Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

... és, de ez szintén nem kötözködés, csak magamnak jegyzem meg, hogy akkor ez tulajdonképpen nem "gyorsíts", hanem "gyorsulj"
Ebből is látszik, hogy a sík utakhoz vagyok szokva, a lejtő eszembe se jutott, pedig milyen logikus
Ahogy belegondolok, a környékünkön nemigen van olyan út, ahol lenne erre megfelelő szakasz... domb még csak-csak, de olyan aszfalt, ami kátyúmentes?
Azon az oktatáson is volt lejtő a pályában?
Persze amiket korábban írtam, azokat mind meg kell nézni! Egyrészt lehet alkualap, másrészt árulkodik a tulaj őszinteségéről és a motor értékéről, na meg hogy hogyan bántak vele...
Lejtőn lefelé ha magasabb (pl 6.) fokozatban van a gép, és megfelelő lendülettel érkezel akkor még simán gyorsul is. Magyarul lejtőn lefelé engedd el mindkét kezeddel a kormányt (persze ne nagyon távolítsd el tőle a kezed, hogy ha gáz van meg tudd fogni). Én pl úgy szoktam check-olni, hogy kb 5-10cm fölötte tartom a tenyerem.

A lassítást ugyanígy csinálod, csak viszonylag alacsonyabb fokozatban közelíted meg a lejtőt (pl 3.) egy lendületes tempóban és ilyenkor dolgozni fog a motorfék

A fékezés meg egyértelmű, elengedett kézzel finoman használod a hátsó féket

A hangsúly itt igazából azon van, hogy az első kerék le legyen tesztelve terheléssel (lassítás és fékezés) és terhelés nélkül (gyorsítás), hogy lehessen látni a külső beavatkozás nélküli reakcióját.

A helyes reakció semmi, tehát megy nyílegyenesen tovább, ha viszont nem szimmetrikus a villa (nincs jól feltöltve, vagy elgörbült egy eséstől de szabad szemmel nem látható) az itt jól kijön, mert lassan elkezd beszitálni. Na nem úgy, mint a motogp-ben lehet látni, a GS-nél bőven van időd beavatkozni, de azért biztos ami biztos legyen a közelben a kezed.

Érdemes többször is megismételni, hogy ki lehessen zárni a kátyú, vagy az úton lévő kavicsok hatását.

