minden olcso cucc szar! Ausztriaban mar csak itt-ott kaptam zaporokat, amiket a sima Spool cuccom is kifogastalanul vedett. Ezen a szakaszon meg bennem volt a lendulet, egesz jol ereztem magam a gepen. Az elso gond akkor jott, amikor atertem a nemet hataron is, mert akkorra terveztem egy nagyobb kajalast (2 szenyo
). Le is alltam a hatar utan nem sokkal. Ekkor mar kifejezetten meleg volt. A nagy kajalas kozepette realizalodott bennem, hogy az eddig megtett kb. 570km meg csak meg se kozeliti a teljes tav felet SE! Gyerekek, ennel demoralizalobb erzest meg nem ereztem, mint akkor-ott. Nehez leirni mi is futott at a fejemen, de nagyon uresnek es faradtnak ereztem magam. Kb. mar 11 ora volt, gyorsan nyomtam egy moci csekkolast es dobtam bele a gepbe 3dl olajat, ami a feszitett tempot tekintve elfogadhatonak mondhato (elotte minimalis volt az olaj fogyasztasom). "Hidrataltam kicsit", be egy TescoBull
, pisi ez-az, erot vettem magamon es folytattam az utat. A mely pont nem akart elmulni, ezen a szakaszon volt, hogy 80km-t tudtam csak menni, mert neha-neha le akart "pottyanni" a fejem a faradtsagtol... nagyon szar erzes.
A masik szar hir az volt, hogy a nemet autopalyan volt, hogy 1,46Euroert (365ft) tankoltam a 95-ost... kicsit kabbefaszom... Ami feldobott ezen a szakaszon, hogy talakoztam magyarokkal, akik probaltak nemi erot belemverni. Koszonom nekik!
Aztan valahol amikor elhagytam a 800km-t, akkor kezdtem meglatni a fenyt az alagut vegen! Valahogy akkor atbillentem a holtponton es mar vicceskedni is volt kedvem az autosakkal, motorosokkal. Az valahogy feldobott, akkor ismet tudtam menni egy seggel 200km-t. Aztan Frankfurtnal talalkoztam szlovakiai magyarokkal (kamionosok), akik megint allat rendesek voltak. Kerdeztek, hogy mikor indultam - volt kamillazas
-, meg hogy erzem magam. Lattak azert kicsit mar gyurott volt a buram, igy megtakaritottak a sisakomat, megsprayztak a lancomat, meg 3dl olajat dobtak a gepbe, kicsit rendbe raktak a bringamat. Csak egy kis kextekercsel tudtam viszonozni a dolgot, de iszonyatosan jol esett emberileg! Eme dolgok utan mar szinte szarnyaltam az utolso 260km-en, fel voltam toltodve es jokedvu voltam, raadasul az ut is kanyargosabb volt. Ennyi kellett csak: egy kis humanum!
Ja, es a gumibol is kopott rendesen. Forro volt mindig.
Autopalyan nyomni vegig, maga a nagyhalal. Nem tul izgalmas!
Ez a kis 2x280km-es etap mar semmi az en vasparipamnak!
Viva GS500!
A könyv szerint 20 liter, ebből 3,5l tartalék. Ez kapcsiból nem igaz. Én már többször voltam úgí tankolni, h rögtön a tart.-ra tétel után. 15l ment bele mindig. Tehát v a tank nem 20, v a tart, nem 3,5. Sztem neked vmi dugulás van, attól hörren be. Érdemes lenne utánanézni. Van egy csap a tank alatt is, az is szarakodhat. Meg én kimosnám a tankot, de legalábbis leengedném. Utána meg megnézném a főcsapot.
Aranybó van?
", gurulok kb5-10-el a piros lámpához, jobbról bevág elém az ótós, én megijed (és nem gondokodik) megrántom a jobb mutatóujjam közelébe eső első aluszínű kart... majd felkeltem
. Talán 1m-t ha csúsztunk, a moci jobban van mint én, 3x kb 1 tenyérnyi még mindíg gennyedző horzsolás. De utána még jött a hétvége, és hát több mint 500km (természetesen beöltözve, bukás nélkül).
Érdekelne ez a vezérmű tengely, lánc probléma. Nekem is valami ilyesmi gondom lehet. Alapjáraton, vagy nagyon kis fordulaton jön elő, csakis melegen valami ritmikus kopogás, csattogás.
Neked mit is csináltak pontosan és mi volt a jelenség?
Üdv:
Zoli