Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagyon szivesen ha a közelben laksz!
(Söröm van! )
enyémet nem akarod megjavítani?
Kész van!
Ha valaki Dunaújváros közelében lakik és ilyen problémával küzd akkor nagyon szivesen kölcsönadom a rugófelhúzó kézikészüléket!
Egész jól haladok a hátsó telók javításával!
Már csak fel kell tölteni olajjal és teszt!
Köszönetem:K.Istvánnak
Az a mostani 23 ezer km,a régi már 2005-06-ban elmúlt.
Ez igaz a szekunder láncnál, de a vezérműnél lóghat a lánc bizonyos vezérműtengely pozíciókban, hiszen a szelepek megpróbálják "összeforgatni" tengelyeket.
Egyetlen szakirodalom sem ad meg értéket vezérműlánc "megnyúlásának hosszára" , ugyanakkor mindig feltüntetik a pl. hogy 20 csapra hány milliméternél éri el a kopáshatárt a szekunder lánc. Ott sem az alapján állapítjuk meg, hogy mennyire tudod elemelni a fogaskeréktől. Ezért tartom furcsának ezt a ellenőrzési eljárást. Persze nem kívánok vitatkozni, csak furcsának tartom, mind az ellenőrzés menetét, mind azt hogy 23 e km-nél már lekapták róla. Persze nekik az nem került semmibe...
A lánc elemelése a fogaskeréktől pedig mérvadó.
Ha beállítod a láncfeszességet a motoron és megfogod a hásó lánckeréknél középen és két újjal eltudod emelni a fogaskeréktől akkor hamarosan csereérett lessz,vagy már cserés.
A száraknak kutya bajuk csak a szimeringeket kellett cserélni na meg az olajat!

Első teleszkóp szimering csere+olaj
kormánycsapágy csere
gyertya csere
vezérműlánc csere(gyári)
fékek kitakarítása+olaj csere
szelep pasztillák 14db
szinkron teszt
tömítések
+5 liter benzin (kevéssel vittem oda)
munkadíj
Össz:106e
Azért furcsa, mert nem az szokott a mérvadó lenni hogy el lehet-e emelni a fogakról, hanem hogy a láncfeszítő hogy áll. vagyis tud e még feszíteni rajta, vagy a lánc már kopott, és nem tud tovább feszíteni rajta, mert kijárt előre teljesen. Gondolom nem lehetett egy olcsó mulatság. Nekem a túl hosszú lesz már akkor berakok egy másik használtat valószínűleg.Kaptam egy főtengellyel együtt ami talán 10-15 ezer mérföldet ment...pont jó lesz bele legközelebb. Bár nem tudom hogy hogy van szegecselve, és ha szétnyomom, akkor az már kuka , mert akkor ez a mutatvány megbukik. A blokkot nem hiszem hogy meg akarnám ez miatt bontani hogy felfűzzem rá láncot. Régen csináltam ilyet, most nem hiszem hogy akarnám...
Csak azért kérdeztem az évjáratát, mert 2004-esekben már más a ECU, és azon már tök jó online analízist lehet csinálni felkötve egy számítógépre, egyenesben látható az összes szenzor , meg befecskendezés gyújtás aktuális értéke.
Már régi vágyam hogy lecseréljem ez miatt a ECU-t, de még csak egy kábelkorbácshoz sikerült hozzájutnom. Addig a programot csak más motorokon használgatom.

Különben elfogyott az eleje hogy telót is kellett cserélni? Komplett lett cserélve vagy csak a becsúszó szár?
Talán már írtam, nekem is van jobbos kipufogóban egy tücsök, de én nem találtam az okát. Azt hittem hogy összerogyott talán benne a katalizátor, ezért lecseréltem a dobokat (maradt gyári persze), de még így is mintha hallanám. Persze a szelephézagokat is ellenőriztem, mert most már gondoltam, hogy biztos hozzá kell nyúlni, de
Ja és hidegen kétszer-háromszor kellett indítani(vagy ráadni a gyújtást)mert leállt vagy nem egyenletesen ment.
Az órájában 23ezer van.
De nem az első (2)gazdija vagyok.
A vezérműláncot azért kellett cserélni mert el lehetett emelni a fogaktól!(elvittem másik szerelőhöz és rögtön azzal kezdte,hogy volt benne már cserélve?)Még bírta volna de én kértem,hogy dobják ki inkább most.
A szinkrontesztet szerintem hagyományos órákkal mérték ki.
Előtte alacsony fordulaton rángatott,most szép egyenletesen megy.
A motor 2003 04 havi:
nekem 58 ezer van a mociban és mivel valami ciripelt benne le lett a szelephézaf is ellenőrizve. Nem kellet állítani. A ciripelés nem szünt meg de a forrására rá jöttünk. a kipufogó közösítőjétől jön, de csak kb 20 mp-ig teljesen hideg motornál. a vezlánc teljesen jó nem kellett azon sem állítani. szóval tartós ez a motor. :))
Mennyi van ebben a motorban hogy szelepet kellett állítani,meg vezérmű láncot cserélni? Nekem közel a 80 e km-hez még értéken belül vannak...
Milyen műszerrel csináltátok a szinkrontesztet? (Ez már 2004-es elektronikával van?)
Holnap készen lesz a moci!
A következők lettek javítva,ill.cserélve: vez.lánc,első teleszkóp szimeringek,kormánycsapágy,gyertyák,szelephézag,fékek,fékolajak,s
zinkronteszt!
Jajj!
Naaa rohadékok rontjátok a bótomt
Akkor már csak össze kell futni és behajtani az adagot...
Sok sikert ügyes fiú vagy sikerülni fog........
Üdv
Köszi a szakértői hozzászólásokat!
Megpróbálkozom akkor az egyszerűbb megoldással. Van ott néhány csavar, aminek az eltávolítását valószínűleg nem úsznám meg sérülések nélkül
Persze egy sörre mindezektől függetlenül is jók vagytok nálam
A gipró szétszedéssel kapcsolatban nézz be a Power Commander topikba. A 3113-as hozzászólástól kezdjed.
Csatlakozom a Tomi által ismertetett eljáráshoz én is szerelés nélkül a pasztával vikszolom....
Nem mintha sajnálnám az alkoholmentes söröket a Rosi-tól...
Szia!
Én lusta vagyok minden alkalommal leszedni. A motoron szoktam prevent krómtisztító pasztával, mosogató szivacs érdesebb felével átdörzsölöm. Ha megszáradt rongyal fényesítem.