lesz. Amikor küldtél nekik emilt a felnicsík végett, mikor lett belőle valami, mert nekem még nem reagáltak.
illetve de,ha van fölös pézed
nem hiszed el, de tegnap sikerült rendőrökkel gyorsulnom egyet..., elég volt rájuk pislognom és rögtön benne voltak a "rosszban".
hja, mondom, még széép
szuper..., és milyen színű lesz?
Karburátor miatt a bociban nincs lambda szonda így semmi hatása sincs az előgyújtásra. A fogyasztás sem csökken, hacsak kevésbé tekered a markolatot - szóval másodlagos a hatású.
Tűnödöm, hogy mit jelent a lerakodás-képződés-megelőzés?
Ha zsíros, olaj lerakodás lenne, azt a benzin is oldja.
Ha egyéb anyag kiválását jelenti, amit a benzin nem old, akkor milyen agresszív összetevőket jelent?
Én már jó néhány karburátort szedtem szét, de amitől nem ment a motor azt nem a benzin okozta - hanem egyéb úszó szennyeződés, dugulást. Megint csak a kérdés, milyen agresszív anyagokat tartalmazhat egy ilyen, ha egy benzin által nem oldható szennyeződést felold? Akkor talán a rozsdát is oldja, vele együtt a tank oldalát is?
Gumicsöveket és egyéb toldalékok is hamarabb öregednek a benzintől, mint a lerakodott szennyeződéstől.
Ahol lenne értelme az oldásnak az a szívótorok, az odaégett olajos kartellgáz maradványok.
Tetszik még a rozsdásodás védelem. Ahol benzin van ott amúgyis védve van a tank a rozsdásodástól. Ahová a benzinszint nem ér el, oda az adalék sem ér el. És az adalék sem keveredik vízzel, azaz a tank alján összegyűjt vizet sem oldja fel - inkább üres állapotban önts be egy-két deci E85-öt, majd tankold tele. Az alkohol keveredik a vízzel és a benzinnel együtt elég. Bár ez is felesleges, mert annyi rázkodást kap a tank, hogy a gravitációs csapon keresztül lejut. Érdemes lenne időnként tartalék állásban tenni a csapot.
Véleményem, hogy teljesen felesleges - nem növeli számottevően az élettartamot, a többség úgyis eladja a motorját még élettartama felében. De hát próbáljátok ki ... szerintem csak alsó fordulaton lesz érezhető eredménye - ha ez kell, akkor inkább vegyél tiszta kerozint.