Ha nincs szitálás és motorikusan is jó a gép már lehet is alkudni és lerakni a $-t.
10lánctisztítós írásból 9,5 azt írja hogy bedagad a benzintől
lehet valami nagyin kínai cucc be is dagad, de amiket írtam tuti nem
ha a gyűrű megkopott akkor már csak a folyamatos olajozás ami ér valamit
aztán felőlem mindenki avval pucol meg ken amivel akar, én homokkal tisztítom sárral kenem
el is megy olyan 6-8 ezret egy 520as szett
ha nagyon nyikorog akkor meglocsolom valami olajjal
és a gyűrű még mindig faca ám csak a görgők lötyögnek piszkosul, amikor kezd lepotyogni akkor lánc csere és a csapoknál szinte meg se moccan még
Nem kötözködésként kérdem, tényleg érdekel. Az említett "lassíts, gyorsíts, fékezz, mindezt elengedett kézzel" hármasból a gyorsítás hogyan oldható meg? Illetve, az elengedett kéz mindkét kézre vonatkozik? Mert amennyire emlékszem, ha én teljesen elengedem a kormányt, a lassulás a motorfék miatt stimmel, a fékezés hátsó fékkel megoldható, de a gázkarom mintha visszaállna alapállásba - akkor hogyan gyorsítsak? Vagy rosszul emlékszem? Vagy valami gond lenne a gázkarommal?
Rutin feladat... Sajnálom is, hogy ilyesmi a jogsihoz nem kell, én is csak az ajándékba kapott Ringes alapoktatáson találkoztam ilyen és ehhez hasonló feladatokkal. Mondanom sem kell mennyit segített ráérezni a motorra...
Nem az a lényeg, hogy a gyűrűk tönkremennek-e (bár az is gyorsítja és biza mutatok olyat ami tönkrement, olyankor amikor megdagadnak a gyűrűk akkor lesz a lánc nehezen mozgó, a megdagadt gyűrűk fogják meg) mert azok úgyis előbb-utóbb már beengedik a vizet és akkor elindul a rozsda...
Nem azért mert pucol hanem mert igen korrozív anyag és bejut a csapokhoz ahol rendesen elindítja a rozsdaképzést.... ....a láncolajzó a legjobb és ennek egyszerű oka van, állandóan juttat be olajat a csapokhoz (mivel a gyűrűk igazából hamar elengednek) amivel folyamatosan keni és rozsda sem lesz...
Úgy tudom, a Brigéciol tilos ilyen célra, mert olyan helyen is kipucolja a láncot, ahol nem kéne. Én petróleumot használok, bár mivel viszonylag új a láncom, meg nem is terepen megyek vele, így idén még nem takarítottam Mondjuk ez a láncolajzó kezd érdekelni (nem mintha belátható távlatban megtérülne )
régebben csináltam tesztet
did-rk-kmc lánc o-gyűrűivel
hónapokat ázott benzinben és semmi elváltozás nem történt
utána egy ideig (heti 3-4x ahogy arra jártam) benzin-szárad ciklusokat csináltam és semmi elváltozás
bátran állíthatom hogy ez a lánctisztításos mizéria egy jól jövedelmező üzlet semmi más
szóval ecset(le kell vágni a szőrét kb 2 centisre), rongy, 2 deci benzin és tiszta a lánc
Igen, erről már sokan mondták hogy bevált nekik, szerintem én is egy ilyennel kezdek.
"Lassíts, gyorsíts, fékezz, mindezt elengedett kézzel"

Minek gondolod őt valami stunt rider-nek?
És a Brigéciol megfelel erre a feladatra ? Azt tudom hogy bicikliláncra tökéletes de a motorlánc az más téma.
Jah, valószínüleg csúszott vele, de egyébként tök mind1 rendberakta.
Én ezt használom. Nekem bevált!
Mindenki másra esküszik. Tisztítani, ha tisztítom én petróleumot használok, fújni meg repsolt. De sokan a molos esküsznek és még van ezer variáció. Ha kicsit visszaolvasol, akkor pedig BlueDevilék a automata láncolajzóra szavaznak.
Szóval sok a variáció.
Lánctisztításhoz illetve lázcolajzáshon milyen sprayket/folyadékokat ajánlanátok ?
Vmi okosabbat is kitalálhatott volna a fényezésre, mint h bemattult a matrica. Enyém 99-es és még semmi nyoma a mattulásnak.

Ráadásul ha jól sejtem, akkor a matricázás a lakkréteg alatt van, szóval nem hinném, h vha is bemattul.
Aha, elmentettem egyébként már ezt is amit linkeltél, valóban szebbnek látszik így képről... + ugye az extrák. Holnap lehet rá is kérdezek, ez még közelebb is lenne. (55km) Ha még megvan sztem mindenképp ezt nézem meg inkább először. Az a 9ekm meg sztem nem számottevő. Eddig kisebb 2T motorjaim voltak én ehhez néztem a 60e km-t ami ilyen kicsinek nagyon sok lenne. Nem szeretném felújítással kezdeni, ezért is kérdeztem rá, hogy nem-e sok az a 60e km...
De végülis az se lenne jó ha 20-30e-re vissza lenne tekerve...
Ja és nem mellesleg az általam linkelten teljesen gyári a festés, a matricázás és a dekni is, szerintem sokkal jobb állapodban van, mint az apródos...

Viszont nézd meg ezt is rendesen, ahogy írtam, nem ismerem a tagot, az előbb google-ztam ki...
Nézd meg azért pl. ezt is: GS500

Amit linkeltél ahogy nézem semmi extra nincs benne, a gumik gyanús, hogy a 10ekm-el már nem nagyon mennek át műszakin és az újrafényezést se hidd, hogy csupán mattulás miatt csinálták...

Amiket írtam érdemes megnézni rajta, főleg mert ugye írja is, hogy láncszett és telófelújítás is volt. Az ilyen E-s verziókon amúgy ha van az idomon sérülés (és itt gondolom a farokidomra értette az eladó), az tuti nem csak sima dőlésből ered. Én az enyémmel 2x csúsztam el, de nem folt a farokidomon sérülés, dőltem is vele, de csak az első idomon lett néhány lakksérülés (F-esem volt).

Ezektől függetlenül még motorikusan és egyéb szempontból is jó lehet, csak hát ugye oda kell figyelni, nehogy megvezessen. A küllem alapján ne mondj le róla, a lényeg hogy tetsszen.

Amit a használtautóról linkeltem ahhoz mint látod van hátsó doboz és konzol platnival (konzol újonnan 22eFt, platni 12eFt, doboz 30-50eFt), ill. bukóvassal is fel van szerelve, a túraplexi mellett. Ezek az extrák mindenképp megérik, mert még ha használtan szereznéd is be őket, legalább +50eFt-odba biztosan benne lenne.
A km óra állása kb ua. szóval én a helyedben vagy nagyon alkudnék a apródosból, vagy az általam linkeltet preferálnám, de mindenképp meg kell nézni mindkettőt.

Menet közben is próbáld ki őket, és óvatosan elengedve a kormányt (természetesen egyenes útszakaszon) nézd meg hogy beszitál-e a kormány. Lassíts, gyorsíts, fékezz, mindezt elengedett kézzel és ha nem szitál be akár 80-100 körüli tempónál sem, akkor hibátlan a futómű
Én Pécs mellett lakom, tehát sajnos nem hiszem, hogy megoldható lenne, de azért köszi. Mondjuk valóban jobb lenne, ha valaki olyat tudnék vinni magammal aki használt ilyen motort...
Ezt a motort néztem:
http://aprod.hu/hirdetes/suzuk...
Nincs típushibája, kimegy a világból, jó választás.

Én hétfőn adtam le szalonba az enyémet, abban 32ekm volt. Ha akarod (szabin vagyok) holnap vagy pénteken nap közben akár el is kísérlek és megnézem Neked, persze csak ha nincs messze...

Amikre érdemes figyelni:
- első telók olajosak-e
- hátsó rugóstag olajos-e
- vállasak-e a féktárcsák
- lánc és lánckerék állapota
- gumik állapota
- 2 oldalt a deknik sérültek-e, eltér-e a színük a blokktól
- felniken látsz-e bármilyen sérülést
- hideg-e a motor, mielőtt beindítod és így pöccre indul-e (szívatóval)
- milyen gyorsan esik vissza a fordulatszámmérő
- hallassz-e csörgő vagy bármi rendellenes hangot a blokk felől
- akku állapota
- látszik-e sérülés az idomokon, esetleg újrafestés nyomai
- matricázás gyári-e

Kb ennyi jut eszembe, de ezek nem GS specifikusak, igazából minden motorvásárlás előtt meg kell nézni őket.
Sziasztok!

Néztem egy 2003-as GS500-ast neten a közelben, lehet a héten el is megyek megnézni, mivel nem volt még ilyen motorom az lenne a kérdésem, hogy mire érdemes odafigyelni ennél a típusnál vásárláskor? Vannak típushibák? Átlagosan mennyi km-t mennek ezek el felújítás nélkül? Ebben 61e km van. Tulaj elmondása alapján jó motorikus állapotú. Köszönöm a válaszokat.